Fikret Orman'dan Levent Erdoğan'a istifa çağrısı!

Beşiktaş başkanı Fikret Orman, tribünde yaşanan coplu saldırıya ilişkin açıklamada bulundu.
İstifa Levent Erdoğan Fikret Orman 


İşte Orman'ın açıklamalarından satırbaşları:

TAMER KIRAN'IN İSTİFASI VE COPLU KAVGA

Ben Başkan adayı olduğum 2004 senesinde de 13 ay evvelde ilk günden beri yanımda olan Tamer Kıran arkadaşımdır. Tamer eğitimiyle duruşuyla ve Beşiktaş'a verdikleriyle önemli bir insandır. Tamer ile ilgili en az konuşulması gereken şey yaptığı maddi katkılardır. En çok konuşulması gerekn şey yaptığı manevi katkılar. Tamer'in istifasını aldığım hakkındaki haberler doğru değildir. Ben Tamer'in istifasını istemedim. Tamer'in kendi iradesiyle, Beşiktaşlılık duruşuyla ilgili bir karardır. Bundan önceki olan istifalar gibi olan normal bir istifa değildir. Tamer ben ve arkadaşlarım için değerlidir. Olan olaylar il ilgili çok üzgünüm. Böyle bir mücadelede, böyle bir insanı kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyorum. Bu bir organize bir iş değildir. BU sadece bir kazadır. O yapılan oalyın tutulacak bir tarafı yoktur. Beşiktaş kulübü olarak bu olayı kınıyoruz. Buna karşıan herkesle mahkeme önünde, kanunlar önünde sonuna kadar mücadelemizi vereceğiz. Olay vahimdir. Dilerim bir daha böyle olaylar olmaz. Bu tüzük tadil kongresinden sonra yönetimdeki arkadaşlarımı toplayıp bu konuyu bir konuşacağım.

LEVENT ERDOĞAN'A İSTİFA ÇAĞRISI!

Burdan ilk defa diyorum. Kamuoyunun önüne çıkıp kendini kandırılmış gibi hissedenler hemen istifa etmelidir. Benim ve arkadaşlarımın kimseyi kandırdığı yoktur. Biz mücadele içindeyiz. Kongreye kendini davet edilmediği söyleyenler, önceki kongrelere dahil olacaktı. Bizim bin tane davamız varken bir işin ucundan tutmayanlar bugün böyle konuşamazlar. O kişi istifa etmelidir. Bir dakika daha durmamalıdır!

YAPILACAK YENİ TÜZÜK İLE İLGİLİ

'Beşiktaş Kulübü'nde Tüzük ile alakalı çalışmaların en son vagonuna bindim. Benden evvel değerli abilerimiz bu tüzük ile ilgili çalışmalar yaptı. Bu toplantılara katıldığımda ' ben de fikirlerimi söyleyeceğim. Benim söylediklerim kanun değildir. Bunun yeri Beşiktaş Genel Kurulu'dur ' dedim. Buradaki bir tane amacımız vardır. Beşiktaş'ta bundan önceki olan süreçte yapılan ve tüzüğün müsade ettiği hareketleri engellemek ve Beşiktaş Kulübü Genel Kurulu'na mutlak hakim olmak ve bu olayların çıkmamasıdır. Bizim için en iyi tüzük gündemde olan tüzüktür. Bu tüzük bize her imkanı sağlamaktadır. Bizim bu tüzüğü değiştirip, bütün yetkilerimizi kısıtlamamızın ve bundan sonra bu şekilde olmasını istememimizin tek amacı Beşiktaş'ın bundan sonraki süreçte hür iradesi ile yönetim kurulu seçmesinden dolayıdır. Bu tüzün 2010 senesinde Divan Kurulu tarfından intikal ettirilmiştir. Son mali kurulda Tüzük tadilini bitireceğimi ve hızlıca yürürlüğe sokacağımızı söylemiştim.'

