İlhan Cavcav: 'Bu sene Galatasaray şampiyon olur'

Daha önce Fenerbahçe'yi PKK'ya benzeten Gençlerbirliği Spor Kulübü Başkanı İlhan Cavcav, bu sözlerinden dolayı pişmanlık duymadığını söyledi. 'Bu yıl Galatasaray'ın şampiyon olacağı yönünde bir tahminde bulunan Cavcav, GS'nin Sneijder ve Drogba transferleri için verdiği paralara da tepki gösterdi.
19 Mayıs Stadı Futbol Sporu Fenerbahçe Galatasaray İlhan Cavcav 


Beyaz TV ekranlarında yayınlanan Tahir Sarıkaya'nın sunduğu Uyan Türkiyem programının bugünkü konuğu Gençlerbirliği Spor Kulübü Başkanı İlhan Cavcav'dı. Geçmişte Fenerbahçe hakkında söylediği sözlerden dolayı pişman olmadığını belirten Cavcav, şike olaylarına ilişkin görüşlerini ve bu yıl şampiyonun kim olacağına yönelik tahminini paylaştı.

20 Aralık 2005 yılında yaptığı bir konuşmada Fenerbahçe'yi PKK'ya benzeten Cavcav, 'Fenerbahçe Cumhuriyeti' sözüne tepki göstermiş, 'Türkiye Cumhuriyeti vardır, tektir. Neden böyle bir cmhuriyet oluyor ' demişti. Sarıkaya, Cavcav'a bu sözlerden dolayı pişanlık duyup duymadığını sorduu.

'O SÖZLERİMDEN DOLAYI PİŞMAN DEĞİLİM '

'Kesinlikle pişman değilim ' yanıtını veren İlhan Cavcav şunları söyledi:

'Çünkü biz ülkemizde Türk bayrağının altında yaşayan bugün 76 milyon insana tekabül eden bir topluluğuz. Bu topluluğun içinde Türkiye'de yaşamış, anası babası Osmanlı'dan gelmiş, Avrupa'dan, Yugoslavya'dan, diğer ülkelerden Türkiye'ye göç etmiş. Benim babam da Rumeli'den gelmiş. Ben Fenerbahçe takımı maçlarına gittiğim zaman o kapıda 'Fenerbahçe Cumhuriyeti' yazdığını gözümle gördüm. 'Fenerbahçe Cumhuriyeti' demek ikinci bir cumhuriyet demek. Beni o zaman mahkemeye de verdiler. O davayı sonra çektiler galiba. '

'SÖZLERİM SERT OLABİLİR AMA FB CUMHURİYETİ DİYE BİR CUMHURİYET OLAMAZ '


O dönem Türkiye'de PKK olaylarının çok olduğunu anımsatan Cavcav, 'Sözlerim sert olabilir ama ben Ankara'da 19 Mayıs Stadı'nda maçlarımızı oynarken, Gençlerbirliğ'inin kapısına Gençlerbirlği Cumhuriyeti diye yazmamı siz yönetici olarak kabul eder misiniz? Gençlerbirliği Cumhuriyeti olmaz, FB Cumhuriyeti olmaz, Galatasaray Cumhuriyeti olmaz. Biz cumhuriyet olarak bir bayrak altında toplanan ve birimiz hepimiz, hepimiz birimiz için savaşan insanlardan oluşan bir toplumuz ' şeklinde konuştu.

'2011 YILI FUTBOLUMUZ İÇİN BİR MİLATTIR '

Şike olaylarına da değinen Cavcav, '2011 yılı futbolumuz için bir milattır. Bundan sonra hiç bir takımın, hiç bir futbolcunun şike olaylarına karışacağına ihtimal vermiyorum ' dedi.

'GALATASARAY BU YIL DAHA ŞANSLI '


İlhan Cavcav, bu yıl şampiyonun kim olacağına yönelik tahminini de paylaştı. 'Gönlümde Gençlerbirliği yatıyor ama bizim şampiyon olmamız güç ' diyen Cavcav, 'Futbol gürüşüme göre Galatasaray'ı daha şanslı görüyorum. Galatasaray yüzde 60 olursa, Fenerbahçe'nin de yüzde 40 ile onu takip edeceğini düşünüyorum. Yani Fenerbahçe de olabilir ama Galasaray daha ağır basıyor. '

'SENEIJDER VE DROGBA'YA VERİLEN PARALAR GENÇLERBİRLİĞİ'NİN KASASINDA YOK '


Galasaray'ın bu sezon yaptığı transferlere de değinen Cavcav, 'Bu kadar paralarla transferlere gerek yoktu. Sneijder'e, Drogba'ya verilen para Gençlerbirliği'nin kasasında yok. 24 tane futbolcumuz var. Bizim 24 futbolcumuza verdiğimiz paraları, alacağı paraları hesap etsek bir Drogba yapmıyor ' dedi.

'FUTBOLCULARA VERİLEN ASTRONOMİK RAKAMLAR ANADOLU KULÜPLERİNİ ZOR DURUMDA BIRAKIYOR '

Bir yönetici olarak bu paraları doğru bulmadığını vurgulayan İlhan Cavcav, 'Çünkü yalnız Gençlerbirliği olarak değil bütün Anadolu takımları olarak çok büyük sıkıntı yaşamaktayız. Büyük takımlarımızın özellikle yabancı futbolculara olsun, yerli futbolcularımıza olsun verdikleri astronomik rakamlar, Anadolu kulüplerini çok zor durumda bırakıyor. Ben Beşiktaş, Galatasaray, Fenerbahçe, Trabzonspor gibi kulüplerimizi de akıl verecek değilm. Ancak transferler yapılırken, bu futbolculara paralar verilirken dengenin sabit tutulması gerektiğini düşünüyorum ' ifadelerini kullandı. BEYAZ GAZETE
12 Mart 2013 Salı günü yayınlandı