Sabri Sarıoğlu: Taraftarın Atılmasını Bekliyordum

Galatasaraylı Sabri ve Hamit Altıntop, ligin son haftalarına girilirken herkese adaletli davranılması gerektiğini söyledi.
Sabri Sarıoğlu Mersin İdmanyurdu Fenerbahçe Galatasaray Hamit Altıntop 


Galatasaraylı futbolcu Sabri Sarıoğlu, Spor Toto Süper Lig'de Mersin İdmanyurdu'nu 3-1 yendikleri karşılaşmanın hakemi Süleyman Abay'a ağır eleştirilerde bulundu.Maçtan sonra düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Sarıoğlu, karşılaşmadan galibiyetle ayrıldıkları için mutlu olduklarını belirterek, ' Maçın başında yenik duruma düşmemize ve saçma bir kararla 10 kişi kalmamıza rağmen hiçbir zaman oyunu bırakmadık. Onurumuzla, inancımızla sahadan galip gelmesini bildik. Bugün garip bir tezgah vardı ama biz bu tezgaha aldanmadık ve inancımızla kazandık. Sahada hocalarımızın hiçbiri kalmadı, bir taraftarlar kalmıştı atılmadık. Onları da atarlar diye bekliyordum ' diye konuştu.

Hakemlerden adaletli yönetim beklediklerini dile getiren Sabri, şunları kaydetti:

' Çok garip şeyler oluyor. Biz adalet istiyoruz, ekstra bir yardım istemiyoruz. Galatasaray camiası olarak çok büyük bir camiayız. Galatasaray camiası her zaman hocalarına ve futbolcularına sahip çıkar. Kötü oynayabiliriz, kötü mücadele edebiliriz, yenilebiliriz. Bunun muhasebesini hocamız yapar ama hakemin böyle kötü bir maç yönetme hakkı yok. Hakem hata yapabilir, insandır ama bu hatanın ötesine geçmeye başladı. Bu bariz bir şekilde belli oluyor. Lütfen biraz daha dikkat etsinler, çünkü son haftalara giriliyor. Adalet herkese lazım, sadece bize değil. '

- ' Böyle hiçbir yere varamayız ' -

Galatasaray'ın tecrübeli futbolcusu Hamit Altıntop ise karşılaşmada yaşananların herkes tarafından sorgulanması gerektiğini söyledi. Geriye düştükleri ve eksik kaldıkları maçı karakterlerini ortaya koyarak kazandıklarını belirten tecrübeli futbolcu, karşılaşmada yaşananlarla ilgili olarak, şunları dile getirdi:

' Farklı şeyler oldu maalesef. Bu, sadece Galatasaray Kulübü'nü değil, Türk futbolunu ilgilendiren konulardır. Bu nedenleri iyi analiz etmek gerekir. Ben yıllardan beri ligde olmasam da Türk futbolunun içindeyim. Adalet olmayan yerde başarı olmaz. Bunu maalesef milli takımda da görüyoruz. Hepimizin bunu sorgulaması lazım. Futbolu geçiyorum, millet olarak böyle hiçbir yere varamayız. '

11 Nisan 2013 Perşembe günü yayınlandı