Rayo Vallecano Barcelona: 0-5 (Maçın Özeti 2012)

Rayo Vallecano Barcelona: 0-5 Maçın Özeti ve Golleri izle...
Fabregas Barcelona David Villa La Liga Atletico Madrid 


İspanya La Liga'da 9. hafta mücadelesinde Barcelona, deplasmanda Rayo Vallecano'yu 5-0 mağlup etti. Barcelona'nın gollerini David Villa (20), Messi (48,89), Xavi (78) ve Fabregas (80) kaydetti.

La Liga'da 9. haftaya averajla Atletico Madrid'in önünde lider giren Barcelona, Rayo Vallecano'ya konuk oldu. NTV Spor'dan canlı yayınlanan karşılaşmada Katalan ekibi, rakibini 5-0 mağlup ederek ligde 9 maçta 8. galibiyetine ulaştı.

Barcelona maça hızlı başladı ve 20. dakikada David Villa ile 1-0 öne geçti. Sağ taraftan yerden atılan ara pasıyla kaleci ile karşı karşıya kalan David Villa, yerden şutunu attı ve top ağlarla buluştu: 0-1.

İlk yarı Villa'nın 20. dakikada attığı golle 1-0 sona erdi.

İkinci yarıya da hızlı başlayan Katalanlar, 48. dakikada Messi ile farkı 2'ye çıkarttı. Pedro'nun sağ kanattan ceza sahası içerisinde bulunan Messi'ye yerden attığı pasla buluşan Messi, topu kontrol ettikten sonra şutunu attı ve top kalecinin üstünden ağlarla buluştu: 0-2.

Bu kez Barcelona, sağ kanattan geldi ve 78. dakikada ceza sahası içerisindeki Xavi'ye yerden gönderilen topa Xavi, gelişine vurdu ve Barcelona skoru 3-0'a getirdi.

Ofsayttı Ama...

Bu golden 2 dakika sonra 4. gol geldi. Sahneye çıkan isim Fabregas'tı. 80'de sağ kanattan kesme bir orta yapan Pedro, tam içeride boş durumda olan Fabregas'ın ayağına attı. Fabregas'a sadece dokunmak kaldı ve fark 4'e çıktı.

Asist Fabregas, Gol Messi

Fabregas, 89'da Messi'ye asist yaptı ve Messi skoru belirleyen golü attı: 0-5. Orta alanda yapılan top kapma mücadelesinde topu kapan Fabregas koşu yapan takım arkadaşı Messi'ye havadan gönderdiği pasla kaleci ile karşı karşıya kalan Messi, kaleciyi de çalımladıktan sonra topu boş kaleye gönderdi.

Bu skorla Barcelona, 25 puanla liderliğini korurken, Rayo Vallecano, maç fazlasıyla 13. sıra yer aldı.

29 Ekim 2012 Pazartesi günü yayınlandı