Konya'da Fenerbahçe Şampiyonluğu Kutlandı

Spor Toto Süper Lig ' in 31. haftasında sahasında Çaykur Rizespor ile golsüz berabere kalan Fenerbahçe matematiksel olarak şampiyonluğu garantileyince Konya ' daki sarı-lacivertli taraftarlar şampiyonluk kutlamasına çıktı. Kutlamalara Torku Konyasporlu taraftarlar tepki gösterince zaman zaman polisle kovalamacalar yaşandı.
Süper Lig Şampiyon Fenerbahçe Spor Toto Süper Lig 


Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'de Çaykur Rizespor ile golsüz berabere kalınca sarı-lacivertli takım ligin bitimine 3 hafta kala 19. şampiyonluğunu ilan etti. Maç bitikten sonra Zafer ' de toplanan çok sayıda Fenerbahçe taraftarı takımlarının şampiyonluk sevincini doyasıya yaşadı. Meşaleler yakıp takımları lehine tezahüratlar yapan sarı-lacivertli taraftarlar araçlarıyla konvoy oluşturup kentte şampiyonluk turu attı.

Öte yandan çok sayıda Torku Konyaspor taraftarı, Zafer Meydan ' ında şampiyonluk kutlaması yapmak isteyen Fenerbahçeli taraftarlara tepki gösterdi. Çevik kuvvet sarı-lacivertli taraftarları çembere alarak diğer grubun yaklaşmasına izin vermedi. Taraftarlardan bazıları Fenerbahçe bayrağını yakmak isteyince ortam gerildi. Bu sırada bazı taraftarlar aralardan kaçmak isteyince polis gruba müdahale ederek, dağıtmaya çalıştı. Yaşanan kısa süreli kovalamacaların ardından polis iki takım taraftarını dağıtarak olayların büyümesine engel oldu.

28 Nisan 2014 Pazartesi günü yayınlandı