Oscar Cardozo Hocasına Saldırdı

Portekiz Kupası'nı kaybeden Benfica'nın golcü futbolcusu Oscar Cardozo, maçın ardından hocasının üzerine yürüdü. Ligde şampiyonluğu Porto'ya kaybeden Benfica'nın Portekiz Kupası finalinde Guimaraes'e yenilmesiyle birlikte saha karıştı.
Benfica Oscar Cardozo Portekiz Avrupa Ligi Fenerbahçe 


Transfer dönemlerinde adı Fenerbahçe ile anılan Oscar Cardozo, maçın bitiş düdüğüyle birlikte teknik direktör Jorge Jesus'un yanına gitti ve hocasını itti. Cardozo'nun tepkisiyle neye uğradığının şaşıran Jesus, Paraguaylı oyuncuya tepkide bulundu. Bu esnada araya giren teknik heyet olayın büyümesini engelledi.

BENFİCA 3 KUPADAN HİÇBİRİNİ ALAMADI
Hem Portekiz Ligi'ni, hem de UEFA Avrupa Ligi'ni son anda kaybeden Benfica, Portekiz Kupası finalinde de Vitoria Guimaraes'e 2-1 yenildi.

Maça oldukça etkili başlayan ve ilk 45 dakika boyunca neredeyse tek kale oynayan Benfica, art arda bulduğu pozisyonları değerlendirmekte zorluklar çekti. Ancak dakikalar 30'u gösterirken Nico Gaitan bir önemli maçta daha sahneye çıktı ve skoru 1-0'a getirdi. İlk yarı da Vitoria Guimaraes, Ricardo Pereira ve Amidio Balde ile gole yaklaştıysa da skor üretemedi ve takımlar devreye 1-0'lık skorla girdiler.

İkinci yarı da başlangıçta Benfica lehine gözüktü ancak, Vitoria oyuna yavaş yavaş dengeyi getirmeye başladı. Dakika 66'da Rodrigo Lima, çok uygun bir pozisyonda topu auta gönderdi. 70. dakikada ise Oscar Cardozo oyundan alındı.

Maçın 80. dakikasında ise Vitoria Guimaraes'ten sürpriz bir gol geldi. El Arbi Hillel Soudani skora dengeyi getiren golü kaydetti. Golün hemen ardından ise 81. dakikada Ricardo Pereira takımını 2-1 öne geçirdi ve Benfica'yı şoka soktu.

Maçta başka gol olmayınca Portekiz Kupası'nı müzesine götüren taraf Vitoria Guimaraes oldu. Benfica ise final oynadığı iki kupayı da kaybetmiş oldu, Portekiz Devi, aynı zamanda final niteliğindeki Porto maçını da kaybetti ve şampiyonluğu kaybetti.
27 Mayıs 2013 Pazartesi günü yayınlandı