Galatsaray'ın Rakibi Belli Oldu (Şampiyonlar Ligi Kura Çekimi 2012-2013)

Galatsaray'ın Şampiyonlar Ligi rakibi belli oldu.. Galatsaray'ın Şampiyonlar Ligi rakibi Alman ekibi Shalke 04 oldu. Galatasaray Shalke 04 Şampiyonlar Ligi ilk maçı 12 veya 13 Şubat 2013'te İstanbul'da oynanacak..
Manchester United Borussia Dortmund Almanya Arsenal Manchester 


Şampiyonlar Ligi'nde Türkiye'yi temsil eden Galatasaray'ımızın rakibi, Alman ekibi Schalke 04 oldu.

Şampiyonlar Ligi 2. Turu'nda Galatasaray, Almanya'nın Schalke takımıyla eşleşti.



İlk tur mücadelesinde 10 puan toplayıp Manchester United'ın ardından grubunu ikinci sırada bitiren Galatasaray'ın bu turdaki rakibi belli oldu. Sarı Kırmızılı temsilcimiz Almanya'nın Schalke 04 takımıyla eşleşti. İlk maç, 12 veya 13 Şubat 2013'te İstanbul'da oynanacak.

Şampiyonlar Ligi'nde 2. tur ilk maçları 12-13 ve 19-20 Şubat'ta, rövanşları ise 5-6 Mart ve 12-13 Mart tarihlerinde oynanacak.

Galatasaray ilk maçı Türk Telekom Arena Stadı'nda oynayacak.

Schalke 04 B grubunda Olympiakos,Montpellier ve Arsenal'in olduğu gruptan 12 puanla Lider olarak çıktı. Kendi sahasında Olympiakos'u mağlup eden Schalke Montpellier ve Arsenal ile berabere kaldı. Deplasmanda ise Arsenal'i ve Olimpiakos'u mağlup etti, Montpellier ile berabere kaldı. Schalke'nin bu sezon şampiyonlar Ligi'ndeki, en golcü futbolcusu 4 golle Hollandalı yıldızı Klaas-jan Huntelaar olurken Lewis holtby yaptığı 3 asistle takımının gruplardan çıkmasına katkıda bulundu.

İŞTE EŞLEŞMELER:

Galatasaray - Shalke 04

Celtic- Juventus

Arsenal - Bayern Münih

Borrusia Dortmund - Shaktar Donetsk

Milan - Barcelona

Real Madrid - Manchester United

Valencia - Paris Saint Germain

Porto - Malaga

20 Aralık 2012 Perşembe günü yayınlandı