Fikret Orman Gezi Parkı Protestoları İçin Ne Dedi?

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman Beşitaş Trabzonspor derbisinde yaşanan Gezi Parkı protestolarına tepki gösterdi. Orman Futbol ve Baskektbol'da siyasetin yer almaması gerektiğini söyledi.
Fikret Orman Beşiktaş Spor Toto Süper Lig Gezi Parkı 


BJK İnönü Stadı ' ndaki ofisinde Cihan Haber Ajansı'na açıklamalarda bulunan Başkan Orman, gündeme ilişkin konular hakkında açıklamalarda bulundu.

PROTESTO İŞLERİ YAVAŞ YAVAŞ SONA ERECEK

Fikret Orman, Spor Toto Süper Lig ' de ilk hafta oynanan Trabzonspor mücadelesi sırasında, taraftarların bir bölümünün Gezi Parkı olayları için slogan atmasına yorumda bulundu. Başkan Orman, “Çok abartılacak bir durum yok. Herşey bir dakika süren bir provakasyonla başladı. Bu halksal bir şey. Bizim oraya mani olmamız mümkün değil. Ama her zaman söylüyorum siyaset siyasetçilerin yapması gereken bir şey. Futbol ve basketbol salonları spor yapılacak yerlerdir. Buralara siyasetin taşınması doğru değildir. Beşiktaş ' ın da bu işlere alet edilmesinden rahatsızlık duyuyorum. İnşallah bu tür şeylerin yavaş yavaş ortadan kalkacağına inanıyorum. Biz spor kulübüyüz. Devletimize saygılıyız. İlişkilerimizde kötü değil aksine iyi. Bu şekilde de devam edeceğiz.” dedi.

DERBİ GALİBİYETİ İLE BAŞLAMAK GÜZEL

Fikret Orman, Trabzonspor karşısında aldıkları galibiyete de değinerek şöyle konuştu:“Lige derbi galibiyetiyle başlamak çok güzel. Sahada sadece futbol oynandı. İyi bir başlangıç yaptık. Önümüzde uzun bir maraton var. İlk altı hafta zor maçlarımız var. Bunların hepsini kazanmak istiyoruz. Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu da maçı taraftarlarımız arasında izledi. Kendi arzusuydu. Biz hiç bir şekilde müdahele etmedik. Bizim taraftarımız zaten nazik bir taraftardır. Kendi çocuklarıyla geldi ve maçını izledi.”

YEDEKLERİMZLE BİLE ÇIKSAK KAZANIRIZ

Beşiktaş ' ın UEFA Avrupa Ligi Play-off turu ilk maçında Norveç ' in Tromsö takımıyla karşılaşacak olması hakkında ilginç bir yorumda bulunan başkan, turu geçeceklerine inandıklarını ve ikinci onbir ile sahaya çıkmaları halinde bile bu maçı kazanabileceklerini söyledi.

KAZANMAK İÇİN GİDİYORUZ

Orman, “Beşiktaş kuvvetli bir takım. Geniş bir kadroya sahip. Oraya kazanmak için gidiyoruz. Turu geçeceğimize inanıyoruz. Trabzonspor karşılaşmasına çıkan ilk onbirimizin haricinde, ikinci onbirimiz ile çıksak bile bu maçı kazanabiliriz. Tromsö ' de enterasan bir takım ama biz Beşiktaşız, kazanmaya gidiyoruz.” diye konuştu.

CAS ' TA ŞANSIMIZ YÜZDE 50

Beşiktaş ' ın UEFA disiplin kurulu tarafından bir yıl Avrupa Kupalarından men cezası almasının ardından cezası ertelenen Siyah-beyazlılarda başkan Fikret Orman çıkacak kararda şanslarının yüzde 50 olduğunu söyledi. Orman, “CAS davasından çıkacak sonucun bizim lehimize çıkma ihtimali yüzde elli yüzde elli. Bu davadan geçersek önümüze bakacağız. Geçemezsek bir sene daha UEFA ' ya gidemeyeceğiz. Her iki duruma da hazırlıklıyız. Tüm umutlarımız CAS davasından olumlu bir sonucun çıkması. Karar önümüzdeki hafta çarşamba günü verilecek. Olumsuz sonuç çıkarsa burada oynayacağımız maça çıkamayacağız. Olumlu olduğunda ise maçı oynayıp turu atlayacağız.” dedi.

TRANSFERDEN VAZGEÇEBİLİRİZ

Transferde hızlı günler geçiren Beşiktaş ' ta başkan Fikret Orman gerektiği taktirde sol bek transferi arayışlarından vazgeçebileceklerini de kaydetti.

Başkan, “Sol bek için çalışmalar devam ediyor. Bu mevkide İsmail, Uğur ve Gökhan var. İsmail ile Uğur ' un sakatlıkları bizi etkiledi. Esasında daha fazla para da harcamak istemiyorum. Transferden vazgeçme ihtimali bile olabilir.”

BEŞİKTAŞ ' IN EN ÖNEMLİ PROJESİ

Başkan Fikret Orman, son olarak İnönü Stadı çalışmaları hakkında bilgi verdi ve numaralı tribün yıkımın da bugün başlayacağını ifade etti. Orman, “Stadyum çalışmaları devam ediyor. Bugün numaralı diye tabir edilen tribün yıkımına başlayacağız. İşimiz bu Beşiktaş ' ın en önemli projesi bu. Stadı yapmamız lazım. Herkes yapamaz diyordu biz yapıyoruz. Tarih için ise birşey demek istemiyorum.” diye konuştu.
20 Ağustos 2013 Salı günü yayınlandı