İsveç - Ingiltere: 4-2 (Maçın Özeti 2012)

İsveç - Ingiltere: 4-2 Maçın Özeti ve Golleri izle...
Danny İngiltere 


İsveç, Ibrahimovic'in yıldızlaştığı gecede hazırlık maçında sahasında konuk ettiği İngiltere'yi 4-2 gibi bir skorla mağlup etmeyi bildi. İsveç'in gollerininin hepsini Ibrahimovic (20, 77, 84, 90) atarken, İngiltere'nin gollerini Danny Welbeck (35) ve Steven Caulker (38) kaydetti.

Hazırlık maçında İngiltere'yi konuk eden İsveç, yıldız oyuncusu Zlatan Ibrahimovic'in dört golüyle sahadan 4-2'lik galibiyetle ayrıldı.

Türkiye Danimarka Maçın Özeti
(İZLE)

Gecenin sonucu en çok merak edilen maçlarından birisinde İsveç ile İngiltere karşı karşıya geldi. Ev sahibi İsveç maça golle başlasa da İngiltere soyunma odasına 2-1 ' lik üstünlükle gitti. Kasımpaşa forması giyen Andreas Isaksson, İsveç formasıyla maça ilk onbirde başladı.

20. dakikada Olsson ' un kaybettiği top sonrasında Sterling-Ranegie mücadelesini İsveçli oyuncu kazandı. Ranegie ' den aldığı pasla yeniden hareketlenen Olsson, ceza sahası içindeki Ibrahimovic ' i gördü. Yıldız golcü etkili bir son vuruşla takımını 1-0 öne geçirdi. 26. dakikada Cleverly önemli bir pozisyondan yararlanamadı. 31. dakikada Cahill ile Hart arasındaki anlaşmazlık, İsveç adına mutlak bi gol pozisyonu oldu. Ranegie ' nin son vuruşu istediği gibi değil.

Konuk İngiltere ' nin ilk golü 35. dakikada geldi. Ashley Young ile başlayan atakta kale önünde topla buluşan Welbeck, skora denge getirdi. Bu golden sadece 3 dakika sonra Caulker, İngiltere ' yi öne geçiren golü kaydetti. Gerrard ' ın kullandığı serbest vuruş sonrasında uzak direğe düzgün bir vuruş yapan genç oyuncu, İngiltere ' yi 2-1 öne geçirdi.

İngiltere, 47. dakikada önemli bir fırsat yakaladı. Baines ' in ortasında Welbeck müsait bir pozisyonda kötü bir vuruş yaptı. 53. dakikada bir kez daha gole yaklaşan İngiltere, 77. dakikada Ibrahimovic ' i durduramadı. Svensson ' un pasında yakın direğe etkili bir vuruş yapan Ibrahimovic, skora 2-2 ' lik dengeyi getirdi.

84. dakikada bir kez daha sahneye çıkan Ibra, mükemmel bir serbest vuruş golüyle, takımını öne geçirdi 3-2. 90+2. dakikada akıllara zarar bir vuruşla gol perdesini kapatan isim yine Ibrahimovic oldu. Joe Hart'ın ileri çıkışı sonrasında bir avantaj yakalayan Ibra, arkasına düşen topa harika bir rövaşata vuruşu yaparak topu uzak mesafeden kaleye göndermeyi başardı.

İsveçli yıldız, Henrik Larsson'dan sonra milli takım fromasıyla bir maçta 4 gol atan ilk oyuncu oldu. Larsson, 2001'de 6-0 kazanılan Moldova maçında 4 gol atma başarısı göstermişti.

15 Kasım 2012 Perşembe günü yayınlandı