Galatasaray Kulübüne Taraftar Protestosu

Galatasaray Sportif A.Ş.'de gerçekleştirilmesi planlanan sermaye artırımıyla ilgili bir grup hissedar, bu durumdan mağdur olacaklarını dile getirerek, genel kurul öncesi protesto gösterisinde bulundu.
Uluslararası Galatasaray 


Sarı - kırmızılı kulübün Yıllık Olağan Genel Kurul Toplantısı öncesi ellerinde pankartlarla, toplantının gerçekleşeceği Uluslararası Kongre Merkezi binasının önüne gelen hissedarlar, basın açıklaması yaptı.

Grup adına açıklama yapan Sezgin Demirel, şirkette gerçekleştirilecek yüzde 9 bin 900 oranındaki bedelli sermaye artırımının ülke tarihinde örneğinin görünmediğini dile getirerek, ''Bu artırım, 20 bin liralık hissenize, 9 bin 900 lira daha istiyoruz anlamına gelmektedir. Bizim bu parayı verme gücümüz yoktur. Şirkete ortak olduk. Bizim gibi milyonlarca küçük yatırımcı borsada bu şekilde manipülasyona uğramıştır. 45 bin liraya alınan hisse 17 bin liraya düşmüştür. Bunun dışında 9 bin 900 lira daha istenmektedir. 50 bin liralık yatırımımız, 5 bin liraya gerilemiştir. Şahıs olarak ben 220 bin lira zarar ettim. Diğer tüm arkadaşlarımın da bu şekilde beyanı vardır.'' ifadelerini kullandı.

Bu uygulamadan vazgeçilmesini istediklerini aktaran Demirel, ''Amacımız, yüzde 9 bin 900 oranındaki bedelli sermaye artışının yumuşatılması ya da iptal edilmesidir. Galatasaray'ın böyle bir şeye ihtiyacı yoktur. İhtiyacı varmış gibi göstermenin de mantığı yoktur.'' şeklinde açıklamasını tamamladı.

31 Mart 2012 Cumartesi günü yayınlandı