Engel Tanımadılar Golleri Attılar

Kayseri ' deki basın mensupları, Londra Olimpiyatlarında ülkemizi temsil edecek Görme Engelli Futbol Takımı ile gözlerini kapatarak maç yaptı. Maçı Görme Engelli Futbol Takımı 3-0 kazandı.
Basın Kuruluşu İhlas Londra Ahmet Özer 


Kocasinan ilçesinde bulunan Argıncık tesislerinde oynanan maçta TRT ve İhlas Haber Ajansı muhabirleri gözlerini kapatarak sahaya çıktı. Büyük mücadeleye sahne olan maçta basın mensupları Görme Engelli Futbol Takımı ' nın hücumuna fazla dayanamadı ve maçı 3-0 kaybetti.

Sporun dostluk ve kardeşlik olduğunu gösteren mücadele sonrasında konuşan İhlas Haber Ajansı Muhabiri Olcay Düzgün, “Biz burada görme engellilerin dünyalarına girmek için onların yaşadıkları zorlukları çekmek için böyle bir karar aldık. Basın mensubu arkadaşlarla birlikte çok zorlandık ama onların dünyalarını anlamak, onlarla olmak büyük mutluluk verdi” diye konuştu.

İhlas Haber Ajansı kameramanı Ahmet Özer ise, “Bugün basın mensupları olarak görme engelli arkadaşlarımızla bir maç yaptık. Gerçekten biz de gözlerimizi kapattık, onların gözünden aynı onlarla bütünleşerek, onların dünyasından görerek bir maç yaptık. Onları anlayabilmek açısından gerçekten bizim için çok önemli bir karşılaşmaydı” ifadesinde bulundu.

TRT muhabiri Mustafa Çiçek ise, “Onların kısa da olsa iç dünyalarını gördük ve neler yaşadıklarını çok kısa da olsa hissettik. Gerçekten de organımızın, vücudumuzun, her bir organının kıymetini ne kadar bilsek az diye düşünüyorum. Bu kadar kısa sürede onu öğrendik” dedi.

Görme Engelliler Futbol Federasyon Başkanı Abdullah Çetin “Görenlerle görmeyenlerin maçı, gören insanların özellikle gözlerini bağlayarak aynı şartlarda yarıştıkları zaman, görmeyenlerin başarılarının ne anlam ifade ettiğini görebilmek için zaman zaman bu tür organizasyonlar yapıyoruz” diye konuştu.

Milli Sporcu Celal Yavuz ise, “Maçın gollü olması veya berabere bitmesi önemli değildi. Birlikte olmak beraber olmak bizim için en önemli olan şeydi biz de bunu başardık bugün. Normalde biz basın mensuplarını her zaman haber peşinde koşan televizyonda haber programı yapan insanlar olarak görüyoruz ama bugün hiç böyle olmadıklarını gördük insanlarla ne kadar iç içe olduklarını insanların sorunlarıyla her zaman ilgilendiklerini gördük” diye konuştu.
1 Haziran 2012 Cuma günü yayınlandı