İlhan Cavcav Demirören'i Eleştirdi

Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav, ' Demirören'in yanlışı 'O gün Genel Kurul'da 58. Madde'yi değiştirmek istemiyoruz. Federasyon yeninden görev tazelesin' demiş olması ve ilerleyen süreçte kendisinin başkan olmasıdır. 58. Madde'nin değişikliğine bu arkadaşımızın gitmesi onun için talihsiz bir dönemdir ' dedi. Beştepe İlhan Cavcav tesislerinde düzenlenen imza törenine kulüp başkanı İlhan Cavcav, yönetim kurulu üyeleri Emin Eryılmaz, İbrahim Ceylan, Mehmet Emin Gür ve Enis Safi katıldı. Törende konuşan Kulüp Başkanı İlhan Cavcav, ' Bugüne kadar çok teknik direktörle çalıştık. Acı ama tarihimizde, senede 4-5 defa teknik direktör değiştirdiğimiz yıllar da oldu. Geçen sene daha önce Gençlerbirliği'nde kısa bir süre antrenörlük yapmış, sevgili kardeşim Fuat Çapa ile sezon başında tekrar bir araya gelme imkanı oldu. Bu beraberliğin Gençlebirliği'ne de büyük katkıları oldu ' şeklinde konuştu.
19 Mayıs Barcelona 19 Mayıs Stadı Yıldırım Demirören Arsenal 


Bu sezon bir puan eksikle ilk 8'e girme şansını kaybettiklerini hatırlatan Cavcav, ' Hocamızla tekrar görüşmemizde bu birlik ve beraberliğimizin devamında hem bizim için hem de değerli hocamız için faydalı olacağını düşündük. Bu konuda kendisiyle her konuda mutabık kaldık ve hocamızla 1 yıllık mukavele yapmamıza rağmen gönül istiyor ki Sayın Fuat Çapa ile olan devamlılığımız 1 yıl değil uzun yıllar Gençlerbirliği Spor Kulübü'nde teknik direktörlüğe devam etmesidir ' ifadelerini kullandı.

Cavcav, bu sezon lige çok avantajlı bir şekilde gireceklerini ifade ederek, ' Çünkü mevcut kadroyu sayın hocamız futbolcuları çok iyi tanıyan ve bilen bir teknik direktör olması, yapacağımız transferlerde de bize faydası olacaktır. Hiç değilse takımımızın eksik olan kısımlarını bu sene tamamlamak suretiyle önümüzdeki yıl daha başarılı bir sezona girmek istiyoruz. Hocamıza elimizden geldiği kadar destek olmaya kamuoyun önünde söz veriyorum ' dedi.

ÇAPA: ' GENÇLERBİRLİĞİ, TÜRKİYE'NİN ARSENAL'İ OLACAK '

Teknik direktör Fuat Çapa ise açıklamasında geçen sezona ilişkin değerlendirmelerde bulunarak, gelecek sezona yönelik hedeflerini açıkladı. Çapa, geçen oyuncularını fazla tanımadığını ve Başkan Cavcav'ın hastalığı nedeniyle fazla diyalog halinde olamadıklarını kaydetti. Geçen sezon herkesin Gençlerbirliği'ni küme düşme adayı olarak gösterdiğini hatırlatan Çapa, ' Yapmış olduğumuz çıkış çoğu kişi için sürpriz olsa da bizim için sürpriz değildi. Bazen bireysel anlamda çok yetenekli oyuncularınız olabilir ancak takım oyununda pek fazla iş yapmayabilir. Örnek olarak Dünya Kupası'na baktığınız zaman Messi pek başarılı olamadı ancak Barcelona'da oynadığı süreçte en ön plana çıkan oyunculardan bir tanesi. Bundan sonraki süreçte yapacağımız transferler de bunu ön planda tutacağız. Kulübün belli bir vizyonu var, bu doğrultuda çalışacağız ' değerlendirmesinde bulundu.
' Bu sene bizim Gençlerbirliği'ni sevmemiz ikinci sefer gelmemize neden oldu ' diyen Çapa, ' Sevildiğimizi hissettik. Gerek personel gerek futbolcu gerekse taraftar ve medya bazında sevildiğimizi gerçekten hissettik. Gençlerbirliği, Türkiye'nin Arsenal'i olacak ' dedi. Çapa, özleşmenin neden 1 yıl uzatıldığına ilişkin ise, ' İlhan Bey'le pazarlık yapmak kolay değil. Başarılı olursanız her yıl biraz daha üzerine koydurabilirsiniz. Yani 5 yıllık imza atmış olsaydım, 5 yıl boyunca ne kazanacağımı biliyor olacaktım. Yapmış olduğunuz başarıya göre zaman isteyebilirsiniz onun için 1 yıl istedik. Süre o kadar önemli değil 5 yıllık sözleşme imzalayıp 3 ay sonra ayrılan da var ' açıklamasında bulundu.

' Gençlerbirliği'nin bu yılki transfer politikası nasıl olacak ' şeklindeki soru üzerine ise Çapa, ' Biz takım olarak başarılı olmak istiyoruz. Yani genç Gençlerbirliği'ne takım oyunu anlamıdan bir şeyler katabilecek oyuncularla çalışacağız. Biz kalkıp da 30 yaşındaki bir futbolcuyu kısa vadede düşünmeyeceğiz. Yapmış olduğumuz transferlerde önemli olan oyuncuların birbirlerini saha içerisinde tamamlamasıdır ' cevabını verdi.

