Medical Park Antalyaspor'da Beşiktaş Maçı Hazırlıkları Devam Ediyor

Spor Toto Süper Lig ' in 12. haftasında sahasında Beşiktaş ile karşılaşacak olan Medical Park Antalyaspor'da hazırlıklar devam ediyor.
Mersin Mehmet Özdilek Hollanda Antalyaspor Medical Park 


Kırmızı-beyezlılar Hasan Subaşı Tesisleri'nde teknik direktör Mehmet Özdilek yönetiminde Milli Takımda olan Emrah ile Minev dışında tam kadroyla çalıştı. Günde çift idmanla maça hazırlanan Medical Park Antalyaspor ' da toplu çalışma ve taktik çalışması yapıldı.

Futbolcuların son derece neşeli olduklarının gözlendiği hazırlıklarda, basın mensuplarıyla bir araya gelen Medical Park Antalyaspor'un Fas asıllı Hollandalı oyuncusu İsmail Assiaiti, Kasımpaşa maçını değerlendirip Beşiktaş maçı hakkındaki düşüncelerini anlattı.

Medical Park Antalyaspor'un artık bütün takımları yenmek isteyen önemli bir takım haline geldiğini belirten Assiati, ' Kaşımpaşa maçında galip duruma geçtikten sonra fazlasıyla geri çekildik, rakibimiz 10 kişi kalmasına rağmen bu tür geri çekilmelerde şişirme toplar bile çok tehlikeli olabilir.

Son dakikada kazandıkları penaltıyı gole çevirip sahadan 1 puanla ayrıldılar. Ben bunu bir kaza olarak değerlendiriyorum, 3 puan önemli ama 1 puan da çok kötü değil önümüze bakacağız ' dedi.

“BEŞİKTAŞ MAÇINDAN 3 PUAN İSTİYORUZ”
Bütün futbolcuların Beşiktaş maçı gibi atmosferlerde futbol oynamak istediğini dile getiren Assiati, ' Kişisel olarak kendimi baskı altında hissediyorum ama bundan rahatsız değilim tam tersine keyif alıyorum. Takımda herkes arkadaşı için savaşıyor, bu çok önemli, elimizden geleni yapıp 3 puan almaya çalışacağız ' diye konuştu.

Türkiye'de ve Antalya'da olmaktan son derece mutlu olduğunu söyleyen Asisati, daha önce oynadığı takımda evinin takımın sahasına uzaklığının 70 km olduğunu ve her idman için ailesinden ayrı kalmamak uğruna 70 kilometrelik yolu gidip geldiğini kaydederek, ' Benim için aile çok önemli. Burada da onlarla birlikteyim ve çok mutluyum. Antalya ve Türkiye çok güzel bir şehir ' şeklinde konuştu.

“HOLLANDA'DA TARAFTARIN SAHADA OYNANAN GÜZEL FUTBOLA BAKIYOR”
Hollanda ile Türkiye arasında futbol açısından ki farklıklar olduğunu da açıklayan Assiati şu şekilde konuştu:
' Farklar var, burası daha zor ama bu beni korkutmuyor, tam tersine hırslandırıyor. Hollanda'da taraftarın sahada oynanan güzel futbola bakıyor. Doyurucu futbolun galibiyetle sonuçlanmaması durumunda bile takımlarını alkışlıyorlar. Burada maalesef her şey galibiyet üzerine kurulu. 3 puan alamadın mı yandın. '
Assiati, iki ülke arasındaki bir diğer farkın ise kamp çalışmaları konusunda olduğunu vurgulayarak, ' Hollanda'da eğer Şampiyonlar Ligi ' nde oynuyorsanız bir iki günlük kamp yaparsınız ama burada her maç için kampa giriyorsunuz. Bundan şikayetçi değilim sadece aradaki fark anlamında söylüyorum. Türkiye'de saha içinde çok büyük bir mücadele var ve öncelik rakibin gol yollarını kapatmak üzerine. Hollanda'da 6-2 veya 6-3 gibi sonuçlara alışıktık ama burada böyle sonuçlar olmuyor ' ifadelerini kullandı.

“TÜRK MİLLİ TAKIMI ' NDA DEĞİL FAS MİLLİ TAKIMI ' NDA OYNARIM”
Türk Milli takımında oynamayı düşünüp düşünmediği sorusuna ise, Assiati, “Ben Faslıyım ve bundan gurur duyuyorum. Milli takım için önceliğim her zaman Fas Milli Takımı olacaktır. Geçtiğimiz yıl Ajax'ta oynarken bir sıkıntı yaşadım. Ajax'ın bana ihtiyacı olan bir dönemde Fas Milli Takımı ' ndan çağrıldım ancak gidemedim. Çünkü parasını aldığım, maaşımı ödeyen kulübe karşı da sorumluluklarım vardı. Bu Fas'da tepkilere sebep oldu ve çok üzüldüm. Ama tekrar çağrılırsam seve seve giderim ' cevabını verdi.

“ANTALYASPOR'DA ÇOK MUTLUYUM”
Assiati, Türkiye'deki hedefleri ve gelebilecek tekliflerle ilgili olarak ise şu açıklamada bulundu:
' Antalyaspor'da çok mutluyum, şehri seviyorum. Ben haftalık plan yaparım, bu hafta Beşiktaş maçı var bütün planlarım onun üzerine, sonra Mersin İdmanyurdu. Bir gün hocam ve başkanım artık bana ihtiyaçları olmadığını söylemeden takımdan ayrılmayı düşünmen. '
18 Kasım 2012 Pazar günü yayınlandı