Kurtdere Başpehlivanı İsmail Balaban Oldu

Cihan Pehlivanı Kurtdereli Mehmet Pehlivan anısına 34. kez düzenlenen Kurtdereli Yağlı Güreşleri'nde başpehlivan İsmail Balaban oldu.
Kırkpınar Ünal Karaman Yağlı Güreşler Ahmet Turhan İsmail Balaban 


Karesi Belediyesi tarafından düzenlenen Kurtdereli Yağlı Güreşleri'nde başpehlivan İsmail Balaban oldu. Gün boyu süren güreşlerde başpehlivanlık yarı finalinde İsmail Balaban, Mehmet Yeşil ile eşleşti. Diğer yarı final maçında ise Kırkpınar Başpehlivanı Fatih Atlı ile Ünal Karaman karşı karşıya geldi. Rakiplerini yenen Fatih Atlı ve İsmail Balaban finalde karşılaştı. Çoğu yağmur altında geçen final güreşinde İsmail Balaban, Fatih Atlı'ya üstünlük sağladı. Güreş sonrası büyük sevinç yaşayan Balaban'ı, güreşi izleyen vatandaşlar da uzun süre alkışladı.

Kurtdere Er Meydanı'nda başpehlivan olan İsmail Balaban, altın kemeri de kazanmış oldu. 2 sene üst üste daha altın kemeri kazanması halinde kemere sahip olacak olan Balaban tebrikleri kabul etti. Başpehlivanlıkta dereceye giren güreşçilere madalyalarını Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur taktı.

18 Ağustos 2014 Pazartesi günü yayınlandı