Fenerbahçe Mönchengladbach: 0-3 Maçın Özeti (7 Aralık 2012)

Fenerbahçe Mönchengladbach: 0-3 Maçın Özeti izle... Fenerbahçe sahasında Mönchengladbach'ı konuk etti. Fenerbahçe Mönchengladbach maçı Star TV'den canlı yayınlandı. Fenerbahçe Mönchengladbach karşısına yedek ağırlıklı kadroyla çıktı. Grup liderliğini garantileyen Fenerbahçe Mönchengladbach'a 3-0 mağlup oldu. İşte Fenerbahçe Mönchengladbach: 0-3 Maçın Özeti...
Mehmet Topal Selçuk Şahin Avrupa Volkan Demirel Avrupa Ligi 


UEFA Avrupa Ligi'nde temsilcimiz Fenerbahçe, sahasında konuk ettiği Borussia Mönchengladbach'a 3-0 mağlup oldu.

Grup liderliğini 5. haftada Marsilya'yı deplasmanda 1-0 yenerek garantileyen Fenerbahçe, yoğun maç trafiği nedeniyle yedek kadroyla çıktığı M'gladbach karşısında sahadan 3-0 mağlup ayrıldı.

Avrupa Ligi'nde liderliği erken garantileyen Fenerbahçe, formalite maçında M'Gladbach'a farklı yenildi ama bu taraftarının umurunda değildi. Çünkü Sarı-Lacivertliler, Daum'lu 2009-10 sezonundan sonra ilk kez yola devam edip şubatı görecek.

Fenerbahçe, sahasında konuk ettiği Borussia Mönchengladbach'a 3-0 mağlup oldu. Maça 16 puan hedefiyle başlayan temsilcimiz, 13 puanda kalmasına rağmen grubunu lider tamamladı. Alman ekibi de 11 puanla bir üst tura yükseldi.

Bu sonucun ardından grubu daha önceden birinci bitirmeyi garantilemiş olan Fenerbahçe 13 puanda kalırken, grubu ikinci sırada bitiren B.Mönchengladbach 11 puana yükseldi.

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi C Grubu'ndaki son maçında Bundesliga ekiplerinden Borussia Mönchengladbach'ı konuk etti. Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanan karşılaşmayı Portekiz Futbol Federasyonu'ndan hakem Manuel Moreira Sousa yönetti.

Grup liderliğini daha önceden garantileyen Fenerbahçe, yoğun maç trafiği nedeniyle Mönchengladbach karşılaşmasına yedek ağırlıklı bir kadro çıktı.

Sarı-lacivertli ekibin kalesini Volkan Demirel'in yedeği Mert Günok korurken, savunma Orhan Şam, Egemen Korkmaz, Serdar Kesimal ve Özgür Çek'ten, orta alan Selçuk Şahin, Mehmet Topal, Krasic, Recep Niyaz ve Stoch'tan oluştu. Fenerbahçe'nin forvetinde ise Bienvenu yer aldı.

Star TV'den canlı yayınlanan karşılaşmaya hızlı başlayan Fenerbahçe ilk tehlikeli atağını 2. dakikada Henry Bienvenu ile yakaladı. Özgür'ün sol kanattan getirdiği topa Bienvenu kale önünde dokunamadı.

Kontra ataklarla etkili olmaya çalışan konuk Borussia Mönchengladbach ise 11. dakikada ilk kez organize bir şekilde Fenerbahçe kalesine geldi. Kaleciyle karşı karşıya kalan Hanke topu Mert Günok'a nişanladı.

Orta sahada kapılan top sonrası organize bir atak yapan Fenerbahçe'de Krasic'in uzaktan şutunu kaleci Heimeroth son anda parmaklarının ucuyla çeldi.

Fenerbahçe kalesinde golü aramaya başlayan Alman temsilcisi 23. dakikada Tolga Cigerci'nin golüyle 1-0 öne geçti.

GOL 23. DAKİKA (TOLGA CİĞERCİ):
Hızlı gelişen M'gladbach atağında Peniel Mlapa ceza sahası çizgisine paralel yerden ortaladı. Sol çaprazda topu kontrol eden Tolga Ciğerci rakibini geçerek şık bir vuruşla topu filelere gönderdi.

Golden sonra da ataklarını kesmeyen M'gladbach, Fenerbahçe'yi dengesiz bir şekilde yakaladı. Bienvenu'nün ceza sahası içinde Branimir Hrgota'ya yaptığı faul sonrası hakem Manuel Moreira Sousa penaltı noktasını gösterdi.

GOL 28. DAKİKA (HANKE):
Mike Hanke'nin penaltıdan kaydettiği golle M'gladbach farkı ikiye çıkarttı:2-0.

Kalesinde üst üste iki gol gören temsilcimiz Fenerbahçe, ilerleyen dakikalarda oyunun kontrolünü eline alarak farkı azaltmak için rakip kaleye yüklenmeye başladı. Zaman zaman net pozisyonlar yaklayan Fenerbahçe bu ataklardan sonuç alamadı.

Karşılaşmanın ilk yarısı 2-0 Borussia Mönchengladbach'ın üstünlüğüyle sona erdi.

İkinci yarıya etkili başlayan Fenerbahçe farkı azaltmak için Borussia Mönchengladbach kalesinde golü aramya başladı. Rakip alanda pres yaparak rakibini baskı altına alan sarı-lacivertliler kaptığı toplarla hızlı çıkarak etkili olmaya başladı.

Mönchengladbach kalesinde golü arayan Fenerbahçe, 79. dakikada kalesinde golü gördü. Alman ekibinde sahneye çıkan isim Luuk De Jong oldu.

GOL 79. DAKİKA (DE JONG):
Gelişen M'gladbach kontra atağında Luuk De Jong farkı üçe çıkarttı. Sol kanattan son çizgiye inen Amin Younes pasını kale çizgisine paralel gönderdi. Altıpas alanı içerisinde topu kontrol eden Luuk De Jong tek vuruşla topu filelere gönderdi:3-0.

Kalan dakikalarda Fenerbahçe'nin çabaları sonuç vermeyince Borussia Mönchengladbach sahadan 3-0 galip ayrılan taraf oldu.


7 Aralık 2012 Cuma günü yayınlandı