Real Madrid Borussia Dortmund: 3-0 Maç Özeti (2 Nisan 2014)

2014 Real Madrid Borussia Dortmund Maç Özeti... Real Madrid Borussia Dortmund Şampiyonlar Ligi Çeyrek Final ilk maçında karşılaştı. Real Madrid, Borussia Dortmund'u 3-0 mağlup etti. Real Madrid'in Borussia Dortmund karşısında gollerini Bale, Isco ve Ronaldo kaydetti. Bu sonuçla Real Madrid, Borussia Dortmund karşısında rövanş öncesi büyük avantaj kazandı. İşte Real Madrid Borussia Dortmund maçının geniş özeti ve golleri...
Uefa Şampiyonlar Ligi Barcelona Cristiano Ronaldo Borussia Dortmund Nuri Şahin 


Real Madrid Borussia Dortmund -
Şampiyonlar Ligi çeyrek final ilk maçında Real Madrid, Borussia Dortmund'u konuk etti. Karşılaşmayı 3-0 kazanan ev sahibi ekip, rövanş maçı öncesinde büyük avantaj yakaladı. Dortmund'da milli futbolcu Nuri Şahin, 90 dakika forma giydi.

Borussia Dortmund Real Madrid - Şampiyonlar Ligi çeyrek final ilk maçında Real Madrid ile Borussia Dortmund, Santiago Bernabau'da kozlarını paylaştı. Real Madrid, karşılaşmaya hızlı başladı. Eflatun-beyazlılar, maçın henüz 3. dakikasında yıldız oyuncusu Bale ile öne geçti. Sağ kanattan gelişen Madrid atağında ceza sahası içerisinde topla buluşan Gareth Bale, topu ağlarla buluşturdu ve takımını Dortmund karşısında 1-0 öne geçirdi.

Golden sonra da ataklarını sürdüren Real Madrid, 27. dakikada Isco ile skoru 2-0'a getirdi. İlk yarının sonuna kadar skoru korumayı başaran Madrid temsilcisi, soyunma odasına 2-0'lık üstünlükle girdi. İkinci yarının ilk dakikalarında Dortmund Pierre Aubameyang ile farkı azaltmaya çalışsa da başarılı olamadı. Tempolu oynanan karşılaşmanın ikinci yarısında iki takım da yüzde yüzlük pozisyonları harcadı.

İlerleyen dakikalarda rakip kalede daha çok görünen Real Madrid, Cristiano Ronalda'nun golüyle farkı 3'e çıkardı. Hızlı gelişen Madrid atağında Modric'in ara pasıyla hareketlenen Ronaldo şık bir çalımla kaleciden sıyrıldı ve topu boş ağlara göndererek skoru 3-0'a getirdi.

Karşılaşmanın 80. dakikasında hafif sakatlık yaşayan Cristiano Ronaldo, yerini Casemiro'ya bıraktı. Maçın sonuna kadar skoru korumayı başaran eflatun-beyazlılar, karşılaşmadan 3-0 galip ayrıldı ve rövanş maçı öncesinde büyük avantaj yakaladı. Bu karşılaşmanın rövanşı 8 Nisan salı günü Almanya'da oynanacak.


Cristiano Ronaldo Hakkında
5 Şubat 1985'te Portekiz'in Funchal kentinde doğdu. Hugo adında bir abisi, Elma ve Liliana Cátia adlarında iki ablası vardır. Babasının Ronald Reagan hayranlığı nedeniyle "Ronaldo" ismini aldı. 8 yaşında, babasının malzemecilik görevini yaptığı Andorinha takımında amatör olarak futbola başladı. Güzel oyunuyla daima göze batan oyuncu, ismini Sporting Lisbon'a kadar duyurmayı başardı. Bu takımda ilk kez profesyonel olarak forma giydi. 2002 - 2003 s...
devamı
3 Nisan 2014 Perşembe günü yayınlandı