Olympiacos 3-1 Montpellier

Şampiyonlar Ligi'nin bu haftaki ilk gecesinde B Grubu mücadelesinde karşı karşıya gelen Olimpiyakos ve Montpellier mücadelesi 2-1 sonuçlandı. Ev sahibi takımın gollerini 4. dakikada Paulo Machado ve 80. dakikada Leandro Greco'dan gelirken, Fransa temsilcisinin golünü 67. dakikada penaltıdan Younes Belhanda'nın attı. Bu sonuçla konuk takım avrupa macerasına veda etti.
Uefa Şampiyonlar Ligi Yunanistan Olympiakos Fransa 


B Grubu'ndaki en kritik maçına çıkan iki takımdan konuk ekip Montpellier, ilk yarıya hızlı başladı. Djamel Abdoun ve Konstantinos Mitroglou ile henüz maçın başında pozisyon bulan Fransa temsilcisi gole ulaşamadı. Bu başlangıca aynı şekile cevap veren Olimpiyakos girdiği ilk ciddi pozisyonu altıpasta topla buluşan Paulo Machado'nun ayağından gole dönüştürdü ve maçın 4. dakikasında 1-0 öne geçti. Ardından defansif oyunu iyi bir şekilde sergileyen Yunanistan temsilcisi topu rakibe vermesine karşın kalesini ilk yarıda gole kapadı ve soyunmad odasına ev sahibi ekibin 1-0'lık galibiyetiyle girildi.

İkinci yarıda da skoru korumaya yönelik oyununu devam ettiren Olimpiyakos'un kapalı oyununu konuk takım ilk olarak golün sahibi Younes Belhanda ile 49. dakikada açmayı denedi. 58. dakika bu sefer Athony Mounier ile rakip kaleyi zorlayan Montpellier gole ulaşamadı. Ataklarını sıklaştıran Fransa temsilcisi, Souleymane Camara'nın ceza sahası içinde düşürülmesiyle penaltı kazandı ve 67. dakikada topun başına geçen Belhanda vuruşu gole çevirerek skoru 1-1'e getirdi. Bu golün ardından Montpellier umutlansa da, ev sahibi takım rakibinin hevesini kursağında bıraktı ve 80. dakikada Leandro Greco, 82. dakikada da Konstantinos Mitroglou'nun attığı gollerle skoru 3-1'e getirdi. Mücadele bu skorla sonuçlandı.

Bu sonuçla B Grubunda Olympiakos tur umutlarını devam ettirirken, Montpellier'in işi mucizelere kaldı.
7 Kasım 2012 Çarşamba günü yayınlandı