Galatasaray Braga maçı geniş özeti ve goller (Ruben Micael)

Galatasaray Braga maçı geniş özeti ve goller (Ruben Micael). Galatasaray Braga maçı özeti ve golleri sitemizde. 2012 Galatasaray Barga maçı özeti izle. Galatasaray Braga maçının golleri sitemizde. Galatasaray 0 2 Braga maçının geniş özeti.
Hasan Şaş Avrupa Aydın Yılmaz Hakan Balta Fatih Terim 


UEFA Şampiyonlar ligi H Grubu ' ndaki temsilcimiz Galatasaray, Türk Telekom Arena ' daki ilk Avrupa maçında Portekiz temsilcisi Braga ' ya 2-0 mağlup oldu.Gruptaki ilk maçında deplasmanda Manchester United'a 1-0 yenilen sarı-kırmızılılar, yine ilk maçında kendi seyircisi önünde Cluj'e 2-0 mağlup olan Braga'yı ağırlarken, 27. dakikada Ruben Micael ve uzatma dakikalarında Alan'ın golleriyle rakibine boyun eğmekten kurtulamadı.

Sarı-kırmızılılar, ikinci hafta maçlarının ardından sıfır puanla grubunda son sırada yer aldı.Sarı Kırmızılıların grubunda oynanan günün diğer maçında ise Manchester United deplasmanda Cluj'ü 2-1 mağlup etti. Kırmızı Şeytanlar'ın gollerini 29. ve 46. dakikalarında Robin van Persie atarken, Rumen ekibinin tek golü ise 14. dakikada Kapetanos kaydetti.

Hakemler: Tom Harald Hagen, Dag-Roger Nebben, Magnus Lundberg (Norveç)
Galatasaray: Muslera, Eboue, Semih Kaya, Dany, Riera, Amrabat (Dk. 46 Aydın Yılmaz), Selçuk İnan, Melo (Dk. 76 Elmander), Emre Çolak (Dk. 78 Yekta Kurtuluş), Umut Bulut, Burak Yılmaz
Braga: Beto, Salino, Douglao, Vinicius, Ismaily (Dk. 85 Barbosa), Amorim, Custodio, Hugo Viana (Dk. 78 Djamal), Micael (Dk. 90 2 Coelho), Alan, Eder
Goller: Dk. 27 Micael, Dk. 90 4 Alan (Braga)
Sarı kartlar: Dk. 2 Melo, Dk. 41 Dany (Galatasaray), Dk. 31 Alan, Dk. 46 Hugo Viana, Dk. 90 1 Custodio (Braga)

Burak Yılmaz, 16. şampiyonlar ligi maçında da gol atamadı


Galatasaraylı futbolcu Burak Yılmaz, Braga karşısında kariyerinin 16. UEFA Şampiyonlar Ligi maçına çıkarken, yine gol üretemedi. Braga karşısında girdiği gol fırsatlarını değerlendiremeyen Burak, bu kulvardaki şanssızlığını bir türlü kıramadı. Daha önce Beşiktaş, Fenerbahçe ve Trabzonspor formalarıyla UEFA Şampiyonlar Ligi'nde elemeler dahil 14 kez sahaya çıkan Burak, Galatasaray formasıyla da Manchester United'a karşı forma giyerken, 16 maçta golcülüğünü hiç konuşturamadı.

Amrabat'a bir devre tahammül etti

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, maçın ilk yarısında kötü bir oyun sergileyen Amrabat'ı ikinci yarıda sahaya sürmedi. İlk yarıda çok fazla top kaybı ve pozisyon hatası yapan Amrabat, zaman zaman tribünlerin de tepkisini çekerken, Fatih Terim, ikinci yarıda bu oyuncunun yerine Aydın Yılmaz'ı oyuna aldı.

Üç forvet de yetmedi

Maçın büyük bölümünde baskılı bir oyun ortaya koyan ancak gol yollarında bir türlü sonuca gidemeyen Galatasaray'da Fatih Terim'in 3 forvetli tercihi de skoru değiştirmedi. Terim, karşılaşmanın 76. dakikasında Melo'nun yerine Elmander'i alarak Burak ve Umut'la birlikte 3 forvet oyuncusunu sahada tutmasına karşın, bu oyuncuların çabaları da aranan golü getirmedi.

Terim'den Peseiro'ya tepki


Maçın ikinci yarısında Galatasaraylı oyuncu Emre Çolak, Braga yedek kulübesine yakın bir noktada yerde kalırken, Braga Teknik Direktörü Jose Peseiro'nun oyuncunun kendisini attığı şeklinde yaptığı hareket, Fatih Terim'i kızdırdı. Peseiro'nun hareketine Emre Çolak el hareketiyle karşılık verirken, Fatih Terim de Braga yedek kulübesine doğru yönelerek Peseiro'ya tepkisini gösterdi.Araya giren dördüncü hakem, Terim'in daha fazla ilerlemesini önledi.

Braga Türkiye'de maç kaybetmiyor


Galatasaray'ı Türk Telekom Arena'da 2-0'la geçen Braga, Türk ekipleriyle deplasmanda yaptığı 3. Avrupa kupası maçını da kazanmış oldu. Bir Türk ekibiyle ilk olarak 2008-2009 sezonu İnter Toto Kupası 3. turunda karşılaşan Braga'nın rakibi Sivasspor oldu. Portekiz temsilcisi rakibini Türkiye'de 2-0, Portekiz'de ise 3-0'la geçti. Geride kalan sezon UEFA Avrupa Ligi 3. turunda Beşiktaş'ın rakibi olan Braga, kendi evinde 2-0 kaybederken, İstanbul'da 1-0 galip gelmesine karşın, turu Beşiktaş geçti.

