Galatasaray Beşiktaş: 2-1 Maç Sonu Açıklamaları (GS-BJK Derbisi)

Galatasaray Beşiktaş: 2-1 Maç Sonu Açıklamaları İzle... Galatasaray TT Arena'da Beşiktaş'ı ağırladı. Galatasaray sahasında Beşiktaş'ı 2-1 mağlup etti. Galatasaray Beşiktaş maçını Tolga Özkalfa yönetti. Galatasaray Beşiktaş maçında yeni transferler forma giydi. Galatasaray'ın Beşiktaş karşısında golleri Emre Çolak ve Riera'dan geldi. Beşiktaş'ın tek golünü Sivok kaydetti. Galatasaray'da Melo 61.dk kırmızı kart gördü. Beşiktaşlı Oğuzhan'a tüküren Galatasaraylı yıldız Melo'nun kaç maç ceza alacağı merak konusu. Galatasaray Beşiktaş'ı 2-1 yenerek puan farkını 5'e çıkarttı.
Felipe Melo Beşiktaş Galatasaray Holosko 


'GS-BJK' DERBİ GEYİKLERİ İÇİN TIKLAYIN

Sarı kırmızılılar 61. dakikadan itibaren 10 kişiyle mücadele ettiği karşılaşmada Beşiktaş'ı Emre ve Riera ' nın golleriyle 2-1 yendi. Galatasaray bu galibiyetle en yakın takipçisi Beşiktaş ile arasındaki puan farkını 5'e çıkardı.

Beşiktaş ' ı Türk Telekom Arena ' da ağırlayan sarı kırmızılılar, 61. dakikadan itibaren 10 kişiyle mücadele ettiği karşılaşmada Beşiktaş ' ı Emre Çolak ve Riera ' nın golleriyle 2-1 mağlup etti. Lider Galatasaray bu galibiyetle en yakın takipçisi Beşiktaş ile arasındaki puan farkını 5 ' e çıkardı.

Spor Toto Süper Lig ' in 19. haftası ligin zirvesini yakından ilgilendiren dev bir derbiye sahne oldu.

Büyük bir çekişmeye sahne olan karşılaşmayı Galatasaray, ilk yarıda Emre Çolak ve Riera ' nın kaydettiği gollerle 2-1 kazandı. Maçın 61. dakikasından itibaren sahada 10 kişiyle mücadele eden sarı kırmızılılar, bu galibiyetle puanını 36 ' ya çıkardı ve en yakın takipçisi Beşiktaş ile arasındaki puan farkını 5 ' e çıkardı. Türk Telekom Arena ' dan puan çıkaramayan Beşiktaş ise, 31 puanda kaldı ve liderliği Galatasaray ' dan devralma şansını kullanamadı.

Galatasaray sahaya Muslera, Sabri Sarıoğlu, Semih Kaya, Dany, Riera, Hamit Altıntop, Selçuk İnan, Melo, Emre Çolak, Elmander ve Umut Bulut ilk 11 ' i ile çıkarken; Beşiktaş ise McGregor, Mehmet Akgün, İbrahim Toraman, Sivok, Gökhan Süzen, Veli Kavlak, Necip Uysal, Hilbert, Fernandes, Olcay Şahan ve Holosko 11 ' i ile sahada yer aldı.

Fatih Terim, sarı kırmızılıların yeni transferi Hollandalı yıldız Sneijder ' e yedek kulübesinde yer verirken, Beşiktaş ' ın ara transferde kadrosuna eklediği Brezilyalı Dentinho da yedek kulübesinde Samet Aybaba ' dan görev bekledi. Sneijder, 56. dakikada Emre Çolak ' ın yerine oyuna girdi ve sarı kırmızılı formayı ilk kez derbi mücadelesinde giydi. Dentinho da 59. dakikada Olcay Şahan ' ın yerine oyuna dahil oldu.

Ligde oynadığı son iki maçta sahadan galibiyetle ayrılamayan Galatasaray, derbiye adeta golle başladı. Sarı kırmızılılar, henüz 3. dakikada Emre Çolak ' ın kaydettiği golle seyircisi önünde 1-0 öne geçti. Hızlı gelişen Galatasaray atağında Elmander topu sağ kanattaki Umut ' a gönderdi. Umut ' un ceza sahası içine yaptığı ortada arka direkte topla buluşan Emre Çolak, bekletmeden vuruşunu yaparak kaleci McGregor ' u mağlup etti ve takımını 1-0 öne geçirdi.

