Manchester United CFR Cluj: 0-1 Maçın Özeti

Manchester United CFR Cluj: 0-1 Maçın Özeti İzle...
Avrupa Manchester United Avrupa Ligi Galatasaray Manchester 


Şampiyonlar Ligi H Grubu 6. Hafta mücadelesinde grup lideri Manchester United, sahasında CFR Cluj'a 1-0 yenildi. CFR Cluj'un galibiyet golünü Luis Alberto Silva (56) kaydetti.

Galatasaray'ın ikincilik için kapıştığı Cluj, liderliği önceden garantileyen ManU'dan 3 puan almasına rağmen, Avrupa Ligi'nin yolunu tutmaktan kurtulamadı. Rumen ekibi, Luis'in müthiş golüyle maçı 1-0 kazandı ama yetmedi.

Şampiyonlar Ligi'ndeki temsilcimiz Galatasaray, son haftaya Cluj ile nefes nefes bir yarışla girmişti. Temsilcimiz, Braga deplasmanında puan kaybetseydi, Cluj'un da aynı şekilde puan kaybetmesini bekleyecekti. Ancak Cluj, Galatasaray'ı puan olarak geride bırakırsa, 2. tura çıkan Rumen temsilcisi, Avrupa Ligi'ne giden ise Cim Bom olacaktı.

Galatasaray için Braga deplasmanında maç kötü başladı ve temsilcimiz ilk yarıyı 1-0 geride kapattı. Liderliği 4. hafta sonunda garantileyen ManU karşısında ise Cluj devreye 0-0'lık beraberlikle girdi.

Turu geçmek için Galatasaray'ı puan olarak geride bırakmak zorunda olan Cluj, beklediği golü 56. dakikada buldu. Luis'in uzak mesafeden attığı harika gol, Rumen ekibini 1-0 öne geçirdi.

Eğer ki temsilcimiz Galatasaray Burak ve Aydın ile 2 gol bulup Braga'yı 2-1 yenmese, bu gol Cluj'u Şampiyonlar Ligi'nde son 16'ya taşıyacaktı. Ancak Cim Bom, Braga deplasmanından galibiyetle dönünce, Manchester United'ı 1-0 yenmesine rağmen Cluj da grubu 3. sırada tamamladı ve Avrupa Ligi'nin yolunu tuttu.

Manchester United ise liderliği 4. hafta garantilemesinin ardından çıktığı 2. maçı da kaybetmiş oldu.


6 Aralık 2012 Perşembe günü yayınlandı