Galatasaray 1461 Trabzonspor: 1-2 Maçın Özeti (12 Aralık 2012)

Galatasaray 1461 Trabzonspor: 1-2 Maçın Özeti ve Golleri İzle... 1461 Trabzonspor Galatasaray'ı deplasmanda 2-1 yenerek bir üst tura yükseldi. Galatasaray Ziraat Türkiye Kupası'nda TT Arena'da konuk ettiği 1461 Trabzonspor'a 2-1 mağlup oldu. Galayasaray'ın 1461 Trabzonspor karşısında tek golünü Emre Çolak attı. İşte Galatasaray 1461 Trabzonspor: 1-2 Maçın Özeti...
Emre Çolak Aydın Yılmaz Ali Palabıyık Galatasaray Hamit Altıntop 


Ziraat Türkiye Kupası'nda Galatasaray'a büyük şok! Trabzonspor'un pilot takımı 1461 Trabzon, Sarı-kırmızılıları Türk Telekom Arena'da 2-1'le geçti ve İstanbul'dan tur vizesiyle ayrılan taraf oldu. Galatasaray ise grupları göremeden veda etti.



Mücadelenin ilk dakikalarında konuk takım 1461 Trabzon, oyunu daha çok kendi sahasında kabul ederek kontra atak şansı aradı. İlk bölümde daha istekli olan Trabzon temsilcisi, zaman zaman Galatasaray kalesinde tehlikeli ataklar da yakaladı.

25'te Gökhan Alsan'ın sağ taraftan iyi ortasında Yusuf Erdoğan kaleyi denedi. Ancak bu tehlikeli pozisyonda kaleci Ufuk Ceylan, kalesini gole kapattı.

1461 Trabzon, 30'uncu dakikada penaltı kazandı. Cris'in Yusuf Erdoğan'a müdahalesi sonrası hakem Ali Palabıyık, penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Sercan Kaya, Ufuk Ceylan ve kaleciyi ters köşeye göndererek, takımını Türk Telekom Arena'da 1-0 öne geçirdi.

Golün ardından Galatasaray, ilk yarının sonuna kadar beraberliği kovaladı. Ancak devre sonuna kadar skor değişmedi ve 1461 Trabzon, soyunma odasına 1-0'lık üstünlükle girdi.

Galatasaray, ilk yarının sonlarında kurduğu baskıyı, ikinci yarının başında da sürdürdü. 46'ıncı dakikada Sabri'nin sağdan ortasına iyi yükselen Elmander, kafa vuruşunda kaleciyi geçemedi.

Beraberlik için rakibi üzerinde ciddi bir baskı kuran Galatasaray, 52 ve 56. gole duran toplarla yaklaştı. Hamit Altıntop, kullandığı iki vuruşunda da skoru değiştiremedi.

İkinci yarının 20 dakikalık bölümünde sonra ise konuk takım, oyundaki kontrolü eline geçirdi. Galatasaray'ın orta sahadaki top kayıplarını iyi değerlendiren 1461 Trabzon, 66'ıncı dakikada tehlikeli geldi. Ancak savunmanın arkasına sarkan Yusuf Erdoğan'ın vuruşunda kaleci Ufuk Ceylan başarılıydı.

70'inci dakikada ise 1461 Trabzon'un 2. golü geldi. Galatasaray savunmasında seken topu iyi takip eden Emrullah Koç, ceza sahası dışından çok sert bir vuruşla takımını 2-0 öne geçirdi.

Hiç beklemediği bir anda kalesinde 2. golü de gören Sarı-kırmızılı ekip, bu golden sonra oyunu tamamen Trabzon ceza sahası içerisine yıktı. Üst üste kullanılan köşe vuruşlarıyla gol araya Galatasaray, 77'inci dakikada Emre Çolak'la skoru 2-1'e getirdi. Ceza sahası içine gelen ortayı Amrabat kafayla indirdi. Kale sahası içinde topla buluşan Emre de çok güzel bir vole ile takımının golüne imza attı.

Bu golden sonra oyunun temposu çok yükseldi. Her iki takım da orta sahayı çok kolay geçerken, Gökhan Aslan ve Emre Çolak, karşılıklı olarak müsait gol fırsatlarını harcadı.

Maçın son 10 dakikasında ise Galatasaray, oyunu adeta 1461 Trabzon ceza sahasında oynadı. 83'te Amrabat'ın vuruşunda top kaleciden döndü. Dönen topu ise son anda 1461 Trabzon savunması uzaklaştırdı. 85'te ise tribünler gol diye ayağa kalktı ama Engin'in ortasında kafayı vuran Aydın Yılmaz, topu üst direğe nişanladı.

Son dakikada Elmander'in de sert şutu üst direkte patladı. 5 dakika uzatma verilen karşılaşmada başka gol olmadı ve Trabzonspor'un pilot takımı olan 1461 Trabzon, Türk Telekom Arena'dan tur vizesiyle çıktı. Aslan ise grupları göremeden kupaya veda etti.

12 Aralık 2012 Çarşamba günü yayınlandı