Şahika Ercümen Gazze İçin Dünya Rekorunu Kırdı

Serbest dalış dünya rekortmeni milli sporcu Şahika Ercümen, 'değişken ağırlıklı paletsiz ip destekli dalış' kategorisinde tüpsüz 91 metreye dalarak dünya rekoru kırdı.
Koçak Şahika Ercümen Gazze Ufuk Koçak 


Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Sualtı Sporları Kulübü (SAS) üyesi milli sporcu 29 yaşındaki Şahika Ercümen, Antalya ' nın Kaş ilçesine bağlı Hidayet Koyu ' nda paletsiz değişken ağırlık tüpsüz dalış rekor denemesi gerçekleştirdi. 91 metreye değişken ağırlıklı paletsiz ip destekli dalışa tüpsüz olarak dalan ODTÜ Spor Kulübü SAS-Su Alt Sporları sporcusu Şahika Ercümen, su altında toplam 2 dakika 49 saniye kaldı. 91 metreden aldığı ağırlığı CMAS gözlemcilerine teslim eden Şahika Ercümen daha sonra bilincinin yerinde olduğunu kanıtlamak 20 saniye boyunca derin nefes alarak bekledi. CMAS gözlemcileri ve hakemler bu sürenin sonunda Ercümen'in rekorunu onayladı.Şahika Ercümen, böylelikle 3 gün önce aynı noktada dalarak dünya rekoru kıran milli sporcu Derya Can'ın 90,2 metrelik derecesini, 0,8 metre geçerek dünya rekorunun yeni sahibi oldu.

ENGELLİ SPORCU İLE DALDI

Kırdığı rekor sonrasında çok mutlu olduğu gözlenen Şahika Ercümen, 1999 yılında yaşanan depremde Gölcük'te enkaz altında kalan engelli sporcu Ufuk Koçak ile birlikte 22 metreye tüpsüz dalış gerçekleştirdi. 22 metreye dalan Engelli sporcu Koçak, bu alanda bir dünya rekoruna imza attı. Ufuk Koçak, “Dünya rekoru kıran sporcu olan Şahika ile dalmak bana gurur verdi. Engelli olmak dalış yapmaya engel değil” dedi.

' NEFESİMİZİ GAZZE İÇİN TUTTUK”

Rekor sonrası basın mensuplarına açıklama yapan Şahika Ercümen çok mutlu olduğunu belirterek, “Benim için çok basit bir dalış oldu. Çok mutluyum. Benim için manevi duygular çok önemliydi çünkü Gazze ' de yaşananlara ithafen yapılan bir rekordu. O yüzden bugün ki dalışı biz Gazze ' ye ithaf ettik. Biraz olsun Gazze nefes alsın diye nefesimizi 91 metreye kadar tuttuk ve yeni bir dünya rekoruna imza attık” dedi.

ŞEHİTLER İÇİN DE DALACAK

Nesli tükenmekte olan Akdeniz foklarının korunmasına dikkat çekmek için daldıklarını da söyleyen Ercümen, “Yeni bir dünya rekoru hedefimiz olacak. Çanakkaleli olduğum için önümüzdeki yıl Çanakkale ' nin 100. yılı ve 100 metrenin üzerinde bir derece yapmak istiyorum. Gelecek yıl Çanakkale şehitleri için dalacağım. Bana destek olan arkadaş ve sponsorlarıma teşekkür ediyorum” diye konuştu.
23 Temmuz 2014 Çarşamba günü yayınlandı