Fenerbahçe Ülker: 75 - Real Madrid: 83

THY Euroleague A Grubu'nda Fenerbahçe Ülker evinde Real Madrid'e 83-75 kaybetti. Grupta ilk yenilgisini alan Sarı-Lacivertliler, birkaç kez maça ortak olsa da sonunu getiremedi. Rudy Fernandez 21 sayıyla galibiyette önemli rol oynadı.
Ülker Oğuz Savaş Euroleague Real Madrid Ömer Onan 


THY Euroleague A Grubu'nda Fenerbahçe Ülker ile Real Madrid karşı karşıya geldi. NTV Spor'dan canlı yayınlanan karşılaşmadan konuk takım 83-75 galip ayrıldı.

Fenerbahçe Ülker'de dört oyuncu çift haneli sayılara ulaştı. Ömner Onan 14 sayıyla takımının en skorer ismi olurken, David Andersen 13, Emir Preldzic ve Bo McCalebb de 12 sayı üretti. Maçı 18 top kaybıyla tamamlayan temsilcimiz rakibine 20 de hücum ribaundu verdi.

Real Madrid'de ise Rudy Fernandez 21 sayıyla sahanın en skorer ismi oldu. Jaycee Carroll 15 sayı üretirken, ilk çeyreğe 10 sayı sığdıran Mirza Begic maçı 14 sayıyla tamamladı. Sergio Rodriguez de 12 sayıyla galibiyete katkı sağladı.

Oğuz Savaş ve Mike Batiste'in sayılarıyla karşılaşmaya başlayan Fenerbahçe Ülker, Nikola Mirotic ve Rudy Fernandez'in basketlerine engel olamayınca skorda geriye düştü. Hücum ribauntlarıyla top kayıplarında sıkıntı yaşayan Fenerbahçe, farkın 9 sayıya çıkmasına engel olamadı. Bojan Bogdanovic'in penetreleri Sarı-Lacivertli takımın hücumlarına hareket getirirken, hücumda Mirza Begic'i iyi kullanan Real Madrid çeyreği 21-13 önde tamamladı. İlk çeyrekte Begic hiç şut kaçırmadan 10 sayı üretti.

İkinci çeyreğe temsilcimiz Fenerbahçe Ülker hızlı başladı. Emir Preldzic ve David Andersen'in sayılarıyla 12. dakikada farkı 6 sayıya düşüren Sarı-Lacivertliler, Jaycee Carroll'u üç sayılık basketlerine engel olamadı. Hücumda David Andersen ve İlkan Karaman ikilisiyle skor yapan Fener skoru 31-29'a taşıdı. Savunma ribauntlarında sıkıntı yaşamaya devam eden temsilcimiz Felipe Reyes ve Sergio Rodriguez'in sayılarına engel olamayınca farkın yeniden 7 sayıya çıktı. Molanın ardından üst üste top kayıpları yapan Fenerbahçe Ülker skorda 42-33 geriye düştü. Oğuz Savaş ve Emir Preldzic'in sayılarıyla bir dakikada 5-0'lık seri yakalayan temsilcimiz soyunma odasına giderken farkı 6'ya indirdi ve skoru da 42-36'ya getirdi.

Üçüncü çeyreğe Mirza Begic ve Nikola Mirotic ikilisinin basketleriyle başlayan Fenerbahçe Ülker, hücumlardan boş dönünce fark açıldı. Ömer Onan ve Emir Preldzic temsilcimizin çeyrekteki ilk sayılarını kaydederken, Mirotic ve Fernandez ikilisinin devreye girmesiyle fark 15 sayıya çıktı. 3 dakikada Ömer, Emir ve McCalebb'in sayılarıyla 11-0'lık seri yakalayan Fener maça tekrardan ortak oldu. Farkın 4 sayıya düşmesinin ardından Real uzun bir süre sonra Jaycee Carroll ile skor üretirken, hücumlardan boş dönen Fenerbahçe Ülker, Fernandez'in üç sayılık basketine engel olamayınca fark yeniden 10 sayıya çıktı ve skoru 62-52'ye geldi. Real Madrid son çeyreğe 9 sayı farkla 66-57 önde girdi.

Final periyodunun ilk dakikaları sayısız geçerken, Bremer, Ömer Onan ve Sato'nun basketleriyle 7-0'lık seri yakalayan Fenerbahçe Ülker maça bir kez daha ortak oldu ve farkı iki sayıya kadar indirdi. Rudy Fernandez'in devreye girmesiyle, Real Madrid bu oyuncunun ürettiği sayılarıyla farkı tekrardan açtı ve son 5 dakikaya konuk takım 7 sayı farkla önde girdi. Televizyon molasının ardından Bo McCalebb'in basketine Slaughter cevap verirken, son 3 dakikaya girilirken Real Madrid farkı korumayı başardı. Konuk takım karşılaşmadan 83-75 galip ayrıldı.

25 Ekim 2012 Perşembe günü yayınlandı