Messi 2012 golleri - 8

Lionel Messi 2012 golleri ve gol sayısı.Messi 2012 de kaç gol attı? Lionel Messi ligde oynanan Valladolid ağlarını da bir kez sarsarak 2012 yılını 91 golle tamamladı.
Barcelona Cristiano Ronaldo Lionel Messi Ronaldo 


La Liga'nın 17.haftasında konuk olduğu Valladolid deplasmanında 3-1'lik galibiyetle dönen Barcelona'da Messi takımının 2.golüne imza atarak 2012 yılındaki gol sayısını 91'e çıkarttı.

Geçtiğimiz haftalarda Gerd Müller'in 85 golle sahip olduğunu bir yıl içinde en fazla gol atan oyuncu rekorunu tarihe gömen Arjantinli yıldız, La Liga'ya Noel nedeniyle ara verilmesinden dolayı 2012 yılını 91 golle tamamladı.Arjantinli süper yıldız bu 91 golün 79'unu Barcelona forması ile atarken, geri kalan 12 golü ise ülkesi Arjantin adına rakip filelere gönderdi.

Fenerbahçe'yi de geçti

Türkiye'den 14 takımı geride bırakan Messi, Fenerbahçe'nin ligin ilk yarısında kaydettiği 25 gole karşılık tek başına attığı 26 golle Sarı Lacivertlileri de geçmeyi başardı.Messi, Barcelona formasıyla 17 maçta attığı 26 golle, Almanya'da 11, Fransa'da 14, Hollanda'da 10, İngiltere'de 11, İtalya'da ise 14 takımdan daha fazla skor üretti.Brezilyalılar da 'Messi' dedi.

Brezilya'da yapılan bir araştırma sonucu dünyanın en iyi oyuncusu sıralamasında bir Arjantinli Lionel Messi ilk sırayı aldı. Bir araştırma şirketinin Brezilya'daki kulüplerde yaptığı anket sonucunda oylamaya katılan futbolcuların %90'ı tarafından Messi, dünyanın en iyisi olarak kabul edildi.Messi'nin en büyük rakibi olan Cristiano Ronaldo ise ankette %7 oranında oy alırken, Barcelona'nın diğer yıldızları Xavi ve Iniesta ise toplam %2'lik beğeni topladı. Neymar Brezilya'da iyi Brezilyalı yıldız Neymar ankette %1 oranında oy alırken, ülkesinin en iyisi seçildi. Futbolculardan oyların %89'unu alan Neymar, Brezilya'nın en iyi futbolcusu oldu.
Cristiano Ronaldo Hakkında
5 Şubat 1985'te Portekiz'in Funchal kentinde doğdu. Hugo adında bir abisi, Elma ve Liliana Cátia adlarında iki ablası vardır. Babasının Ronald Reagan hayranlığı nedeniyle "Ronaldo" ismini aldı. 8 yaşında, babasının malzemecilik görevini yaptığı Andorinha takımında amatör olarak futbola başladı. Güzel oyunuyla daima göze batan oyuncu, ismini Sporting Lisbon'a kadar duyurmayı başardı. Bu takımda ilk kez profesyonel olarak forma giydi. 2002 - 2003 s...
devamı
2 Ocak 2013 Çarşamba günü yayınlandı