Maça rakip sahada baskı yaparak başlayan Galatasaray, golü bulduktan sonra da siyah beyazlıların kalesine yüklenmeye devam etti. Karşılaşmanın henüz başında yediği golün şaşkınlığını üzerinden atmaya çalışan Beşiktaş, kendi sahasından hızlı çıkarak ev sahibi takımın kalesinde pozisyon aradı.

Siyah beyazlılar maçın 20. dakikasından itibaren oyunda dengeyi kurdu ve Galatasaray ' ın kalesinde kurduğu baskıyı azalttı. Beşiktaş, 25. dakikada gole çok yaklaştı; ancak bu fırsatı Hilbert ile değerlendiremedi. Kendi sahasından hızlı çıkan konuk ekipte Olcay sol kanatta boş pozisyonda topla buluştu. Olcay, pasını kaleye doğru hareketlenen Hilbert ' e gönderdi. Kaleci Muslera ile karşı karşıya kalan Hilbert kalecinin üzerinden topu ağlara göndermek istedi, ancak top kalenin yanından auta gitti.

Galatasaray ilk devrenin son bölümünde siyah beyazlıların kalesine etkili gelmeye başlarken, sarı kırmızılılar Riera ile farkı 2 ' ye çıkardı. Karşılaşmanın 45 artı 1. dakikasında sahneye çıkan İspanyol futbolcu, ilk devrenin de sonucunu belirledi: 2-0. Selçuk İnan ' ın sol kanattan ceza sahası içine yaptığı ortada ceza sahası içinde iyi pozisyon alan Riera, düzgün bir kafa vuruşuyla topu Beşiktaş ağlarına gönderdi ve skoru 2-0 yaptı. Galatasaray soyunma odasına 2-0 üstün gitti.

Beşiktaş karşılaşmanın ikinci devresine Mehmet Akgün ' ün yerine Oğuzhan Özyakup ' u oyun alarak başladı. Siyah beyazlılar da maçın ikinci devresine golle çok hızlı bir giriş yaptı ve farkı 1 ' e indirdi. 46. dakikada Beşiktaş sol kanattan Fernandes ile köşe vuruşu kullandı. Ön direkte iyi yükselen Sivok, kafa vuruşuyla Muslera ' yı mağlup ederek skoru 2-1 ' e getirdi.

Beşiktaş ' ın ikinci yarının ilk dakikasında farkı 1 ' e indirmesiyle birlikte Galatasaray daha kontrollü bir oyun sergilemeye başladı. Galatasaray ' da yeni transfer Sneijder, 56. dakikada Emre Çolak ' ın yerine oyuna dahil oldu. Umut Bulut ise aynı dakikada yerini Engin Baytar ' a bıraktı.

Fatih Terim ' in yaptığı değişikliklere karşılık olarak Beşiktaş ' ın yeni transferi Dentinho ise, 59. dakikada Olcay Şahan ' ın yerine oyuna girdi.

Karşılaşmanın 61. dakikasında sahada tansiyon artarken, Oğuzhan Özyakup ile Felipe Melo arasında gerginlik yaşandı. Bu esnada Oğuzhan, Melo ' nun kendisine tükürdüğü gerekçesiyle hakeme yöneldi. Yardımcısıyla konuşmasının ardından hakem Tolga Özkalfa, Felipe Melo ' ya kırmızı kartını gösterdi ve sarı kırmızılılar sahada 10 kişi kaldı.

Bu dakikadan sonra Beşiktaş sahada 10 kişiyle mücadele eden rakibinin üzerine daha fazla gitmeye başlarken, Galatasaray kendi sahasından hızlı çıkarak siyah beyazlıların kalesinde net pozisyonlar üretti. Fatih Terim son oyuncu değişikliğini 69. dakikada Elmander yerine Hakan Balta ' yı oyuna alarak kullandı.

Oyunu Galatasaray yarı sahasına yıkmaya çalışan Beşiktaş ' ta Veli Kavlak 74. dakikada yerini Mehmet Akyüz ' e bıraktı. Kalan bölümde Galatasaray skoru korumaya yönelik daha kontrollü bir oyun sergilerken, Beşiktaş beraberlik golü için rakip kaleye yüklenmeye çalıştı. Ancak kalan sürede başka gol olmazken, Galatasaray sahadan 2-1 ' lik sonuçla galip ayrıldı.

28 Ocak 2013 Pazartesi günü yayınlandı