YETKİ ALANLARIYLA İLE İLGİLİ

'Beşiktaş'ta herşey iyiye gitmeye başladığında Beşiktaş'ın hesaplarını Tüzük üzerinden yapılmasını samimiyetsiz buluyorum. Er meydanı yakında Beşiktaş Kulübü Genel Kurulu'na gelecek. Beşiktaş Tüzük Komitesi ne yapmıştır? Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulu üzerindeki yetkileri azaltıp Genel Kurula vermiştir. Niçin Mayıs ayına alınmıştır? Şubat ayında vereceğiniz bütçenin bir değeri yoktur. Bir futbol takımının Avrupa Kupalarına katıldığı bütçe ile katılamadığı andaki bütçe bir değildir. Şubat ayının genel kurulunda Şampiyonlar Ligi'ne katılacağız deyip masraflar koyduğunuzda bu bütçenin bir önemi yoktur. Eğer sezon sonu yaparsanız Genel Kurul'dan izin alacaksınız. Siz borçlanıp Genel Kurul'un önüne gitmeyeceksiniz. Artık Beşiktaş'ı borçlandırma dönemi kapanma aşamasına gelmiştir. Eğer siz Genel Kurul'u ikna ederseniz transfer yapabileceksiniz. Beşiktaş'ta yetki alan kendi döneminde yetkisini kullanmaktadır ' dedi.

' Herkes 3 senelik dönemi boyunca yetkilerini kullanacaktır. Eğer bunun üstüne yetki olacaksa Genel Kurul tarafından onaylanacaktır. Ben 3 tane konu haricinde bunların hiçbirine katılmadım. Bizim tek amacımız doğru tüzük yapılmasıdır. Başkanlık, iki dönemden ibaret olacaktır. Bir süre sonra Beşiktaş Kulübü Başkanlığının insanlara cazip kalacağını gördüğüm için bu maddeyi de biz koyduk. ' dedi.

'BÜTÜN BORCU ÜZERİME ALDIM!'

'Bir dönemde Beşiktaş'a emek dökenler için direk olarak Divan'a girme özelliği sağladık. Tüzük, madde madde incelendiği zaman Beşiktaş'ın yönetim kurulu yetkilerini azaltan ve denetleme kurulunun yetkililerini arttıran bir düzen yaratmaktır. Harcamalardan yönetim kurulu üyelerinin sorumlu olduğunu bile yazdık. Oraya bir madde koyduk. 31 Mart'a UEFA Lisansı alınabilmesi için vergi dairelerine ve notere kendim gittim, Beşiktaş için şahsi kefaletimi verdim. Bütün borcu üzerime aldım. Buradaki amaç nedir? Daha evvelki yapılmış, taksitlendirmeler vardır. ' dedi.

ÜYELİK AİDATIYLA İLGİLİ

'Üyelik aidatı, bu tüzükte konuşulacak bir konu değildir. Biz giriş aidatına Genel Kurullarda yer verilmesini söyledik. Tüzüğün maddesi değildir. Benim şahsi gayretim ile aidat, 2000 TL'den 1200 liraya inmiştir. Buradaki amacım Beşiktaş'a fikri olan insanların önüne açmaktır. Son yapılan Kongre üyeliklerinin hepsi münferittir. Yüzde 72'si Üniversite öğrencisidir ' dedi.'

'BORCU OLANLARIN SEÇME HAKKINI KALDIRDIK!'

'Derneğe veya şirketlere borcu olanların seçme hakkını kaldırdık. Halka açılma oranını Genel Kurul belirleyecek. Özünde bir çok madde var. Bu tüzüğün ana amacı bundan önceki yaşadıklarımızın bir daha yaşamamaktır. Benim ve arkadaşlarım için en iyi tüzük şu an gündemde olan tüzüktür. Bize yapılabilecek en iyi imkanı sağlamasıdır. ' dedi.

'GELİN GENEL KURUL'DA KONUŞUN!

'Yürekleri bugün Beşiktaş için atan ve her gün konuşan insanlar bir sene önce nerdeydi? Konuşmak isteyen, yüreği olan Genel Kurula gelebilir. Onları ikna etsin ve elinden geleni yapabiliyorsa da yapsın. Yönetim Kurulu sayımızı 10 kişiye yedek üyemizi 5'e indirdik. Arzum 8/4'dü. Fakat asgari müşterek de 10/5'i genel kurulun önüne sunduk. Kulübü zarara uğratanlar kulüp üyeliklerinden ihraç edilecektir dedik. Beşiktaş'ın tüzüğü diğer kulüplerden daha iyi bir tüzük haline gelmiştir. ' dedi.
30 Nisan 2013 Salı günü yayınlandı