Liverpool - Zenit: 3-1 Maç Özeti

Liverpool - Zenit: 3-1 Maç Özeti ve Golleri İzle... UEFA Avrupa Ligi'nde St. Petersburg'ta Zenit'e 2-0 mağlup olan Liverpool, rövanş maçında Anfield'da 3-1 kazanmasına karşın turu geçemedi. Liverpool, Zenit'i 3-1'le geçti. Liverpool'a galibiyeti getiren golleri, Luis Suarez (28, 59) ve Joe Allen (43) kaydetti. İlk maçı 2-0 kaybeden Kırmızılar'a bu skor yetmedi ve Liverpool, Avrupa Ligi'ne veda etti.
Avrupa Liverpool Luis Suarez Petersburg Avrupa Ligi 


UEFA Avrupa Ligi'nde Zenit'e ilk maçta deplasmanda 2-0 mağlup olan Liverpool kendi sahasındaki maçı 3-1 kazanmasına karşın turu geçmeyi başaramadı. Liverpool'un gollerini 28 ve 59. dakikalarda Luis Suarez ve 43. dakikada Joe Allen atarken, Zenit'in golü, 19. dakikada Hulk'tan geldi. Zenit bu skorla birlikte deplasmanda gol atmış olmanın avantajıyla bir sonraki tura çıktı.

Karşılaşmaya Liverpool atak bir şekilde başladı ancak gol 19. dakikada Zenit'ten geldi. Carragher'ın inanılmaz hatasında topu önünde bulan Hulk, kaleci Reina'yı mağlup ederek takımını 1-0 öne geçirdi. Liverpool bu golün ardından baskısın arttırdı ve cevabı gecikmedi. Luis Suarez'in 28. dakikada attığı serbest vuruşta skor 1-1'e geldi. İlk devrenin sonlarında Liverpool gol bulmak için baskısını arttırınca kalesinde rakibe pozisyon verse de kaleci Reine bu ataklarda başarılıydı. Devre biterken, Enrique ve Henderson'un duvar pasının ardından topla buluşan Joe Allen skoru 2-1'e getiren golü 43. dakikada atmayı başardı. İlk 45 dakika bu skorla tamamlandı.

İkinci devreye de hızlı başlayan taraf ev sahibi ekip oldu. Rakibine Anfield'ı dar eden kırmızılar 59. dakikada Luis Suarez'in nefis serbest vuruşunda farkı 2'ye çıkardı. Skorun 3-1 olmasıyla müthiş taraftarının desteğini de arkasına alan Liverpool'da 67. dakikada yürekler ağızlara geldi. Hulk'un kullandığı serbest vuruşta kaleci Reina topun kaleye girmesine izin vermedi. Liverpool baskısını arttırdıkça Zenit pozisyon bulsa da gole ulaşamadı. Son dakikalarda Sterling ve Gerrard ile pozisyonlar yakalayan Liverpool bir gol daha atmayınca sonraki tura çıkamadı ve dramatik bir şekilde UEFA Avrupa Ligi'ne veda etti.

22 Şubat 2013 Cuma günü yayınlandı