Pascal Nouma, Trabzon’da Çocuklarla Futbol Deneyimlerini Paylaştı

Beşiktaşlı eski futbolcu Pascal Nouma, derbi maçlarında tribünlerin dolmadığını belirterek takımların gösterdiği performansların seyircileri tatmin etmediğini söyledi.Pascal Nouma, Vodafone'un üçüncü kez düzenlediği Vodafone Football Cup adlı organizasyon kapsamında şehirleri gezerek 13 yaş altı çocuklarla futbol deneyimini paylaşıyor. Vodafone Türkiye Pazarlama Direktörü Lütfullah Kitapçı, Beşiktaşlı eski futbolcu Pascal Nouma'nın da katıldığı bir basın toplantısıyla proje ile açıklamalarda bulundu. Trabzon'da bir otelde düzenlenen kahvaltılı toplantıda konuşan Kitapçı, 1 Mart 2013 tarihine kadar Trabzon dahil 10 ilde Vodafone Football Cup elemelerinin yapılacağını belirterek Nisan ayında İstanbul'da yapılacak finalle de Türkiye birincisinin belirleneceğini kaydetti.
Manchester United Teknik Direktör Futbol Sporu Galatasaray 


Toplantıda konuşan Pascal Nouma ise basın mensuplarına Türk futbolu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Türkiye'de derbi maçlarda artık tribünlerin dolmadığını belirten Nouma ' Ekonomik şartların da etkisi olabilir ama bunun nedenini ben de çözmüş değilim. Derbi maçları tribünlerde dolmuyor. Bunda sadece şike sürecinin etkili olduğunu düşünmüyorum, daha farklı nedenleri de olabilir. Takımlarının gösterdiği performans seyircileri tatmin etmiyor da olabilir. Bazı maçlara televizyonda beraberce seyrediyoruz, bir heyecan olsun diye saatlerce bekliyoruz. Daha önce böyle değildi, çok daha mücadele, çok daha heyecan vardı” dedi.

Nouma, şike sürecinde Trabzonspor ' un haksızlığı uğrayıp uğramadığı şeklindeki sorulara ise, “Futbol hayatımda bana şike ile ilgili böyle bir teklif yapılmadı. Bazıları yapabilir bilemezsiniz. Eğer bu iş bu kadar ayyuka çıkmışsa belki bir şeyler vardır ama buna şu anda kimse var veya yok diyemiyor. Bazı insanlar içeriye girdi. Bunların içerisinde suçsuz yere içeride olanlar da vardı. Bazıları dışarıda belki onlar bir şey yaptı. Kesinlikle bilemiyorsunuz ' diye konuştu.

Konuşmalar sonrası TSYD Trabzon Şube Başkanı Cevat Kol, konuşmaların ardından Lütfullah Kitapçı ve Pascal Nouma'ya Trabzonspor kaşkolu hediye etti. Basın toplantısı sonrasında İdman Ocağı 13 yaş altı takımı ile Şana mevkiinde bulunan bir halı sahada idmana çıkan ve minik futbolculara nasihatlarde bulunan Nouma, futbolcu adaylarına okumanın futboldan daha önemli olduğunu anlattı. Minik futbolcularla antrenman yapan ve onlarla şakalaşan Nouma, burada da basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

TÜRK TAKIMLARININ AVRUPA'DAKİ ŞANSI

Türkiye ' de takımlar için yurt dışındaki takımlarla oynanan maçların çok önemli olduğunu kaydeden Nouma, “Lig başlarken hep düşünüyordum. Galatasaray, Trabzonspor, Fenerbahçe takımlar çok maç oynayacaklar özellikle Galatasaray o kadar maç oynuyor ki fakat Beşiktaş ' a baktığımız zaman sadece lige konsantre bu yüzden Beşiktaş ' ın işinin biraz daha kolay olacağını düşünüyorum. Türkiye için çok iyiydi buna ihtiyacımız vardı. Bundan 1 ay önce Galatasaray için bütün şansların bittiği konuşuluyordu ama bugün baktığınız zaman Galatasaray Manchester United ' i yendi. Ben umutluyum. Fenerbahçe ' de Marsilya ' ya karşı 2-0 iken 2-2 oldu ama grubunda iyi bir yerde. Türkiye için çok güzel” şeklinde konuştu.

“TEKNİK DİREKTÖRLÜK GİBİ BİR HEDEFİM YOK”

Çocuklarla olmaktan çok mutlu olduğunu ifade eden Nouma, “Yaşım daha erken. Benim İstanbul ' da futbol okullarım var. Burada genç çocuklarla beraber oluyorum. Ben de tecrübe kazanıyorum. Beşiktaş ' a Teknik Direktör olma gibi bir hedefim yok. Belkide Beşiktaş ' ta bir ilk yaşandı. Beşiktaş ' ın ilk yabancı kongre üyesiyim. Bundan da mutluyum. Teknik Direktörlük için bir hedefim yok” ifadelerini kullandı.

22 Kasım 2012 Perşembe günü yayınlandı