Bragalı oyuncuların zaman çalma çabası tribünleri kızdırdı


Karşılaşmayı önde götüren ve Galatasaray'ın hızlı oynama çabalarını engellemeye çalışan Bragalı futbolcuların zaman çalma teşebbüsleri tribünleri kızdırdı. Topu oyuna sokmakta geç davranan ve yerde kaldıklarında sakatlık olduğu gerekçesiyle kalkmayan Bragalı oyuncular, sık sık oyunun duraklamasına neden oldu. Özellikle maçın son bölümlerinde zaman çalma çabaları artarken, Galatasaray taraftarları ıslıklarla durumu protesto etti.

Braga deplasmanda üst üste 7 Avrupa kupası maçını kaybetmedi

Özellikle iki sezon önce UEFA Avrupa Ligi'nde final oynayarak dikkatleri üzerine çeken Braga, özellikle deplasman maçlarında aldığı başarılı sonuçlara Galatasaray'ı da ekledi. Braga, 2-0'lık Galatasaray galibiyetiyle, Avrupa kupalarında üst üste 7. deplasman maçını da yenilgisiz tamamlamış oldu. Öte yandan, Türk Telekom Arena'daki karşılaşmayı 46 bin 987 taraftarın izlediği bildirildi.

Terim kenarda çıldırdı


Norveçli hakemin kararları G.Saray kulübesini ayaklandırırken, iki takımın teknik ekiplerini de karşı karşıya getirdi.

G.SARAY-Braga maçının Norveçli hakemi Tom Harald Hagen, kararlarıyla Fatih Terim ve teknik ekibini çıldırttı. Özellikle mücadelenin ikinci devresinde, Hagen ' in çaldığı düdükler sonrası tartışmalar yaşandı. 63. dakikada Emre Çolak ile Alan arasındaki mücadelede Hagen ' in Braga lehine faul vermesi üzerine sarı kırmızılı yedek kulübesi ayaklandı. Terim ve yardımcıları büyük bir öfkeyle hakeme itiraz etti. Hasan Şaş da Braga Teknik Direktörü Jose Peseiro ve yardımcıları ile tartıştı.

' İçeriye gel ' işareti

Şaş ' ın, Peseiro ' nun yardımcısına el işaretleriyle “İçeriye gel” dediği görüldü. Bu sırada Terim de “Emre kendini attı” işareti yapan meslektaşı Peseiro ' ya sert tepki gösterdi. G.Saray teknik ekibinin maçtaki gerginliği de dikkat çekti.

Öztürk ' ten ' makina ' benzetmesi

G.SARAY Başkanvekili Adnan Öztürk, sarı kırmızılı ekibi makinaya benzetti. Öztürk, “Ligde her hafta her şey olabilir. Mühendislikte de makinalar başta arıza yaparlar. Ama sonra arıza düzeltilir ve mükemmel çalışırlar. Tam tersine kaybedilen puanları sağlıklı buluyorum” dedi.

Tehlike çanları çalıyor


Türk takımlarının Avrupa ' da, son 9 maçta 1 galibiyet alması iyiye işaret değil.

ÜLKEMİZİ Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi ' nde temsil eden ekipler, son 9 maçta sadece 1 galibiyet alabildi. Bursaspor UEFA Avrupa Ligi play off ilk maçında sahasında Twente ' yi 3-1 yenerken daha sonra oynanan 6 maçta temsilcilerimiz galibiyet alamadı.

Bursaspor, Avrupa Ligi play-off rövanş maçında Twente karşısında 4-1 kaybedip elendi. Trabzonspor Videoton ile 0-0 sonunda penaltılarda turnuvaya veda etti. Fenerbahçe, Spartak Moskova ile 1-1 berabere kalıp elendi. Şampiyonlar Ligi ' nde G.Saray 2 maçını da gol atamadan kaybederken, Fenerbahçe, Avrupa Ligi ' nde Marsilya ile evinde 2-2 berabere kaldı. UEFA sıralamasında 12. sırada bulunan Türkiye, yerini kaybetme tehlikesi ile karşı karşıya. Eğer Türk takımları olumsuz sonuçlar almaya devam ederse, Şampiyonlar Ligi ' ne, direkt katılma şansını kaybedebiliriz.

Fatih Terim Hakkında
Fatih Terim, 4 Eylül 1953 tarihinde Adana'nın Ceyhan ilçesine bağlı Gökseliye kasabasının Çınarlı mahallesinde Nuriye ve Mehmet Talat Terim'in oğlu olarak doğdu. Babası Mehmet Talat, Türkiye'ye göç etmiş bir Kıbrıslı Türk'tür. 1982'de Fulya Terim ile evlendi. Çiftin, Merve ve Buse adında iki kızları var. 23 Mart 2020'de Terim'in COVID-19 testi pozitif çıktı. Tedavi oldu ve 30 Mart 2020'de hastaneden taburcu edildi. Fatih Terim (d. 4 Eylül 1953;...
devamı
2 Ekim 2012 Salı günü yayınlandı