Fenerbahçe - AEL Limassol Maçı Öncesi Açıklama (Aykut Kocaman-Dirk Kuyt)

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, yarın UEFA Avrupa Ligi'nde oynanacak AEL Limassol maçı öncesi futbolcusu Kuyt'la beraber basın toplantısı düzenledi.
Mehmet Topal Meireles Limassol Mehmet Topuz Avrupa 


AEL Limassol maçı öncesi basın toplantısı düzenleyen Fenerbahçe Teknik Direktörü 10 puana ulaşmaları durumunda gruptan çıkma adına avantaj sağlayacaklarını söyledi. Kocaman ayrıca iki yıldızı performanslarındaki düşüş nedeniyle eleştirdi.

Sarı-Laciverliler'in hocası, sözü aldıktan sonra şunları söyledi:

Önce saha içiyle ilgili konuşalım. 3 maçta 7 puan aldık. Amacımız, 10 puana yükselip diğer rakiplerin alacağı sonucu beklemek. Çünkü bu maçın ardından ulaşabileceğimiz puan, turu geçmek için büyük avantaj sağlayabilir. Sakat oyuncularımızın çoğu iyileşti. Bu da önümüzdeki maçlar için güvenimizi artırıyor. Umarım istediğimiz gibi olur.

Bir de saha dışı hakkında konuşmalıyım. Bunu da iki bölüme ayırayım; biri rakibimizle ilgili. AEL Limassol takımı, Rum kesimine ayak bastığımız andan, maçı oynadığımız ana kadar bütün müthiş bir misapirverlik örneği sergiledi. Benim taraftarımızdan isteğim, aynı misafirperverliği onlara göstermeleri. Bu konuda dikkatli olmamız hepimiz için sevindirici olur.

İkinci bölüm ise her açıdan biraz sınırda gidiyoruz. Taraftarımızın sahaya olan etkisinden dolayı cezalar alıyoruz. Stada gelen ya da gelemeyen bütün Fenerbahçeliler için bu durum çok büyük sorun yaratıyor. Bu konuda da dikkatli olmak lazım.

Meireles'i Kadroya Almayı Düşünüyorum

'Mehmet Topal ve Yobo hazır. Meireles'i kadroya almayı düşünüyorum. Saklamanın anlamı yok ama son antrenmandaki durumu da önemli. Mehmet Topuz'un ise çok eksiği var. '

'Adım adım gitmekte fayda var. En önemli amacımız gruptan çıkmayı başarmak. Transfer için eksiklerle ilgili planlamayı yapacağız. Daha önce de böyle yaptık '

2 Oyuncuya Eleştiri
'Stoch bıraktığı yerde değil. Umarım düzelir. Stoch bilinen bir oyuncu. Oyuncuların inişleri çıkışları olabilir. Krasic'in performansında da düşüş var. Bazı oyuncular mesela Kuyt ve Niang gibi geldikleri andan itibaren yüksek performansla başlayıp öyle gidiyorlar. Ama bazı oyuncular ise yavaş yavaş üzerine koyarak gidiyor. Krasic'in karakterini bilemediğim için ne yönde gider bilmiyorum. Ama beklediğimiz gibi giderse bize eşik atlatır '

Kocaman, sözlerini tamamladıktan sonra soruları yanıtladı:

Grupta almayı hedeflediğiniz puan bu muydu, turu geçerseniz takviye yapacak mısınız?

Adım adım gitmekte fayda var. Hedeflediğimiz puanı konuşmak için erken. Ancak şunu en başta söylemiştim; grup her şey için uygundu. Önemli bir avantaj sağladık. Hedefimiz gruptan çıkacak puanı almak. Takviye içinse gelecekte bir planlama yapacağız.

Egemen hariç sakatlar iyileşti. Mehmet Topal, Yobo ve Meireles oynayabilecek durumda mı?

Mehmet Topal ve Yobo hazır gözüküyor. Meireles'i ise bugünkü antrenmanda değerlendireceğim ama kadroya almak kafamda var. Antrenmandaki son durumuna bakacağım. Orduspor maçına ilk 11'de başlaması düşünülürse belki bu maçta ihtiyaç duyulana kadar kulübede bekleyebilir. Egemen dışındaki oyuncuların kadroya katılması sevindirici.

Avrupa'daki Vaslui, Borussia Mönchengladbach, AEL galibiyetleri deplasmanda geldi. Şükrü Saracoğlu'nda baskı hissediyor musunuz?
Fenerbahçe zaten baskı demek, her açıdan bunu hissedebiliyorsunuz. Galibiyetlerin deplasmanda olması ve Avrupa maçlarında benim dönemimde evimizde kazanamamız istatistiki bir durum. Bu da diğerleri gibi değişecektir. Bence bu kadro biraz daha oturduğu andan itibaren her şey artıya gidecektir.

Son dönemde Krasiç çok eleştiriliyor. Sizce yıldız oyuncu ne aşamada? En büyük transferinizin Stoch olduğunu söylemiştiniz, bu sezonki performansına bakışınız nedir?
Stoch, bilinen bir oyuncu. Benim artı veya eksi demem bir şey ifade etmiyor, her yönüyle bilinen bir oyuncu. Nereye gidebileceği konusunda Fenerbahçe'yi takip eden herkes fikir yürütebilir. Bu dönemde Stoch geçen sezon bıraktığı yerde değil ama son iki haftada gayreti var ve umarım böyle devam eder.

Krasiç için ise Gaziantepspor maçına kadar yaşanan bir süreç var. O maçta sakatlandıktan sonraki performansı o sürecin çok altında. Yaşadıkları eksiklik hakkında oyuncularımın kendisinin de düşünmesini bekliyorum. Krasiç bize çok faydalı olacağını düşündüğüm bir oyuncu. Yalnız bazı oyuncuların bir özelliği var; bunu Niang ve Kuyt'la yaşadım. Transfer olduktan sonra, sanki uzun zamandır bu takımda oynuyor gibi bir anda harikalar yarattılar. Bazıları ise sonradan sivriliyor. Krasiç'in de böyle olduğuna inanıyorum bize eşik atlatacaktır.

Ağustos'taki Elazığ maçından sonra 'Bu takım oturduktan sonra iyi olacak demiştiniz, istediğiniz takım oluştu mu yoksa daha zaman ihtiyaç var mı?
Hayır, istediğim takım bu değil. Skorlar açısından son dönemde durum fena değil ama başlarda çok puan kaybettiğimiz için lüksümüz az. Hem benimle hem takımla ilgili olarak şu andaki algı olumsuz. Bu algıyı üst üste kazanarak düzeltebiliriz. Bunu başarırsak kötü denilen Akhisar maçı bile iyi olarak algılanacak. Bu da çok doğal. Çok sayıda oyuncu transfer ettik. Bu oyuncuların takıma alışması zaman alacak diye öyle dedim. Oyuncuların bütünleşmesi Borussia Mönchengladbach maçında sağlanmıştı, ancak daha sonra olmadı. Tamamen sağlandığında yanıt vermem daha kolaylaşacak.

Rotasyon anlamında Sezer'i kullanacak mısınız?

Sezer, Akhisar maçında oyuna girdikten sonra çok net bir görüntü verdi. Alternatif olarak güçlü bir seçenek olduğunu herkese gösterdi. Bu güzel bir durum. Umarım böyle devam eder ve bizim içinbüyük bir zenginlik olur.

7 Kasım 2012 Çarşamba günü yayınlandı