Eskişehirspor Trabzonspor: 1-0 Maçın Özeti

Ziraat Türkiye Kupası B Grubu'nda lider Trabzonspor, ilk mağlubiyetini Eskişehirspor'dan aldı. Kımızı-Siyahlılara galibiyeti getiren golü 90+2'de Özgür Çek attı. Eskişehirspor, Trabzonspor'u 90. dakikada Özgür Çek'in kaydettiği gol ile 1-0 mağlup etti.
Eskişehirspor Serkan Çınar Fenerbahçe Galatasaray Marek Cech 


TRABZONSPOR - KASIMPAŞA: 5-3 MAÇ ÖZETİ



Ziraat Türkiye Kupası B Grubu 5. Hafta mücadelesinde Eskişehirspor, Trabzonspor'u konuk etti. 4'te 4 yapıp 12 puan toplayan ve B Grubu'nun zirvesinde bulunan Trabzonspor, Eskişehirspor deplasmanından mağlup ayrılarak ilk mağlubiyetini tattı. Bu maçtan önce oynadığı 4 karşılaşmada 6 puan toplayabilen Kırmızı-Siyahlılar ise 90. dakikada Özgür Çek'in kaydettiği gol ile Trabzonspor'u 1-0 mağlup etmeyi başardı.

Şenol Güneş'in istifa etmesinin ardından Trabzonspor Teknik Direktörlüğüne getirilen Tolunay Kafkas, Trabzonspor başında ilk resmi müsabakasına çıktı. Tecrübeli teknik adam forma şansı bulmakta zorlanan Marek Cech, Paulo Henrique ve Marc Janko gibi isimleri ilk 11'de sahaya sürdü.

Mücadelenin ilk yarısında karşılıklı ataklar vardı. Eskişehirspor mücadelenin 30. dakikasında Erkan Zengin ile tehlikeli yarattı. Kornerden gelen topa kafayı vuran Erkan Zengin direğe takıldı. Kalan dakikalarda gol olmayınca mücadelenin ilk yarısı 0-0 sona erdi.

Trabzonspor ikinci yarıya oyuncu değişliği ile başladı. Kafkas, Paulo Henrique'nin yerine Olcan Adın'ı oyuna sürdü. Özellikle Olcan'ın oyuna girmesinden sonra konuk ekip hareketlendi fakat rakip kalede etkili olamadı. Taraftarlar maçın bitiş düdüğünü beklerken sahneye çıkan Özgür Çek, Trabzonspor'u yıkan gole imzasını attı ve Eskişehirspor'a galibiyeti getirdi: 1-0.

1 Şubat 2013 Cuma günü yayınlandı