Chelsea Aston Villa: 8-0 Maç Özeti

Chelsea Aston Villa: 8-0 Maç Özeti ve Golleri İzle... İngiltere Premier Ligi'nde Chelsea, sahasında Aston Villa'yı 8-0 gibi tarihi bir skorla devirdi. Maçta yaşananları ve Ada'daki son haberleri, mücadeleyi canlı izleyen İngiltere temsilcimiz Edip Adanır yazdı.
Aston Fernando Torres Chelsea Aston Villa Brad Guzan 


Ligde bir maç eksiği bulunan Maviler, ligin 18. haftasında Aston Villa'yı konuk etti. Londra temsilcisi, bir penaltıdan yararlanamadığı karşılaşmayı 8-0 kazanarak taraftarına güzel bir noel hediyesi verdi!

Premier Lig'in 18. hafta mücadelesinde Chelsea ile Aston Villa, Stamford Bridge'de karşılaştı. Maçın tamamında üstün bir oyun sergileyen Maviler, rakibi 8-0 mağlup etti. Chelsea'nin golleri Fernando Torres, David Luiz, Ivanovic, Franck Lampard, Ramires(2), Oscar ve Eden Hazard'dan geldi.

Karşılaşmaya hızlı başlayan Chelsea, maçın henüz 3. dakikasında Fernando Torres ile öne geçti. sağ kanattan yapılan ortaya penaltı çizgisi gerisinden İspanyol golcü Fernando Torres şık bir kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi ve takımını 1-0 öne geçirdi.

Oyunun mutlak hakimi olan Maviler, 29. dakikada David Luiz ile farkı ikiye çıkardı. Sol çaprazdan kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Brezilyalı defans oyuncusu, nefis bir vuruşla topu ikinci kez ağlarla buluşturarak skoru 2-0 yaptı.

Dakikalar 34'ü gösterdiğinde ise Ivanovic, sahneye çıktı. Sağ kanattan kullanılan koşe vuruşunda İvanovic arka direkte kaleciden seken topu kafayla ağlara gönderdi ve skoru 3-0'a getirerektakımını rahatlattı.

İlk yarının geri kalan bölümünde başka gol olmadı ve ev sahibi ekip, Aston Villa karşısında soyunma odasına 3-0'lık skorla üstün girdi.

Londra temsilcisi ilk yarıya olduğu gibi, ikinci yarıya da hızlı başladı. Chelsea, 50. dakikada farkı 4'e çıkarma şansını Mata ile değerlendiremedi. Ceza sahası içerisinde topla buluşan Juan Mata'nın penaltı noktası üzerinden vurduğu şut direğin üstünden az farkla dışarı çıktı.

59. dakikada Lampard nefis bir gole imza attı. Ceza sahası dışında topu önce göğüsü ile kontrol eden Franck Lampard, sağ ayağıyla şık bir vuruş yaptı ve kaleciyi dördüncü kez mağlup ederek skoru 4-0 yaptı.

Gole doymayan Chelsea, 75'te Ramires ve 79'da ise Oscar'ın penaltı golüyle bir anda skoru 6-0'a getirdi.

83. dakikada sahne alan Belçikalı genç golcü Eden hazard skoru 7-0'a getirdi.

Hakem 89. dakikada Chelsea adına karşılaşmada 2. kez beyaz noktayı gösterdi. Topun başına geçen genç oyuncu Lucas Piazon'un şutunu kaleci Brad Guzan kurtardı.

Brezilyalı oyuncu Ramires, maçın uzatma dakikalarında kendisinin 2. takımının 8. golünü atarak skoru belirledi ve Maviler sahadan 8-0'lık farklı bir skorla galip ayrıldı.

Bu sonuçla puanını 32'ye yükselten Chelsea, maç eksiğiyle ligde 3. sırada yer aldı. Aston Villa ise 18 puanda kaldı.

24 Aralık 2012 Pazartesi günü yayınlandı