Fenerbahçe - Genk: 1-1 Maçın Özeti ve Golleri (9 Ocak 2013)

Fenerbahçe - Genk: 1-1 Maçı Özeti Golleri Video İZLE... Fenerbahçe ile Genk hazırlık maçında karşı karşıya geldi. Fenerbahçe Genk karşında pek etkili futbol sahaya yansıtamadı ve maç 1-1 sonuçlandı. Fenerbahçe'nin Genk karşısında golünü Caner Erkin kaydetti. Genk'in golünü ise Gorius attı. Fenerbahçeli futbolcu Mehmet Topal Genk maçında 23. dakikasında rakibiyle girdiği ikili mücadelede yere düşerek baygınlık geçirdi. İşte Fenerbahçe - Genk: 1-1 Maçın Özeti ve Golleri...
Aykut Kocaman Fenerbahçe 


Sarı-Lacivertliler Antalya'da oynadığı ilk hazırlık maçında Belçika temsilcisi Genk ile berabere kaldı. 9. dakikada Caner Erkin ile öne geçen Kanarya, 33'te Gorius'un golüne engel olamadı. Fenerbahçe, devre arasındaki ilk hazırlık maçında Belçika temsilcisi Genk ile 1-1 berabere kaldı. Fenerbahçe'nin golünü 9. dakikada Caner Erkin kaydetti.

Devre arası hazırlık çlışmalarını Antalya ' da sürdüren Fenerbahçe oynadığı ilk hazırlık maçında Belçika temsilcisi Genk ile 1-1 berabere kaldı. Maça hızlı başlayan Sarı-Lacivertliler aradığı golü 9. dakikada buldu. Ceza sahası sağ çaprazında topla buluşan Moussa Sow ' un yerden içeriye ortasında Caner Erkin, düzgün bir vuruşla Sarı-Lacivertli ekibi öne geçirdi: 1-0. İlerleyen dakikalarda Fenerbahçe farkı artırma çabalarından sonuç alamazken, 33. dakikada hızlı gelişen Genk atağında konuk ekip beraberliği yakaladı. Ceza sahasına yerden yapılan ortada Julien Gorius ' un yakın mesafeden sert vuruşunda top önce üst direğe çarptı, ardından ağlarla buluştu. Maçın ilk yarısı karşılıklı atılan gollerle 1-1 berabere sonuçlandı.

11 Oyuncu Değiştirdi
Karşılaşmanın ikinci yarısında Genk 11 oyuncusunu birden değiştirdi. Sarı-Lacivertli ekip karşısında daha dirençli bir mücadele sergileyen konuk ekip gol girişimlerinden sonuç alamadı. Fenerbahçe ise ikinci yarıda Selçuk Şahin, Raul Meireles ve Semih Şentürk ile girdiği pozisyonlardan yararlanamadı. Teknik direktör Aykut Kocaman oyunun son dakikalarında genç oyuncu Recep Niyaz ' a da forma verdi. Ancak Sarı-Lacivertliler ' in çabası sonucu değiştirmedi: 1-1.

Ter İdmanı
Yoğun antrenman programı arasında Fenerbahçe dün Belçika ' nın Genk takımıyla hazırlık maçı oynadı. SarıLacivertli oyuncuların yorgun olduğu gözden kaçmadı. Ancak Baroni, Orhan, sonradan oyuna giren Selçuk, Meireles ve Mehmet Topuz gibi isimler yorgunluğun ötesinde performans sergilediler. Özellikle Cristian Baroni nedense pek sorumluluk almak istemedi.

Futbolda bazen bir oyuncunun yokluğu bile takımın düzenini bozabiliyor. 18. dakikada Mehmet Topal sakatlanıp çıktı. O ana kadar orta sahanın kontrolü ve inisiyatif SarıLacivertli taraftaydı. Ayrıca Fenerbahçe bir farklı da öndeydi. Topal çıktıktan sonra ikinci bölge adeta dağıldı. Genk özellikle sol çizgiden yaptığı ataklarla pozisyonlar üretti. Vossen gününde olsaydı ilk yarı berabere değil 3-1 Genk lehine biterdi.

Belçika ekibi ikinci yarıda farklı 11 ' le sahaya çıktı. Aykut Kocaman da merkezi kontrol altına almak için Meireles ile Mehmet Topuz ' u oyuna aldı. Genk ilk yarıdaki gibi Fenerbahçe ' yi fazla zorlayamadı. Ancak SarıLacivertliler de bariz bir üstünlük kuramadı. Daha çok orta saha mücadelesine dönen oyunda Salih çalışkanlığı, sorumluluk alması, iyi toplar dağıtmasıyla Fenerbahçe ' nin öne çıkan ismi oldu. Genel anlamda Fenerbahçe Aykut Kocaman ' ın istediği beklentilerin gerisinde kalan bir 90 dakika oynadı. Maç için iki takımda iyi bir ter idmanı yaptı demek daha doğru olur.

Gençler Ne Yaptı?


Salih: Genk maçında 90 dakika sahada kaldı. Karşılaşmanın genelinde mücadeleci oyununun yanı sıra her an sorumluluk aldı. Bunun yanı sıra top servisinde de başarılıydı. Zaman zaman attığı ince paslarla taraftarın da seyir keyfini okşadı. Salih oynadıkça daha da toparlayacak ve yavaş yavaş Fenerbahçe ' nin bankoları arasına girecektir.

Recep Niyaz: Aykut Kocaman genç oyuncuyu son 15 dakikada sahaya sürdü. Recep topla buluştuğu anlarda driplingleriyle dikkat çekti. Ayrıca takım arkaşlarına attığı isabetli toplarla hücum çıkışlarına katkıda bulundu.

9 Ocak 2013 Çarşamba günü yayınlandı