Küçük Kızlar Kupayı Horon Ve Kolbastı İle Kutladı

Türkiye Voleybol Federasyonu tarafından düzenlenen ve Tunceli Gençlik ve Spor Salonunda yapılan Küçük Kızlar Türkiye Voleybol Yarı Final müsabakalarında birincilik elde eden Büyükliman İlköğretim Okulu Voleybol takımı Vakfıkebir'in gururu oldu.
Milli Eğitim Bakanlığı Voleybol Federasyonu Türkiye Voleybol Federasyonu Şampiyon İlköğretim Okulu 


18-22 Nisan tarihleri arasında Tunceli Gençlik ve Spor Salonunda yapılan Küçük Kızlar Türkiye yarı finali maçında sırasıyla Giresun, Bitlis ve Adana'yı 2-0 yenen Vakfıkebir Büyükliman İlköğretim Okulu Küçük Kızlar Voleybol takımı son maçında rakibi Manisa Eczacı Fadime Bolkan İlköğretim okulunu 2-1 yenerek birinci oldu.

Kazandığı birincilik kupası ile Vakfıkebir ilçesine dönen Büyükliman İlköğretim Okulu Küçük Kızlar Voleybol takımı için ilçe girişinde karşılama töreni düzenlendi. Düzenlenen törende, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Yaşar Saral ve veliler öğrencileri çiçeklerle karşıladılar. Daha sonra Yalıköy girişinden ilçe merkezine kadar şampiyon sporculara araçlara oluşan konvoyla eşlik edildi. Ardından Büyükliman İlköğretim Okulu bahçesinde horon ve kolbastılı kutlama yapıldı.

Törenin ardından bir açıklama yapan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Yaşar Saral, ' Milli Eğitim Bakanlığı'nın organize ettiği minikler Voleybol turnuvasında ilimizde birinci olan Büyükliman İlköğretim Okulu önce Erzincan'a gurup yarışmalarına gittiler. Burada gurup yarışmalarında birinci sırada yer aldılar. 18-22 Nisan tarihleri arasında da Tunceli'de yapılan yarı final maçlarında da ilimizi en iyi şekilde temsil ederek şampiyon oldular. ' dedi. Saral, ' Şampiyon olan Büyükliman İlköğretim Okulu öğrencilerimiz 28 Mayıs tarihinde Bursa ilinde yapılacak olan Türkiye Finallerine katılmaya hak kazandılar. ' şeklinde konuştu.


23 Nisan 2012 Pazartesi günü yayınlandı