Galatasaray Taraftarları Yıldırım Demiröreni İstifaya Çağırdı

Galatasaray taraftarları, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından teknik direktör Fatih Terim ve yardımcılarına verilen cezaları protesto etmek için Türkiye Futbol Federasyonu ' na yürüdü. Protesto gösterisi yapan sarı-kırmızılı taraftarlar, federasyon binasına siyah çelenk bırakırken, TFF Başkanı Yıldırım Demirören ' i de istifaya davet etti.
Disiplin Kurulu Yıldırım Demirören Fenerbahçe Galatasaray Fatih Terim 


Öğle saatlerinde Ayazağa Metro İstasyonu önünde toplanan çok sayıda Galatasaray taraftarı, daha sonra sloganlar atarak TFF ' nin İstinye ' deki merkezine doğru yürüyüşe başladı. Galatasaray Bayrakları açıp, meşaleler yakan gruba, çevredeki binalardan bazı taraftarlar da destek verdi. Bu arada bir binada Fenerbahçe Bayrağı ' nın açılması üzerine kısa süreli gerginlik yaşandı. Fenerbahçeli taraftarın bulunduğu yere koşmak isteyen Galatasaray taraftarlarına polis engel oldu.

İstinye ' deki TFF binası önünde toplanan Galatasaray taraftarları, binanın karşısındaki alanda güvenlik kordonu içerisinde bekletildi. Aralarında UltrAslan Genel Koordinatörü Veysel Giley ' in bulunduğu grup TFF binası önüne siyah çelenk bıraktı.

Burada bir basın açıklaması yapan Veysel Giley, ' İmparator ' a 9 maç ceza verildi. Sayın Fatih Terim, Galatasaray yerine, malum takımların birinde görev yapsaydı; gayri ahlaki hareket, şike ve ırkçılık suçlamasıyla da aynı cezayı alırdı. Buradan, Yıldırım Demirören yönetimine sesleniyoruz; Kişilerle kurumlar ayrılsın. Bu sürece de Demirören'in Türk futbolundan tasfiyesiyle başlansın. Bugün bütün dünyada bu açıklamayı yapıyoruz. Aynı anda bu demokratik hakkımızı kullanıyoruz. Şimdilik sadece bu kadar. İnsanları daha fazla germeden bu işi bırakmaları gerekmektedir. Ya da herkese aynı eşit ölçüde davranmaları gerekir” dedi.

Öte yandan ilginç bir isim de Galatasaraylılar ' ın eylemine destek verdi. Sarı-kırmızılı taraftarların arasında yer alan CHP Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum, güvenlik güçlerine protesto gösterilerine izin verdikleri için teşekkür etti. Batum, kendisine yöneltilen, ' Galatasaray taraftarına destek için mi federasyona geldiniz” şeklindeki sorulara, ' Tabi ki evet ' diye cevap verdi.
Fatih Terim Hakkında
Fatih Terim, 4 Eylül 1953 tarihinde Adana'nın Ceyhan ilçesine bağlı Gökseliye kasabasının Çınarlı mahallesinde Nuriye ve Mehmet Talat Terim'in oğlu olarak doğdu. Babası Mehmet Talat, Türkiye'ye göç etmiş bir Kıbrıslı Türk'tür. 1982'de Fulya Terim ile evlendi. Çiftin, Merve ve Buse adında iki kızları var. 23 Mart 2020'de Terim'in COVID-19 testi pozitif çıktı. Tedavi oldu ve 30 Mart 2020'de hastaneden taburcu edildi. Fatih Terim (d. 4 Eylül 1953;...
devamı
14 Nisan 2013 Pazar günü yayınlandı