Macaristan - Türkiye: 3-1 (Maçın Geniş Özeti 2012)

Macaristan - Türkiye: 3-1 Maçın Geniş Özeti ve Golleri İzle...
Avrupa Brezilya 2014 Dünya Kupası Andorra Abdullah Avcı 


Dünya Kupası Elemeleri (D) Grubu'ndaki Macaristan - Türkiye maçı, Macaristan'ın 3-1'lik üstünlüğü ile sona erdi.

A Milli Takımımız, 2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri D Grubu ' ndaki 4. maçında dün akşam deplasmanda Macaristan'a 3-1 mağlup oldu ve Brezilya'da düzenlenecek olan Dünya Kupası'na katılma şansını mucizelere bıraktı. Grubunda iddialı olan tüm takımlara kaybeden Milliler, bir sonraki maçında Andorra'dan puan almak için oynayacak.

2014 Dünya Kupası Elemeleri D Grubu'nda Milli Takımımız, deplasmanda Macaristan'a da mağlup oldu; 4 maçta 3. yenilgisini aldı. 3-1 kaybeden Abdullah Avcı ve öğrencilerinin Brezilya hayalleri mucizelere kaldı.

Maça hızlı başlayan Millilerimiz, 22. dakikada Mevlüt Erdinç'in golü ile öne geçmesine karşın üstünlüğünü koruyamadı. Macaristan 31. dakikada Koman, 50. dakikada Szalai ve 57. dakikada Zoltan Gera'nın penaltı golü ile 3 puanı aldı. Böylece A Milli Takım Abdullah Avcı yönetiminde son 11 maçta 6'ncı kez yenilgi ile tanışırken Macaristan karşılaşması bitimi tepkilerini ortaya koyan sporseverler ''Bunlar hayalet Avcı'sı'' dediler.

Macaristan bozgunu sonrası Abdullah Avcı net konuştu

2014 Brezilya umutlarını mucizeye bırakan A Milli Takım'da teknik direktör Abdullah Avcı, Macaristan'a yenilgisini değerlendirdi, istifa sorusuna cevap verdi..

'Oyun ve rakip istediğimiz gibi başladı. Topa sahip olan, oynayan, rakibe pozisyon vermeyen, öne de geçen bir takım vardı. 31. dakikada çok basit bir gol yedik. İkinci yarı sakin, sabırlı oynamamız gerektiğini konuştuk. Öyle de başladık ama yine bir basit bir gol yedik. Futbolcuların oynama istekleri, oyun disipline sadık kalma ve maçı çevirme istekleri vardı. Sonra bir penaltı. Bizim de bir penaltımız varmış ama sonuç 3-1. Oyuncuların oyun disiplinine sadık kalıp istekli oynamaları ve öne geçmelerinden sonra bu duruma düşünce üzüntülüyüz. '

'İstifa etmeyi düşünüyor musunuz, yol haritanız nedir?' sorusuna Avcı, 'Bunu hiç düşünmedim. Böyle düşüncem olmadı olmayacak da. Türk futbolunun sorunu antrenör değişikliği değil, istikrar ve sürekliliktir. Yarış sonuna kadar pes etmeden devam edecektir. 6 maç sonunda neler çıkar hep birlikte göreceğiz ' cevabını verdi.

17 Ekim 2012 Çarşamba günü yayınlandı