Chelsea Nordsjaelland: 6-1 Maçın Özeti ve Golleri

Chelsea Nordsjaelland: 6-1 Maçın Özeti ve Golleri İzle...
Avrupa Fernando Torres Chelsea Petr Cech Avrupa Ligi 


Chelsea, Şampiyonlar Ligi E Grubu'nda Nordsjaelland'ı konuk etti. 3 penaltı kararının verildiği ama 1'inin golle sonuçlandığı 6-1 kazanan son şampiyon 'Devler Arenası'na veda etti ve Avrupa Ligi'nin yolunu tuttu.

Şampiyonlar Ligi E grubu'nda Chelsea ile FC Nordsjaelland, Londra'da karşılaştı. Maviler, karşılaşmayı 6-1 kazanmasına rağmen Juventus'un Shakhtar Donetsk'i yenmesi sonucu Şampiyonlar Ligi'nden elendi. İngiliz ekibi yoluna Avrupa Ligi'nde devam edecek.

Maça mutlak 3 puan parolası ile başlayan Chelsea, karşılaşmaya hızlı başladı. 10. dakikada sağ çaprazdan topa çok sert vuran Fernando Torres'in şutunu kaleci kornere tokatladı.

32. dakikada gelişen FC Nordsjaelland atağında Gary Cahill'in ceza sahası içerisinde topa elle müdahale etmesi sonucu hakem, beyaz noktayı gösterdi. Topun başına geçen Stokholm'un şutunu kaleci Petr Cech, kurtardı.

Hakem Bas Nijhuis, 34. dakikada bir kez daha penaltı noktasını gösterdi. Chelsea'nin sol kanattan kullandığı koşe vuruşunda Mikkel Beckmann, ceza sahası içerisinde elle oynadı. Eden Hazard'ın penaltı vuruşunda kaleci gole izin vermedi.

38. dakikada Hollandalı hakem, 3. kez penaltı noktasını gösterdi. İkinci kez penaltı kazanan Chelsea'de bu kez topun başına David Luiz, geçti ve Portekizli oyuncu topu ağlara göndererek takımını 1-0 öne geçirdi.

Chelsea, 45. dakikada İspanyol golcüsü Fernando Torres ile farkı ikiye çıkardı. Ceza sahası içerisine topla buluşan İspanyol oyuncu kaleciyi geçip topu Nordsjaelland ağlarına gönderdi ve durumu 2-0'a getirdi.

İlk yarıda başka gol olmazken İngiliz ekibi, soyunma odasına 1-0 önde girdi.

Etkili oyununu ikinci yarıya da taşıyan Maviler, ikinci yarının ilk dakikasında kalesinde beklemediği bir gol gördü. 46. dakikada Danimarka ekibinde Joshua John, farkı 1'e indirdi.

Yediği golden sonra farkı arttırmak amacıyla rakip kalede pozisyonlar geliştirdi. Maviler, sırasıyla 51'de Cahill, 56'da Fernando Torres ve 63'te Juan Mata'nın golleriyle bir anda skoru 5-1'e getirdi.

İngiliz ekibinde son sözü 71. dakikada Oscar söyledi ve Chelsea karşılaşmayı 6-1 kazandı.

Bu sonuçla grupta 10 puana yükselen Chelsea'nın diğer karşılaşmadan beklediği sonuç gelmeyince grubu 3. bitirdi ve Şampiyonlar Ligi'ne veda etti ve Avrupa Ligi'nin yolunu tuttu

6 Aralık 2012 Perşembe günü yayınlandı