Fenerbahçe Beşiktaş Maçı Özeti (Aykut Kocamanın Açıklamaları,)

Spor Toto Süper Final Şampiyonlar Grubu'nun 3. haftasında oynanan derbi maçtan Fenerbahçe, sahasında konuk ettiği Beşiktaş'ı, 1-0 geriye düşmesine rağmen 2-1 mağlup ederek zirve yarışını sürdürdü.
Emre Belözoğlu İbrahim Toraman Miroslav Stoch Rüştü Reçber 


Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, ' Birinci dakikadan sonuncu dakikaya kadar bütün hücrelerimizle istediğimiz bir maçtı ' dedi.

Basın toplantısına maçla ilgili konuşmayacağını belirterek başlayan Kocaman, ' En azından benim açımdan konuşmaya gerek yok. Teknik, taktik, yerleşim ve benzeri şeylerden bahsetmenin anlamı yok. Birinci dakikadan sonuncu dakikaya kadar bütün hücrelerimizle istediğimiz bir maçtı. Sonunda başardık. Başta Volkan Demirel olmak üzere, ayağının o durumuyla oynaması imkansız görünüyordu, son dakikaya kadar bir puanın bile kendi işine yaradığını düşünen bir rakip karşısında gösterdikleri üstün, özverili mücadeleden dolayı futbolcularımı kutluyorum ' diye konuştu.

Geçen sezondan bu yana çıktıkları maçlarda çok iyi performansların yanında kötü performanslar da ortaya koyduklarını, rakiplerinden çok daha fazla istedikleri için çok zor kazandıkları mücadeleler bulunduğunu kaydeden Kocaman, ' Spor kamuoyunun vicdanı olduğunu düşünüyorum. Adalet duygusunun da olduğunu düşünüyorum. Bizim maçlar da seyrediliyor, her takımın maçları seyrediliyor. Bakalım sonu ne olacak hayırlı olsun. Ülkenin spor kamuoyunun vicdanı olduğunu düşünüyorum. Orta ve uzun vadede inanıyorum ki doğrular gerçekler her zaman ortaya çıkacaktır. Geçen sene, evvelki sene, bu sene ama inşallah onarılmaz yaralar açmadan ortaya çıkar ' şeklinde konuştu.

Kocaman, Emre Belözoğlu için maçtan kısa bir süre önce verilen idari tedbir kararıyla ilgili soru üzerine, ' Bence Emre olayı bu sene yaşadıklarımız içinde denizin içinde bir damla gibiydi. 3 Temmuz'dan beri bu son Emre olayı, o kadar alıştık ki. Ama tekrar söylüyorum. Başta Volkan olmak üzere bütün oyunculara teşekkür ediyorum ' açıklamasında bulundu.
Fenerbahçe'de bugün bir gol atan Miroslav Stoch, Beşiktaş'a göre bugün daha şanslı olduklarını söyleyerek, ' Maçın zor geçeceğini biliyorduk. Ama maalesef beklediğimiz şekilde tutkulu ve arzulu oyun ortaya koyamadık. Biraz da şanslıydık bugün. Rakipten 1 gol daha fazla atarak galip geldiğimiz için mutluyuz. Önemli bir galibiyet oldu. Beklendiği gibi geçmedi ' dedi.

Slovak oyuncu, Alex'in maçta oynayamaması ve kendisinin onun veliahtı olup olmayacağı yönündeki soruyu ise ' Alex'in pozisyonu tipik 10 numara. O söz konusu olduğu zaman yokluğunu hissediyoruz. Ben elimden geleni yapmaya çalıştım. Tabii ki de kendisini aradık. Alex olduğu zaman atak konusunda o 10 numarayı çok iyi dolduruyor. Elinden geleni yapıyor. Ben de uzun zamandır serbest vuruştan atmıyorum. Topun başına geçmiyorum. Güzel gol oldu ' şeklinde cevap verdi.

Şampiyonluk Grubu'nda oynadıkları 3 maçı da kazandıklarını hatırlatan Stoch, ' Kazanmaya devam ettikçe güvenimiz artmaya başlıyor ve içerideki atmosfer daha olumlu hale geliyor. Önümüzde 3 maç var, onları da kazanıp, sonunda mutlu sona ulaşmak istiyoruz ' ifadesini kullandı.

Fenerbahçe'nin kalecisi Volkan Demirel, Beşiktaş karşısında aldıkları galibiyetin bacağındaki acıyı dindirdiğini söyledi. Maçta Edu'nun müdahalesiyle sol dizinden sakatlanan ve bacağındaki buzla basın toplantısına gelen tecrübeli kaleci, açıklamalarını da ayakta yaptı. Volkan, kazandıkları için mutlu olduklarını ifade ederek, ' Galibiyet yaramın acısını dindirdi. Güzel mücadele oldu. Çok iyi mücadele ettik. İnanmışlığın yanıtını alıyoruz. Kim oynarsa oynasın herkes mücadelesini veriyor. Mücadele verdiğimiz için karşılığını alıyoruz. Mutluyuz ve huzurluyuz. Önümüze daha net bakıyoruz. Bugün mücadelemizi gösterdik. İnşallah son maça kadar böyle giderek iki kupayı alacağız ' dedi.

Volkan Demirel, Edu'nun müdahalesi sonrası sakatlanmasıyla ilgili ise konuşmasının başında Edu'nun özrünü kabul etmezken, son bölümde özrünü kabul ettiğini açıkladı. Volkan Demirel, Edu'nun vidalı ayakkabı giymediği için şanslı olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:

' Edu, Allah'tan sabit ayakkabı giymiş. Vidalı giyseydi bacağım paramparça olurdu. Özrü kabul etmiyorum. Pozisyonda sakınmadığını düşünüyorum. Ayağını çekebilirdi. Topa hakim olmuştum. Özür dilemiş. Özrünü kabul ediyorum. Hakem de sakınmadığı fikrindeydi. Madem sakınmadıysa neden kırmızı kart göstermedi. Diz yırtıldı. Ama galibiyetin sevinci acıyı unutturdu. '

Sarı-lacivertli takımın kalecisi, Egemen Korkmaz'a da sahip çıkarak, ' 10 yıl oda arkadaşımdı. Nasıl biri olduğunu çok iyi biliyorum. Saha içinde herkes değişir. Sakatlığım sırasında İbrahim Toraman ve Rüştü Reçber de geldi. Taraftarlardan ricam Egemen'in üstüne gitmesinler ' diye konuştu.

Volkan, ' Edu'nun özrünü önce kabul etmedin, sonra kabul ettin, hangisi kararın? ' sorusunu ise ' İkisinden biri ' diye cevapladı.

Volkan, Beşiktaş'ın mücadelesi konusunda ise ilginç açıklamalarda bulundu. Siyah-beyazlı takımın aslanlar gibi mücadele ettiğini dile getiren Sarı-lacivertli takımın kalecisi, ' Dünkü maçı mı ima ediyorsun? ' sorusunu ' Hayır ben Beşiktaş'ı tebrik ediyorum. Mücadele böyle olur. Aslanlar gibi mücadele ettiler ' diye cevap verdi.

Sakatlığının son durumu konusunda ise Volkan, ' Saha içinde doktor 8 dikiş attı. İçeri girdiğimde yarayı temizleyip 9 dikiş daha attı. Bugün oynadığıma göre Perşembe günü de oynarım diye düşünüyorum ' diye konuştu.

30 Nisan 2012 Pazartesi günü yayınlandı