Fenerbahçe Ülker - Union Olimpija: 81-75 (Euroleague Maç Özeti)

Romain Sato'nun gözaltına alınıp Türkiye'ye geri gönderilmesiyle başlayan gergin süreç, Fenerbahçe Ülker'in Slovenya'da cezayı kesmesiyle sonuçlandı. Sarı Lacivertliler, Union Olimpija'yı 81-75'lik skorla mağlup etti ve THY Euroleague'de 2'de 2 yaparak liderliğe yükseldi.
İspanya Polonya Euroleague İtalya Ömer Onan 


THY Euroleague'in ilk haftasında Khimki'yi deviren Fenerbahçe Ülker, Union Olimpija'ya konuk oldu. NTV Spor'dan canlı yayınlanan karşılaşmayı temsilcimiz, 81-75 kazandı.

Tempolu başlayan karşılaşmanın ilk dakikalarında üstünlük birçok kez el değiştirirken, periyodun son bölümünde Bogdanovic ve Bo McCalebb'in sahne almasıyla Fenerbahçe Ülker, farkı açtı ve ilk çeyreği 25-20'lik skorla önde bitirdi.

İkinci çeyreğe İlkan Karaman'ın üçlüğü ile başlayan Sarı Lacivertliler, savunmada ise bekleneni veremedi. Savunmada hatalar yapan ve rakibine kolay sayı şansı tanıyan Fenerbahçe Ülker, farkın erimesine engel olamadı. Periyodun 5 dakikalık ilk bölümü temsilcimizin 32-31'lik üstünlüğü ile geçildi. Çeyreğin son bölümünde Bo McCalebb ile sayılar üreten Sarı Lacivertliler, savunmaya bir türlü çözüm bulamazken ilk yarıyı 46-43 geride tamamladı.

Fenerbahçe Ülker, ikinci yarıya da kötü başladı. Savunmaya çözüm bulamayan ve potasında kolay basketler gören Sarı Lacivertliler, ilk dakikalarda hücumda da etkisiz kalırken Union Olimpija, farkı açtı. Bu dakikadan sonra Bo McCalebb'in çaldığı toplarla toparlanan ve ABD asıllı Makedon oyuncunun sayıları ile farkı kapatan Sarı Lacivertliler, ilk 5 dakikayı 56-54 geride geçti.

Fenerbahçe Ülker, periyodun bitimine 3 dakika kala Ömer Onan'ın turnikesi ile uzun bir aradan sonra 58-56 ile tekrar öne geçti. Periyodun son bölümünde rakibinin skor üstülüğünü eline geçirmesine izin vermeyen Sarı Lacivertliler, son çeyreğe 63-61'lik üstünlükle girdi.

Son çeyreğin ilk dakikalarında Bo McCalebb, turnike attığı bir pozisyonda yere kötü düşüp bileğini burktu. McCalebb'in sakatlanıp oyundan çıkmasıyla hücumda bocalayan temsilcimiz, oyunun kontrolünü rakibine kaptırdı.

Maçın son 5 dakikasına 68-68 beraberlikle girildi. Bu dakikadan sonra Barış Ermiş'in üçlüğü ile nefes alan Fenerbahçe Ülker, maçın son bölümünü iyi oynayan taraftı. Savunmasını sertleştiren Sarı Lacivertliler, Barış Ermiş'in sayıları ile farkı açtı ve salondan 81-75'lik skorla galip ayrıldı ve 2'de 2 yaptı.

Bo McCalebb 17 sayı ile maçın en skorer ismi olurken, Bogdanovic 14 sayı ile oynadı.

McCALEBB'İN BİLEĞİ BURKULDU

Sato'nun yaşadığı sorunların ardından Türkiye'ye geri gönderilmesiyle başlayan talihsizlikler, Fenerbahçe Ülker'in yakasını maçta da bırakmadı.

Mücadelenin en kritik anlarında bileği burkulan yıldız oyun kurucu Bo McCalebb, oyuna devam edemedi. Onun yerine giren Barış Ermiş'in iyi oyunu ise maçın kazanılmasında kritik bir rol oynadı.

Sezona çok iyi başlayan McCalebb'in ilk kontrollerinde ise önemli bir sakatlığının bulunmadığı anlaşıldı. Amerikalı yıldızın son kontrolleri, İstanbul'da yapılacak.

UNİON OLİMPİJA: 75 - FENERBAHÇE ÜLKER: 81

Salon: Stozice Arena
Hakemler: Jose Ramon Garcia Ortiz (İspanya), Roberto Chiari (İtalya), Marcin Kowalski (Polonya)
Union Olimpija: Waters 6, Prepelic 13, Salin 5, Bubnic 3, Page 10, Blazic 9, Rannikko 5, Muric 4, Baynes 14, Omic 6
Fenerbahçe Ülker: McCalebb 17, Ömer 13, Batiste 13, Bogdanovic 14, Preldzic 8, Barış 7, Bremer, Andersen 3, Oğuz 3, İlkan 3

1. Periyot: 20-25
Devre: 46-43 (Union Olimpija lehine)
3. Periyot: 61-63
5 faulle çıkan: 39.49 Ömer (Fenerbahçe Ülker)

20 Ekim 2012 Cumartesi günü yayınlandı