Sevilla Benfica: 4-2 Maç Özeti ve Penaltı Atışları (UEFA Kupası Final 14 Mayıs 2014)

Sevilla Benfica Maç Özeti İzle-Sevilla Benfica UEFA Final Maçı-Sevilla Benfica Penaltı Atışları İzle-Sevilla Benfica Geniş Özeti... Sevilla Benfica UEFA Kupası Final maçında karşılaştı. Sevilla Benfica maçı golsüz berabere kaldı. Sevilla Benfica maçının uzatma dakikalarında da gol olmadı ve penaltı atışlarına geçildi. Sevilla Benfica penaltı atışlarında Sevilla 4-2 üstünlük gösterdi ve UEFA Kupası'nın sahibi oldu. İşte Sevilla Benfica maçının geniş özeti ve penaltı atışları...
Benfica Barcelona Juventus Uefa Avrupa Ligi Oscar Cardozo 


Sevilla Benfica UEFA Final Maç Özeti -
UEFA Avrupa Ligi finalinde Sevilla, 120 dakikası 0-0 sona eren karşılaşmada Benfica'yı penaltı atışları sonucunda 4-2 mağlup etti. Sevilla tarihindeki 3. finalinden de zaferle ayrılırken, Portekiz temsilcisinde Oscar Cardozo ve Rodrigo, penaltı atışlarında kaleci Beto'yu geçemedi.

Benfica Sevilla 14 Mayıs 2014 -
UEFA Avrupa Ligi finalinde Benfica ile Sevilla, Torino'da karşı karşıya geldi. Juventus Arena'daki mücadelenin 120 dakikası 0-0 sona erdi. Penaltı atışları sonucunda rakibini 4-2 mağlup eden Sevilla tarihinde 3. kez UEFA Avrupa Ligi kupasını müzesine götürdü. İspanyol temsilcisi 2005-2006 ve 2006-2007 sezonlarında mutlu sona ulaşmıştı.

Sevilla Benfica Geniş Özeti ve Penaltı Atışları - Benfica ise bu kupadaki üçüncü finalini de kaybetti. Kırmızı beyazlılar; geçen sezonun yanı sıra 1982-83 sezonunda da kupayı finalde kaybetmişti. Öte yandan Benfica'nın Guttman Laneti de devam ediyor. Eski Benfica Teknik Direktörü Bela Guttman'ın ' Benfica 100 yıl boyunca Avrupa kupası kazanamayacak ' demesinin üzerinden 52 yıl geçti. Bu süreçte 7 Avrupa kupası finalinden boynu bükük ayrılan Portekiz ekibi Sevilla karşısında da kupaya uzanamadı.

Benfica'da kart cezalısı Lazar Markovic, Enzo Perez ve Eduardo Salvio dışında sakatlıkları bulunan Ljubomir Fejsa ve Silvio Manuel, Sevilla'da ise sakatlıkları bulunan Cicinho, Denis Cheryshev ve Sebastian Cristoforo ile kart cezalısı Jairo Samperio finalde forma giyemedi.

Karşılaşmanın ilk tehlikeli pozisyonu Benfica'dan geldi. Maçın 14. dakikasında Gaitan'ın ortasında savunmadan seken topa Garay vurdu ama çizgi üzerinde Beto'ya çarpan top kornere çıktı. Oyunun ilk 20 dakikalık bölümünde takımlar birbirine üstünlük sağlayamazken, Benfica'da 25. dakikada omzundan sakatlanan Miralem Sulejmani, yerini Andre Almeida'ya bıraktı. 37'de Reyes'in şık pasında topla buluşan Moreno'nun vuruşunda Oblak gole izin vermedi.

Uzatma dakikalarında Benfica rakip kalede tehlikeli pozisyonlar buldu. Önce Maxi Pereira, ardından da Rodrigo ile bulduğu pozisyonlar golle sonuçlanmayınca mücadelenin ilk yarısı 0-0 sona erdi. İkinci yarıda oyunun temposu ilk yarıya oranla daha yükseldi. İkinci 45 dakikanın ilk tehlikeli atağı da Benfica cephesinden geldi. Aynı dakika içerisinde birden çok pozisyon bulan Portekiz temsilcisi, Sevilla defansını aşamadı. Dakikalar 61'i gösterdiğinde Sevilla tehlikeli geldi. Bu dakikalarda etkili bir oyun ortaya koyan ve baskısını artıran Sevilla, rakibinin yarı alanından çıkmasına izin vermedi. Coke'nin pasında topla buluşan Reyes, sağ çaprazdan sert vurdu. Kaleci Oblak topu iki hamlede kontrol etti.

Son 15 dakikaya girilirken, Benfica Sevilla'nın baskını kırdı ve oyuna tekrardan dengeyi getirse de temponun düştüğü görüldü. 84. dakikada ceza sahası dışında topla buluşan Lima, uzak mesafeye rağmen etkili bir vuruş yaptı. Kaleci Beto aynı güzellikte topu kornere çeldi. Son dakikalarda Benfica, bir gol bulabilmek için rakip kaleye yüklense de Sevilla defansını yine aşamadı. Mücadelenin normal süresi 0-0 sona erdi. Karşılaşmanın uzatma dakikalarında da skor değişmeyince penaltılara gidildi.

Penaltı atışlarında ise Sevilla kalecisi Beto devleşti. Oscar Cardozo ve Rodrigo'nun penaltı atışlarında Beto gole izin vermezken, Sevilla hiç yapmayarak 4-2 ile kupaya uzanan taraf oldu.

15 Mayıs 2014 Perşembe günü yayınlandı