Real Madrid'de Mesut Özil krizi

Real Madrid Türk asıllı Alman futbolcusu Mesut Özil'in transferi için İngiliz kulübü ile 45 milyon avro'ya anlaşmaya vardı. Dün gün boyu süren görüşmelerde taraflar anlaşmaya vardı. Ancak Mesut bu transfere sıcak bakmıyor.
Mesut Özil Manchester United Real Madrid Arsenal 


Mesut'un Real Madrid'den gönderilmesindeki en önemli faktörün Bale'nin transfer edilmesi olduğu açıklandı. Galli yıldızın alınması ile sol kulvarda yedeğe çıkması beklenen Özil, buna rağmen Real Madrid'de kalmakta ısrar ediyor. Mesut Özil için Manchester United ve PSG kulüplerinin de devrede olduğu ancak en iyi teklifin Arsenal kulübünden geldiği belirtildi. Mesut bu teklifi kabul ederse İngiliz kulübünden yıllık 7 milyon avro kazanacak. Özil, Real Madrid'den yılda 5 milyon avro kazanıyordu.

1988 yılında Almanya'nın Gelsenkirchen kentinde dünyaya gelen Mesut Özil Portekizli hoca Mourinho'nun isteği ile Werder Bremen'den Real Madrid'e 15 milyon avro karşılığında transfer oldu. Madrid kulübü ile 5 yıllık sözleşme imzalayan Mesut geçtiğimiz hafta bir reklam şirketi ile yaptığı çekimlerde Real Madrid'den memnun olduğunu ve sözleşmesi bitene kadar bu formayı giyeceğini belirtmişti. Mourinholu Real Madrid'de ilk 11'in değişmez oyuncularından biri olan Mesut Özil'in İtalyan hoca Ancelotti'nin takımın başına gelmesi ile kadroda kendisine yer bulmakta zorlanıyordu.

2 Eylül 2013 Pazartesi günü yayınlandı