Gençlerbirliği haberleri (Son dakika 28.12.2012)

Son Dakika Gençlerbirliği Haberleri (Kübra Hera Aslan) Gençlerbirliği Haberleri - Son Dakika Spor Habeleri. Gençlerbirliği son dakika haberleri. Gençlerbirliği haberleri, spor haberleri.
Barış Şimşek Gençlerbirliği Başkent Cüneyt Çakır Halis Özkahya 


İlk yarı sonu itibariyle Gençlerbirliği'nde en fazla forma giyen isim Tosiç oldu. Gençlerbirliği'nde, 2012-2013 futbol sezonunun ilk yarısında en istikrarlı futbolcu Dusko Tosiç oldu. Başkent ekibinde, ilk yarıda 21 isim görev şansı bulurken, Sırp futbolcu, ilk yarıda oynanan 17 maçın tamamında forma giydi. Tosiç, 1514 dakika sahada kaldı ve takımının en çok süre alan oyuncusu olarak dikkati çekti. Bu futbolcuyu, 1466 dakikayla Hurşut Meriç, 1426 dakikayla Aykut Demir, 1311 dakikayla Ramazan Köse ve 1261 dakikayla Ermin Zec takip etti.

EN GOLCÜ AYKUT!

Öte yandan başkent temsilcisi, ligin ilk yarısında 25 gol atarken, 26 golü de ağlarında gördü.

Atılan 25 golün 4 tanesini savunmada görev yapan Aykut Demir atarken, başarılı defans oyuncusu 4 golle ilk yarıda takımının en golcü ismi olmayı başardı. Kırmızı-siyahlılarda, Jimmy Durmaz, Hurşut, Azofeifa ve Zec 3'er, Lekiç, Kulusiç, Petroviç 2'şer, Özgür, Tosic ve Oktay da birer gol kaydetti.

EN HIRÇINI PETROVİÇ

Gençlerbirliği, ligin ilk yarısında 3 kez kırmızı kart görürken, 37 kez de sarı kartla cezalandırıldı.

Başkent ekibinde, Ramazan, Petroviç ve Aykut, kırmızı kartla oyun dışında kalan isimler olurken, Petroviç 5, Aykut ve Azofeifa 4, Hurşut, Özgür İleri, Cem Can, Mehmet Sedef 3, Ramazan, Tosiç, Mehmet Kara, Zec ve Jimmy 2, Kulusiç, Lekiç, Oktay ve Serkan Kurtuluş da birer kez sarı kart gördü.

Gençlerbirliği'nde Ekigho, Curri, Özkan, Mustafa Kayabaşı ve Artun İgse ilk yarıyı kart görmeden tamamladı.

17 MAÇTA 14 FARKLI HAKEM

Gençlerbirliği'nin ilk yarıda oynadığı 17 karşılaşmada 14 farklı hakem görev aldı.

Abdullah Yılmaz, Hüseyin Göçek ve Suat Arslanboğa, Gençlerbirliği'nin maçlarında 2'şer kez düdük çalarken, başkent ekibinin diğer maçlarında ise Mete Kalkavan, Cüneyt Çakır, Serkan Çınar, Özgür Yankaya, Koray Gençerler, Halis Özkahya, Hüseyin Sabancı, Barış Şimşek, Yunus Yıldırım, Kuddusi Müftüoğlu ve Tolga Özkalfa görev yaptı.

CAVCAV: BAŞARISIZ DİYEMEYİZ

Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav, ilk devrenin tamamlanmasıyla birlikte takımın ortaya koyduğu performansı değerlendirirken, ' İlk yarı itibariyle başarısızız diyemeyiz ' dedi.

Geçen Pazartesi günü yönetim kurulu üyeleri, genel menajer Cem Onuk, teknik direktör Fuat Çapa ve kendisinin katılımıyla bir toplantı yaptıklarını belirten Cavcav, ' Biraraya gelerek ilk devrenin değerlendirmesini yaptık. Bu sene takımımıza yabancı oyuncular da dahil olmak üzere direkt oynayan 6 takviye yaptık. Mukaveleleri gereği Yasin'i ve altyapımızdan yetişen Soner'i Trabzonspor'a sattık. Teknik ekibimizin çalışmak istemediği Mehmet Akgün'ü de Beşiktaş'a verdik. İlk yarıda Ankara'da 2 ve deplasmanda da 2 olmak üzere 4 maç kazandık. 9 beraberlikle de ligin en çok berabere kalan takımı olduk ' diye konuştu.

Özellikle yabancı oyuncu transferlerinde adaptasyon süresi olduğunun altını çizen tecrübeli başkan, ' İlk yarıdaki maçlarda zaman zaman iyi, zaman zaman da kötü performans gösterdik. Puan durumuna baktığınız zaman alttaki takımlarla aramızda 3-4 puan, yukarıdaki takımlara bakıldığı zaman da 5-6 puan fark var. Eğer 2-3 maç kazanmış olsaydık, ligde daha üst sıralarda olabilirdik. Tüm bunları göz önüne alırsanız, ilk yarı sonunda Gençlerbirliği olarak başarısızız diyemeyiz ' diyerek sözlerine son verdi.

28 Aralık 2012 Cuma günü yayınlandı