Çapa, gelecek sezon Spor Toto Süper Lig'deki hedeflerini ise 49 puan kazanmak olduğunu ve olgunlaşmamış futbolcuların üzerine koyarak yola devam edeceklerini kaydetti.

BAŞKAN CAVCAV'IN KOMBİNE BİLET İSYANI

Cavcav, ' Taraftarımız var, Alkaralar diyorlar. Benim hiçbirisiyle temasım yok. Hiç olmazsa sıfır seyirci olmasın diye 300 tane kombine bilet çıkarttık. 1 kombine bilet sezonluk 15 lira, 15 tane simit parası. 15 liradan, 15 simit parasına acı ama gerçek 165 tane kombine bilet satabildik ' dedi.

Ankaragücü'nün seyircisini takdir ettiğini belirten Cavcav, ' Kıskanmıyorum, seviniyorum çünkü bir kulübün taraftarı var diye. Gözümle görmedim ancak zamanında onlar da öyle olmuşlar ki taraftara para dağıt, bedava bağırsınlar demekle olmuyor. Seyircimiz yok ama dikkat çekerim; sporcusuyla, hocasıyla, yönetimiyle, seyircisiyle sahamız kapanmadı. Türkiye'nin en centilmen takımı seçilme ünvanına sahibiz ' şeklinde konuştu.

' Türkiye'de hangi takıma baksanız bir tane Gençlerli oyuncu var ' diyen Cavcav, ' Demek ki Gençlerbirliği hem ligde görevini yapıyor hem de UEFA kriterlerine uyan yegane takımız. Allah'tan başka bir kişiye borcumuz yok. Seyirciyi 19 Mayıs Stadı'na çekmenin gayreti içerisindeyiz ' şeklinde konuştu.

PFDK KARARLARI

Öte yandan Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) şike iddialarına ilişkin 16 takımı Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na sevk etmesine yönelik soru üzerine de Cavcav, ' Çok hassas bir konu. Dün bazı arkadaşlarım Kulüpler Birliği'nin toplanması gerektiğini ifade ettiler. Ben de Onursal Başkan olarak acele edilmemesinin daha yerinde olacağını savundum ' dedi. Cavcav, eski TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar döneminde de 58. Madde'nin değişmesi ve puan silmenin gündeme geldiğini anlatarak, şunları kaydetti: ' TFF Olağanüstü Genel Kurul'da 7. ve 58. Maddenin iptalinin neden istendiği oradaki delegelere divan başkanı tarafından açıklanmış olsaydı, 58. Madde bugün ortadan kalmıştı. Sayın Yıldırım Demirören'in yanlışı 'O gün Genel Kurul'da 58. Madde'yi değiştirmek istemiyoruz. Federasyon yeninden görev tazelesin' demiş olması ve ilerleyen süreçte kendisinin başkan olmasıdır. 58. Madde'nin değişikliğine bu arkadaşımızın gitmesi bana göre onun için talihsiz bir dönemdir. Mahkemelerimizin vereceği karar bize de gelmiş. Savunmamızı yazacağız göndereceğiz. Bugün federasyon 16 kulübü tutup Disiplin Kurulu'na sevk ediyorsa bunun ucunda ölüm yok. Bir tabir var 'soğan yemedim ki ağzım koksun.' Bu şekilde itham edilen kulüpler cevaplarını Etik Kurulu'na verirler. 10-15 gün sonra bugün herkesin ayağa kalktığı durum sakinleşir. '

' TRABZONSPOR VE GALATASARAY BAŞKANLARININ BU KONUDAKİ ÇIKIŞ YAPMALARINI DOĞRU BULMUYORUM '

Cavcav, Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener ile Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal'ın değerlendirmelerini doğru bulmadığını belirterek, ' Biraz sakin olmamız lazım. Futbol Federasyonu'nu biz seçtik. Yapacağı yanlış bir şey olursa yine hep beraber bu yanlış neresinden döneceğimize karar veririz ' dedi. Kulüpler Birliği Vakfı Başkan Adaylığı'na ' Şu anda benim öyle bir kararım yok. Ancak Haziran ayında Genel Kurul olacak. Duruma göre değerlendireceğiz ' diye konuştu. Soner ve Yasin konusunda ' Şu anda biz hiçbir futbolcumuzu şatış listesine koymuş değiliz. Bu isimlerle ilgili bize herhangi bir müracaat söz konusu değil ' cevabını verdi.

Cavcav, Gençlerbirliği'nin Kamerunlu golcüsü Herve Tum'un durumuna yönelik ise, ' Tum ile yolları ayırdık. Kendisne çok teşekkür ediyorum. Takımda da ona 'dede' diyorlar. Ben de takılırım 'dede' diye. Her şeyin yanında kişiliğiyle bütün futbolcuların örnek alması gereken bir futbolcu varsa bana göre Tum'dur ' açıklamasında bulundu.
2 Mayıs 2012 Çarşamba günü yayınlandı