Galatasaray Voleybol Akademisi Açıldı

Galatasaray Spor Kulübü'nün Beyoğlu Hasnun Galip Sokak'taki tarihi kulüp binasının yerine yapılan Galatasaray Voleybol Akademisi'nin açılışı gerçekleştirildi.Beyoğlu'nda bulunan eski kulüp binasında hayata geçirilen Galatasaray Voleybol Akademisi'nin açılışına Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, Galatasaray Kulübü İcra Kurulu Başkanı ve Sportif A.Ş. Genel Müdürü Lutfi Arıboğan, Galatasaray Kulübü'nün Voleyboldan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Cibara, sarı-kırmızılı kulübün yönetim kurulu üyeleri, Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Başkanı Özkan Mutlugil, TVF yönetim kurulu üyeleri ve sporcular katıldı.
Voleybol Federasyonu Ünal Aysal Türkiye Voleybol Federasyonu Galatasaray Galatasaray Lisesi 


Açılışta konuşma yapan Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, Galatasaray ' ın 107. kuruluş yıl dönümü olması nedeniyle bugünün çok anlamlı olduğunu belirterek, “Galatasarayımızın 107. yaşından 108. yaşına giriş yılında tesadüfen Voleybol Akademisi'nin açılışı da denk geldi. Bunu hep beraber kutluyoruz. Aramızda Türkiye Voleybol Federasyonu'nun yeni başkanı da var. Bizlere şeref verdiler. Akademimiz herkese hayırlı olsun” dedi.

ÖZKAN MUTLUGİL: “GALATASARAY ' IN VOLEYBOL AKADEMİSİ OLARAK BAŞLATTIĞI BU PROGRAMI ÇOK ÖNEMSİYORUZ”

Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Özkan Mutlugil, altyapıya verdikleri önemden bahsederek, “Galatasaray Kulübü'nün hem Voleybol Spor Okulları, hem de Voleybol Akademisi olarak başlattığı bu programı çok önemsiyoruz. Bu hizmetlerden dolayı kendilerine çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Mutlugil, kendisinin ve açılışta bulunan yönetim kurulundan iki üyenin Galatasaray'da voleybol oynadığını belirterek, “Galatasaray Kulübü'nün Türkiye voleyboluna ve Türk sporuna katkılarını çok iyi bilen kişileriz. Bu salonda uzun yıllar önce hepimiz antrenman yaptık, ter döktük. Öncelikle Galatasaray Kulübü'ne ve başkanımıza Türkiye voleyboluna katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Bu katkılar her geçen gün artarak devam ediyor. Bu da bizi çok sevindiriyor” şeklinde konuştu.

MEHMET CİBARA: “GALATASARAY ' A VE ÜLKE VOLEYBOLUNA YILDIZLAR KAZANDIRMAYI AMAÇLIYORUZ”

Galatasaray Kulübü'nün Voleyboldan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Cibara da Galatasaray Voleybol Akademisi'nin, voleybol okullarının yeniden organizasyonu, birleştirilmesi ve daha etkin hale getirilmesi amacıyla yapıldığını vurgulayarak, “Türkiye'de daha büyük kitlelere voleybol oynama imkanı vermeyi, aynı zamanda Galatasaray takımlarına ve ülke voleyboluna yıldızlar kazandırmayı amaçlıyoruz” şeklinde konuştu.

Cibara, Galatasaray Voleybol Akademisi kapsamında İstanbul'da 70 pilot ilköğretim okulundan 1200 öğrencinin arasından seçme yapıldığını ve seçilen bu öğrencilerin yaz aylarında Galatasaray Lisesi'nde kısa süreli bir eğitime tabi tutulduğunu söyledi.

Sarı-kırmızılı kulübün yöneticisi, 107 sporcu ve 8 takımdan oluşan altyapıya sahip olduklarını da sözlerine ekledi.

ÜNAL AYSAL GENÇ VOLEYBOLCULARA SESLENDİ

Açılış sonrasında, yeni yapılan ve merhum sporcuları Ayşe Himmetoğlu'nun adının verildiği salonu gezen başkan Ünal Aysal, altyapı sporcularıyla sohbet etti.Altyapı sporcularına seslenen Aysal, yeni yapılan salonla sadece Galatasaray'a değil, Türkiye'ye de şampiyonlar yetiştireceklerini aktararak, şunları kaydetti:

“İnşallah önümüzdeki yıllarda bu günü hepiniz hatırlayacaksınız. Şurada gördüğüm kardeşlerimizin, gençlerimizin hepsini birer birer şampiyon olarak izledim. Bu, gönüllerinizden ve gözlerinizden okunuyor. Hepinize başarılar diliyorum. Nice nice şampiyonluklar için yaşasın Galatasaray.”

Açılış, topluca çektirilen hatıra fotoğrafının ardından son buldu.
14 Ekim 2012 Pazar günü yayınlandı