Gökhan Gönül ile “İyihuylu” aile dostu

Bu akşam Derin Futbol ' da Ertem Şener ' e bir hakemden gelen mektup gündeme bomba gibi düştü.
Derin Futbol Ertem Şener Fenerbahçe Gaziantepspor Gökhan Gönül 


Beyaz TV ' de yayınlanan Pazartesi akşamlarının vazgeçilmez programı Derin Futbol, Ertem Şener ' in modoratörlüğünde Ahmet Çakar, Sinan Engin, Abdülkerim Durmaz ve Rasim Ozan Kütahyalı ' nın katılımlarıyla tüm hızıyla devam ediyor.

Programa bu hafta bir hakemden Ertem Şener ' e gelen mektup damga vurdu. Mektupta Fenerbahçe ' nin başarılı futbolcusu Gökhan Gönül ile Pazar günü oynanan Fenerbahçe – Gaziantepspor maçında penaltı kararı veren çizgi hakemi Sinan Cem İyihulu ' nun yakın arkadaş olduğu iddia ediliyor.

Ertem Şener'in bu mektubu okumasının ardından, gecenin ilerleyen saatlerinde telefonla programa bağlanan Gökhan Gönül ise iddiaları yalanladı.

Ertem Şener ' e gelen o mektup şöyle:

Beyaz Futbol Ertem Şener ' in dikkatine,

Ben 11 yıldır Bursa bölgesinde futbol hakemliği yaptım. Size bu mektubu vicdanım çok sızladığı için yazıyorum. Türkiye ' de ben ve benim gibi binlerce hakem yukarı çıkmak ve büyük maçlarda görev aşabilmek için çalışıyoruz. Ama MHK ' nin atamalarını gördüğümde hem çok kızıyor hem de çok üzülüyorum. Pazar günü Şükrü Saraçoğlu Stadı ' nda Fenerbahçe lehine penaltı kararı verdiren Sinan Cem İyihulu ' yu yıllardır tanıyorum. Kendisinin Fenerbahçe – Gaziantepspor maçında çizgi hakemi olduğunu öğrendiğimde fazla bir şey hissetmedim ama penaltı pozisyonundan sonra hayretler içinde kaldım. Zira çizgi hakemi Sinan Cem İyihulu ' yla Fenerbahçe futbolcusu Gökhan Gönül çok yakın arkadaştırlar. Arkadaştan da öte çok sıkı aile dostu ve sırdaştırlar. Hatta Sinan Cem İyihulu ' nun yükselmesinde Gökhan Gönül ' ün katkısı olduğunun Bursa hakemliğinde bilmeyen yoktur.

Peki bu dostluk nasıl olmuştur? Bildiğiniz gibi Gökhan Gönül futbola Bursa ' da başlamış. Yolspor ' da oynadığı yıllarda Gökhan Gönül ' le Sinan Cem İyihulu arasında dostluk başlamış, geliştirilmiş ve aile dostluğuna kadar uzanmıştır. Amacım bir futbolcuyla hakemin kararlarına zarar vermek değil. Böylesine sıkı fıkı dostlukların yanlış penaltı kararlarına kadar uzanması Türkiye ' de binlerce genç idealist hakemin moralini bozmaktadır. Diğer bir vicdanı yaralayan hareketse Gökhan Gönül ' ün penaltı kararından sonra aile dostu olan çizgi hakemi Sinan Cem İyihulu ' nun göğsünü okşayıp teşekkürlerini bildirmesidir.

Gecenin ilerleyen saatlerinde telefonla programa bağlanan Gökhan Gönül ise bu iddialara şöyle cevap verdi:

“Bahsettiğiniz hakemle ne bir yemek yemişliğim, ne selam vermişliğim ne de yüz yüze görüşmüşlüğüm olmadı. Bu mektubu yazan kimse, benim onunla aile dostu olduğumu açıklasın, namusum şerefim üzerine söz veriyorum bir daha o sahaya ayak basan Gökhan Gönül diye bir insan olmayacak.”

Derin Futbol Hakkında
Akıllara takılanlar, perde arkasında yaşananlar, konuşmaya cesaret edilemeyenler DERİN FUTBOL’da masaya yatırılıyor… AHMET ÇAKAR, SİNAN ENGİN, ABDÜLKERİM DURMAZ, RASİM OZAN KÜTAHYALI ve ERTEM ŞENER her hafta DERİN FUTBOL'da biraraya geliyor…Dev kadro, gündem yaratan konularla Pazartesi akşamları 23.30'da Beyaz TV ekranlarında…...
devamı
Ertem Şener Hakkında
İstanbul 50.Yıl İNSA Lisesi'ni bitirdikten sonra üniversiteyi Muğla Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesinde okumuştur. Radyo ve televizyon programlarında çalışarak hayatına başlamıştır. Ertem Şener televizyonda futbol maçlarında spikerlik yapmaktadır. Günümüzde ise spikerlik yerine sunuculuk yapmaktadır. TGRT, Star TV, Kanal D, Kanal 6 ve Beyaz TV gibi kanallarda sunuculuk yapmıştır. Şimdi ise Beyaz TV'de Beyaz Futbol adlı programı sunmaktadır....
devamı
23 Eylül 2014 Salı günü yayınlandı