Halkbank Voleybol Takımı CEV Kupası'nı Kazandı

Halkbank Voleybol Takımı CEV Kupası'nı Kazandı... Dünya voleybolunun devi İtalya'nın temsilcisi Andreoli Latina'yı ikinci maçta da yenerek şampiyonluğa ulaşan Halkbank, CEV Cup birinciliğini erkeklerde Türkiye'ye ilk kez kazandıran takım oldu. CEV Kupası Finali rövanşında Andreoli ' yi yenen Halkbank şampiyon olarak Türkiye ' de erkekler voleybolunda bugüne kadar alınmış en üst düzey kupayı müzesine götürdü.
Halkbank 


Bu yıl voleybolda ilk şampiyonluğumuza Halkbank ile kavuştuk. Avrupa CEV Cup ' ta 5 rakibini eleyip finale yükselirken 9 galibiyet ve sadece tek yenilgi alan takımımız, finalin ilk maçında da, İtalyan Andreoli Latina ' yı kendi salonunda 3-1 yenmişti. Ve Halkbank hak ettiği CEV Cup ' ı Ankara ' da, Türk seyircisi önünde kaldırdı. Bu Erkekler CEV Cup ' da Türkiye ' nin kazandığı ilk şampiyonluk oldu. Halkbank, dün ilk seti kaybetse de, başarılı bir oyunla kupaya uzanan taraf oldu. Bir gün önce kaybedilen Bayanlar şampiyonluğundan sonra Halkbank ' ın kupası Türkiye ' ye büyük teselli oldu.

İlk sette Andreoli üstünlüğü gözlendi. İyi servis atan İtalyan ekibi, düzgün manşetlerle gelen topları, başarılı pasör Sottile ' nin çok iyi kullanması ve Verhees ' in sayılarıyla seti ileride götürdü. Teknik molalara 8-7 ve 16-14 önde giren Andreoli, blokta da başarılı olunca seti 25-21 kazandı. İkinci sette takımımız daha iyi manşet alıp hatalarını azaltınca Andreoli ' nin ilk setteki etkinliği de kayboldu. Halkbank 5-2 öne geçmesine rağmen, ilk teknik molayı rakibi 8-7 üstün tamamladı ve bundan sonra sayılar karşılıklı olmaya başladı Halkbank ikinci teknik molayı 16-14 geçti, Andreoli 18-18 ile yakaladı. İki teknik direktörün birlikte sarı kart gördüğü ve takımlarına Ahmed ' in 6, Reuwerdink ' in 7 sayı kazandırdığı ikinci seti Halkbank 26-24 alıp durumu 1-1 yaptı.

Üçüncü sette dengeler değişti

Dengelerin tamamen değiştiği üçüncü sette iyi manşet alan, iyi blok yapan Halkbank, bloku düşen, savunmada çok hata yapan Andreoli oldu. Teknik molalara 8-4 ve 16-9 önde giren takımımız seti 25-17 kazanıp 2-1 öne geçti. Üçüncü setin skorerleri 5 ' er sayıyla Halkbank ' tan Ahmed, Hüseyin, Andreoli ' den Verhees oldu. Farklı kazanılan set takımımızda rahatlamaya sebep oldu, bu da İtalyan ekibini oyuna çekti. Rakip ekip 8-4 ve 16-12 ile sağladığı sayı üstünlüğünü dördüncü set sonuna kadar sürdürüp, seti 25-22 aldı. Durum 2-2 oldu. Takımımız final setine iyi başladı, rakibinin her hatasını iyi değerlendirerek 8-5 öne geçti. Takıma sonradan giren Can ' ın da büyük katkılarıyla farkı koruyan Halkbank seti 15-11, maçı 3-2 kazanarak Türkiye ' ye bir Avrupa ' da bir Şampiyonluk daha getirdi.

4 Mart 2013 Pazartesi günü yayınlandı