Fenerbahçe Ülker 86 - 84 Budivelnik Kiev

Fenerbahçe Ülker, Turkish Airlines Euroleague A Grubu 6. hafta maçında kendi evinde ağırladığı Budivelnik Kiev ' i 84-68 mağlup etti.
Ülker Avrupa Fenerbahçe Doğuş Euroleague Fenerbahçe 


Fenerbahçe Ülker Sports Arena ' da oynanan mücadelenin ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Fenerbahçe Ülker Başantrenörü Zeljko Obradovic, özellikle ilk yarıda çok iyi bir maç oynadıklarını belirterek, “İkinci çeyrek dönüm noktamız oldu. Agresif savunmamız ve hücumlarda hiç kaçırmayarak güzel bir mücadele ortaya koyduk. Tabi ki her hafta olduğu gibi bir gün sonra Türkiye liginde maçımız var. Bir kere daha taraftarlara teşekkür etmek istiyorum. Taraftarlar artık bizi anladılar. Nasıl oynadığımızı gördüler. Bu yüzden destek veriyorlar ve biz de onları hayal kırıklığına uğratmadan bu şekilde devam etmeliyiz” dedi.

Basın mensuplarının, ' İlk maç mı zordu? Bu maç mı zordu? ' sorusu üzerine Obradovic, “İlk maç çok farklıydı bizim için. Avrupa liginde bütün takımlara saygımız var. Oyuncularıma hep sayıları dikkate almamalarını söyledim” şeklinde cevap verdi.

BUDIVELNIK KIEV CEPHESİ

Budivelnik Kiev Başantrenörü Ainars Bagatskis ise Fenerbahçe Ülker ' in çok daha ileriye gidebilecek ve başarılı olabilecek bir takım olduğuna değinerek, ' Bizim için çok zor bir maç oldu. Bugün için çok favori olduğumuzu söyleyemeyeceğim. Takım olamadık, birçok alanda zayıftık. Rakibimiz Zoric ve Bogdanovic çok iyi oynadı. Çok hatalı atışlarımız da oldu, Fenerbahçe Ülker bunlardan iyi faydalandı. Aslında çok uzakta değildi Fenerbahçe ama çok hata yaptık ve yenildik. Fenerbahçe Ülker çok zeki bir takım ve bu zekasını sahaya yansıtıyor. Aslında rakibimizin kim olduğu hiç önemli değil. Bizim kendimize odaklanmamız gerekiyor. Halen 'Top 16' şansımızın olduğunu düşünüyorum ' şeklinde konuştu.

23 Kasım 2013 Cumartesi günü yayınlandı