İspanya La Liga: Barselona 5 - 1 Athletic Bilbao Maçı Golleri

İspanya La Liga: Barselona 5 - 1 Athletic Bilbao Maçı Golleri. La Liga'da lider Barcelona'ya rakip dayanmıyor. Athletic Bilbao'yu evinde 3-0'la geçen Barcelona liderlik koltuğuna sıkı sıkıya yerleşmiş durumda.
Barcelona Alexandre Song Athletic Bilbao Lionel Messi Arsenal 


Katalanlar, rakipleri Athletic Bilbao karşısında da topa hakim, hızlı ve atak bir oyun sergilediler. Maçın başından itibaren rakip kalede gol koklayan Barça'lılar, 22. dakikada Gerard Pique ile 1-0 öne geçtiler.

Müller'in rekoruna göz koymuş olan Arjantinli yıldız Lionel Messi'yse gecenin ikinci golünü kaydetti ve takımını 2-0 öne geçirdi. Xavi'nin nefis ara pasında topla buluşan golcü oyuncu Athletic Bilbao savunmasının hatalı hamlesiyle topu ağlara gönderdi.

Gole doymak bilmeyen Katalanlar, 45+1'de Cesc Fabregas'ın ara pasını iyi değerlendiren Adriano Correira'yla üçüncü golü buldular. Şık bir vuruşla topu ağlara gönderen Brezilyalı, takımını 3-0 öne geçirdi. Golün ardındansa ilk yarı sona erdi.

İkinci yarıya Athletic Bilbao Fernando Llorente değişikliğiyle başladı. Maçın ikinci devresine de etkili başlayan taraf ev sahibi oldu.

Üst üste bulduğu pozisyonları değerlendiremeyen Barcelona, 57. dakikada daha önce asist yapmış olan Cesc Fabregas'ın ayağından dördüncü golü buldu. Andres Iniesta'nın pasını iyi değerlendiren Arsenal'in eski kaptanı takımını 4-0 öne geçiren golü kaydetmiş oldu.

66. dakikadaysa gol bu kez konuk ekipten geldi. Ibai Gomez, takımının maçtaki ilk ve tek golünü kaydederek skoru da 4-1'e getirdi.

Arjantinli yıldız Messi 70. dakikada bir kez daha sahneye çıkarak skoru 5-1 yaptı. Golün asisti Pedro'dan geldi.

74. dakikada Tito Vilanova, üç değişiklik hakkını birden kullanarak sarı kartlı Sergio Buesquets, Andres Iniesta ve Adriano'yu oyundan alırken, yerlerine Thiago Alcantra, Martin Montoya ve Alexandre Song'u sahaya sürdü.

Maç boyu üstün olan taraf Barcelona oldu ve Katalanlar, sahadan 5-1'lik haklı bir galibiyetle ayrıldılar.
2 Aralık 2012 Pazar günü yayınlandı