Eskişehirspor Galatasaray Maçı Hazırlıkları

Eskişehirspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, bu hafta Eskişehirspor ' un kendi evinde konuk edeceği Galatasaray maçına hazır olduklarını açıkladı.Vali Hanefi Demirkol Tesisleri ' nde gerçekleşen antrenman öncesi basın mensuplarına açıklama yapan Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam, takımın moralinin gayet iyi olduğunu ve Fenerbahçe maçında kaybedilen 3 puanın Galatasaray maçında telafi edilmesi gerektiğini söyledi. Sağlam, ' Hazırlıklarımız gayet güzel gidiyor. Takımın morali de iyi. Özellikle ilk hafta alınan galibiyet, Fenerbahçe karşısında ortaya koyulan oyun, gidilen pozisyonlar, rakibe karşı sağlamış olduğumuz üstünlük bunlar bir takımın geleceği açısından o takımla ilgilenen insanları mutlu eden ve geleceğe umutla bakmasını sağlayan unsurlar. Umuyorum ki taraftarımız ve camiamız da takımdan umutlular. Tabi yine güçlü bir rakiple oynayacağız. Galatasaray karşısında yapmamız gereken iş şu; bir defa kendimize yakışan oyunu ortaya koymak, skor ne olursa olsun oyunu sonuna kadar devam ettirebilmek ve Fenerbahçe maçında yaptığımız güzel şeyleri tekrar edip, yapamadığımız ki özellikle girdiğimiz pozisyonları gole çevirememe en önemli eksikliğimizdi. Bunu da yapıp, hem Fenerbahçe maçında avucumuzdan kaçırdığımız 3 puanı yakalamak, onu telafi edebilmek, hem de geleceğe umutla bakabilmek açısından Galatasaray maçında hem iyi bir futbolla, hem de iyi bir sonuçla ayrılmak istiyoruz ' dedi.
Eskişehirspor Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam Fenerbahçe Galatasaray 


Milli maç için 15 günlük arasını huzurlu geçirebilmek için bu maçtan iyi bir sonuçla ayrılmaları gerektiğini belirten Sağlam, ' Şu anda her şey iyi gidiyor. Özellikle bu sene yapmamız gereken bir çok işin olduğunu biliyoruz. Bunların en başında taraftarımızı mutlu edebilecek bir futbol kalitesi ortaya koyabilmek. Onun dışında bir değişim de yaşıyoruz. Geçen senenin sonunda Eskişehirspor ligin en yaşlı takımı iken, 2 haftalık istatistiklere baktığımızda ligin en genç takımı hüviyetini ele geçirmiş. Bu değişim çok kolay olmayacak bizim için ama sağ olsun görev verdiğimiz genç kardeşlerimiz ellerinden gelen sorumluluğu ortaya koyuyorlar. Mücadeleyi yapıyorlar ve bu 2 haftalık dönem içerisinde bizi mutlu ettiler. İnşallah onların bu olaya bakış açısı, almış oldukları sorumluluk duygusu ilerleyerek devam eder. Hem onlar kazanır, hem Eskişehirspor kazanır ' diye konuştu.

' GELECEĞİN ALT YAPISINI OLUŞTURMAYA ÇALIŞIYORUZ '

Gelecekle alakalı bir planlamanın içerisinde olduklarını açıklayan Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam şunları kaydetti:

' Bunun da alt yapısını şimdi oluşturmaya çalışıyoruz. Kulübümüzün ekonomik durumu ortada. Bu konuda bir denge oluşturmaya çalışıyoruz. Bütün bunları yaparken taraftarımızı ve camiamızı mutlu edecek saha içi başarıları yakalayıp, bir hedefin içinde olmaya çalışıyoruz. Bu kolay bir iş değil, ancak çok çok iyi takımların yapabileceği bir iş. Bir çok iyi takım bile bunlardan sadece bir ya da iki tanesini yapıp ' Bizden bu sene bir şey beklemeyin ' diyor. Biz bütün bunların arasında hedefin içerisinde olaya çalışacağız. O yüzden bu konuda taraftarın desteği ve hoşgörüsüne zaman zaman ihtiyacımız olacak. Onların da bize bu desteği vereceğine, bu hoşgörüyü eksik etmeyeceklerine inanıyoruz. '

28 Ağustos 2013 Çarşamba günü yayınlandı