Orhan Can Beşiktaş Yönetimini Topa Tuttu

TGRT Haber'de yayınlanan Elif Aktuğ ile Haftasonu programına konuk olan Hürriyet gazetesi spor yazarı Orhan Can Galatasaray ve Fenerbahçe'nin Avrupa'da gösterdiği başarıyı baz alarak kendi takımına özeleştiri de bulundu.
Fenerbahçe Galatasaray Real Madrid Hürriyet Gazetesi 


GALATASARAY VE FENERBAHÇE'Yİ KISKANDIM

Galatasaray'ın Real Madrid'i 3-2 yenmesini kıskandığını söyleyen Orhan Can 'Kendi kendime sordum neden biz değil?' dedi. Galatasaray'ın Real Madrid'i doğduğuna pişman ettiğini söyleyen Can, 'Az daha inanılmazı başaracakalardı ve tur gelecekti' dedi. Can 'Arkasından Fenerbahçe tarihe adını yazdırdı. Ben de diyorum ki neden Beşiktaş yok? Bu seneki anlayışı ve geçen seneki anlayışı eleştiriyorum. Belki de bu yüzden bana kızacaklardır ama ben söylemeye devam edeceğim' şeklinde konuştu.

'Hedefiniz büyük değilse ufkunuz büyük değilse başarılı olamazsınız. Mahallenizde top oynarsınız. Kapıkule'yi geçtiğiniz zaman size 6 tane atıp geri gönderirler' diyen Orhan Can sözlerini şöyle sürdürdü; Ufkunuz büyük, vizyonunuz geniş olursa ben büyük şeyler yapacam deyip onu yapmak için de adımlar atarsanız arka arkaya başarılar gelir. Fenerbahçe transferler yaptı yarı final oynayacak harcadıkları parayı geri aldılar. Galatasaray iki tane büyük transfer yaptı büyük paralar verdiler eleştirdiler 'parayı sokağa atıyor' diye. Galatasaray kasayı doldurdu ve daha fazlasını aldı. Real Madrid gibi bir devi çimlere gömerek dünyada büyük bir prestij elde etti.

BEŞİKTAŞ AĞLIYOR

'Beşiktaş'ın futbolcu alırken yok bunun parası yüksek yok onun parası yüksek' diye ağladığını söyleyen Orhan Can 'Beşiktaş'ta, Samet Aybaba ve genç oluşumdan bahsediliyor bu size ileriye dönelik bir heyecan veriyor mu? Sorusuna da şu cevabı verdi; Genç oluşumdan bahsediliyor madem peki siz genç oyunculardan kaçına tam anlamıyla şans verdiniz? Hala kulübede oturuyor çocuklar. Muhammed gibi bir yetenek kulübede yok olup gidecek. Madem böyle bir girişim var Metin, Ali, Feyyaz, gibi isimleri yetiştiren Serpil Hamdi Tüzün hocaya neden görev vermiyorsunuz? Evde oturuyor adam. Hani gençliğe öze dönecektiniz. Metin, Ali, Feyyaz ruhunu yakalayacaktınız? Böyle olmuyor bir dediğiniz bir dediğinizi tutacak.
13 Nisan 2013 Cumartesi günü yayınlandı