Fatih Terim'e hayat boyu onur ödülü verildi

Bu yıl 11. si düzenlenen Baran Uluslararası Futbol Şampiyonası'nın ödül töreni Alibeyköy'deki Eyüp Belediyesi Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.
Ahmet İhsan Kalkavan Alibeyköy Futbol Sporu Galatasaray Fatih Terim 


Ödül gecesine spor, siyaset ve iş dünyasından birçok ünlü isim katıldı. 90 farklı ülkeden, 900 öğrenci sporcuyu bir araya getiren şampiyonada mutlu sona ulaşan takım Nijerya oldu. Yaklaşık 2 ay süren müsabakalar neticesinde Türkmenistan Futbol Takımı 2. olurken, Gine Futbol Takımı 3., ev sahibi Türkiye temsili milli takımı ise 90 ülke futbol takımı arasında 4. olma başarısı gösterdi.

FATİH TERİM'E HAYAT BOYU ONUR ÖDÜLÜ VERİLDİ

Ödül töreninde Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'e 'Hayat boyu onur ödülü' verildi. Ödülü iş adamı İhsan Kalkavan'ın elinden alan Terim, ' 90 takım 900 sporcu, bunlar kolay işler değil. Bu organizasyonu burada yapan herkesi tebrik ediyorum. Kim olursa olsun demek ki futbol herkesi bir araya getirebiliyor. O yüzden futbolu sevelim, sahip çıkalım ' diye konuştu.

Ödül Töreninde Türk Futboluna emeği geçen isimler bir araya geldi. Terim'in yanı sıra Beşiktaş eski yöneticisi İhsan Kalkavan, TFF Eski Yöneticisi Ayhan Bermek, Türk futbolunun önemli teknik direktörlerinden Güvenç Kurtar, Ziya Doğan, ve Galatasaraylı futbolcu Dany Nounkeu ödül törenine katılan bazı önemli isimlerden oldu.

Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, organizasyona ev sahipliği yaptıkları için mutlu olduklarını söyledi. Kavuncu, ' Gerçekten Eyüp olarak çok farklı ve anlamlı bir geceye imza atıyoruz. Böyle bir organizasyona ilk defa ev sahipliği yapıyoruz. Bu vesile ile çok mutlu olduk. Biliyorum ki Türkiyemizin yurtdışındaki birer temsilcilerimiz olacaksınız. Dostluk ve barış içerisinde futbolun insanları nasıl bir araya getirdiğini herkese gösterdiniz. Hepinizi tebrik ediyorum ' diye konuştu.

Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdür Yardımcısı Mehmet Kamış, eski yıllardan bu yana organizasyonların daha iyi bir hal aldığını söyledi. Kamış, ' Biz gazete olarak geçmişte spor organizasyonları yaptık. Bunlar son derece zor ve sıkıntılı işler. Organizasyonda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Gün geçtikçe organizasyonlar daha iyi bir hal alıyor ' dedi.

Beşiktaşlı eski yönetici Kalkavan da herkesin, kuluplerin dahi bu tür bir birlik organizasyonu yapmasının güç olduğunu söyledi. Kalkavan, ' Bu tür etkinlikleri herkesin yapması kolay değil. Kulüplerin bile yapması güç olan bir organizasyonun yapılması gerçekten takdir edilesi bir durum ' diye konuştu.

Aksiyon Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Bülent Korucu, bu futbol turnuvasının hafife alınacak bir olay olmadığını söyledi. Korucu, ' Bu tür kardeşlik organizasyonu keşke bizim ülkemiz futbolunda da olsa. Bu yüzden programı biraz buruk izledim. Çok iyi bir birliktelik oldu. Bu gençler sadece futbol için yan yana gelmiyor. Dünyada diyalog kurup sürekli temas halinde oluyorlar. Herkesi yürekten kutluyorum ' ifadelerini kullandı.

Teknik Direktör Ziya Doğan ise, ' Ben Türkmenistan'ın ödülünü verdim. Çok güzel bir an yaşadım. Ödülü alan gençlerin bu müthiş anı unutmaları mümkün değil. Bu tür organizasyonların sürekli olmasını temenni ediyorum ' diye konuştu. Ödül töreni, tüm takımların toplu halde fotoğraf çektirmesinin ardından sona erdi.

Fatih Terim Hakkında
Fatih Terim, 4 Eylül 1953 tarihinde Adana'nın Ceyhan ilçesine bağlı Gökseliye kasabasının Çınarlı mahallesinde Nuriye ve Mehmet Talat Terim'in oğlu olarak doğdu. Babası Mehmet Talat, Türkiye'ye göç etmiş bir Kıbrıslı Türk'tür. 1982'de Fulya Terim ile evlendi. Çiftin, Merve ve Buse adında iki kızları var. 23 Mart 2020'de Terim'in COVID-19 testi pozitif çıktı. Tedavi oldu ve 30 Mart 2020'de hastaneden taburcu edildi. Fatih Terim (d. 4 Eylül 1953;...
devamı
18 Nisan 2013 Perşembe günü yayınlandı