Rusya - Portekiz : 1-0 (Maçın Geniş Özeti 2012)

Dünya Kupası 2014 Avrupa Elemeleri F Grubu 3. hafta mücadelesinde Rusya kendi evinde Portekiz'i konuk etti.
Capello Avrupa Cristiano Ronaldo Ronaldo Azerbaycan 


Dünya Kupası Elemeleri'nde gecenin en çok merak edilen karşılaşmasında Rusya, evinde Portekiz'i tek golle mağlup etti.

Dünya Kupası Elemeleri F Grubu maçında Rusya, evinde Portekiz'i 1-0 mağlup etti. Ev sahibi takıma galibiyeti getiren gol 6. dakikada Aleksandr Kerzhakov'dan geldi.

Portekiz'de F.Bahçeli Meireles sakatlığı dolayısıyla ilk 11'de forma giymedi. Yıldız oyuncu yedekler arasında yer aldı.

Fabio Capello yönetimindeki Rusya, Portekiz karşısında mücadeleye hızlı başladı ve bu sezon Zenit'te de gösterdiği performans ile dikkatleri üzerine çeken Aleksandr Kerzhakov'un 6. dakikada attığı golle 1-0 öne geçti. Konuk ekip Portekiz'de 20. dakikada Fabio Coentrao sakatlığı sebebiyle yerini Miguel Lopes'e bırakırken mücadelenin ilk yarısı 1-0 ev sahibi ekibin üstünlüğü ile sona erdi. Bu arada Portekiz'in yıldız futbolcusu Cristiano Ronaldo, yüzüne aldığı darbe yüzünden ilk yarıda 5 dakika boyunca yerde kaldı.

İkinci yarıda Portekiz Teknik Direktörü Paulo Bento, ilk yarıya nazaran takımını daha ofansif bir anlayışla sahaya sürerken bu anlayış değişikliği skor tabelasına yansımayınca mücadele 1-0 ev sahibi ekibin zaferi ile sona erdi.

Macar hakem Victor Kassai'nin yönettiği mücadeleyi Fenerbahçe'de forma giyen Raul Meireles yedek kulübesinde tamamlarken alınan bu sonucun ardından Rusya puanını 9'a çıkartırken konuk ekip Portekiz 6 puanda kaldı.

F Grubu'nda 4. hafta mücadelelerinde Rusya kendi evinde Azerbaycan'ı konuk ederken, Portekiz kendi sahasında Kuzey İrlanda'yı konuk edecek.

Cristiano Ronaldo Hakkında
5 Şubat 1985'te Portekiz'in Funchal kentinde doğdu. Hugo adında bir abisi, Elma ve Liliana Cátia adlarında iki ablası vardır. Babasının Ronald Reagan hayranlığı nedeniyle "Ronaldo" ismini aldı. 8 yaşında, babasının malzemecilik görevini yaptığı Andorinha takımında amatör olarak futbola başladı. Güzel oyunuyla daima göze batan oyuncu, ismini Sporting Lisbon'a kadar duyurmayı başardı. Bu takımda ilk kez profesyonel olarak forma giydi. 2002 - 2003 s...
devamı
13 Ekim 2012 Cumartesi günü yayınlandı