Fenerbahçe Ülker'de Spahija Hakemlerden Şikayetçi

Beko Basketbol Ligi Play-Off Çeyrek Final serisinin 2. maçında Beşiktaş Milangaz'a 77 - 74 yenilerek elenen Fenerbahçe Ülker'de başantrenör Neven Spahija, hakemlere yönelik eleştirilerde bulundu.
Avrupa Basketbol Beko Ömer Onan 


Maçtan sonra düzenlenen basın toplantısında, güçlü bir rakibe karşı yenildiklerini belirten Spahija, ' İlk yarıdaki oyunumuza göre ikinci yarıda çok zayıftık. Tam olarak ne olduğunu açıklayamıyorum. Kötü oynadığımız 20 dakika boyunca ne olduğunu anlatmam çok zor. Kolumuzu, bacağımızı, konsantrasyonumuzu, her şeyimizi kaybettik. Beşiktaş Milangaz bu açıktan çok güzel yararlandı, güzel oynadılar, kazanmayı hak ettiler. ' şeklinde konuştu.

Hakemlerin kötü yönettiklerini savunduğu ilk maçla ilgili açıklamalarda bulunan Spahija, ' Bugün dürüst ve haklıca bir maçın nasıl yönetildiğini ve iki takımın da kazanma şansının nasıl olması gerektiğini gördük. İlk maç utanç vericiydi. Ergin Ataman'ı tebrik etmeme rağmen bu tarz bir oyunda hiçbir zaman sevinemiyoruz maalesef. Bu son maçtı, konuşmanın zamanı geldi. Bir önceki maça dönersek kesinlikle Fenerbahçe'ye kazanma şansı verilmedi. Bu akşam Beşiktaş'a verildiği gibi. Beşiktaş iyi oynadı kazandı, ama maçın yönetimi de iyiydi. Fenerbahçe büyük bir kulüp, krizler olabilir ama haksızlıklar olmamalı. Benim için üzücü olan maçın baş hakemi Recep Ankaralı'ydı. Avrupa'da kariyerim boyunca tanıdığım bir hakemdi. Bu kadar tecrübeli bir hakemin o maçı o şekilde yönetmesi benim için üzücü. Avrupa'da nasıl maç yönetiyorsa burada da aynı şekilde yönetmeli. ' ifadelerini kullandı.

Spahija, sözlerine şöyle devam etti: ' Federasyondan dönem dönem bize disiplin kurulundan değişik hatalardan dolayı yazılar gelmiştir. Her zaman sebebi olduğu için mutlaka savunmamızı yapıp özür dilemişizdir. Hakemlerden de özür dilediğim zamanlar oldu. Son 3 gün içinde kimseden bir ses çıkmadı. Bütün Avrupa'nın bunu bilmesini istiyorum. Ben kimseden korkmuyorum. Recep Ankaralı ve Murat Biricik beni yaratmadılar. Benim kariyerimi onlar yapmadı. Onlardan önce de benim kariyerim vardı. Onların bu kadar rahat maç yönetmesini anlayamıyorum. Herhalde korunuyorlar. Benim için bütün rakiplerim iş arkadaşlarımdır. Temiz bir sayfa açmak lazım. Türkiye, basketbol açısından çok önemli bir ülke. Bu tarz şeylerin olmaması gerekiyor. Kesinlikle bunları kabul etmiyorum. '

Fenerbahçe Ülker'in başarılı oyuncusu Ömer Onan ise, çok üzgün olduğunu dile getirerek, kariyerinde ilk kez play-off serisine çeyrek finalde veda ettiğini kaydetti.

Özgüven eksikliği oluştuğunu anlatan Ömer Onan, ' Kimyamızı bulamadık. Avrupa'da, Türkiye'de savunma yapamadığınız sürece şansınız kalmıyor. İstediğimiz sertliğe gelemedik. Sezon sonuna doğru bunu değiştirebilir miyiz dedik, mücadele ettik. Ciddi hakem hatalarıyla karşılaştık. Bu sezon hiç saygı görmedik. Bu takım son 5 sezonun 4'ünü şampiyonlukla bitirdi. Her sene de şampiyon olamayız. Elimizden geleni yapmaya çalıştık. Ligi normal sezonda 5. bitirmek de kötüydü. Fenerbahçe Ülker sonuçta devam edecek ve her zaman zirvede olacaktır. Bu sezondan herkes üzerine düşen dersleri çıkaracaktır. ' şeklinde konuştu.

10 Mayıs 2012 Perşembe günü yayınlandı