Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı Hayatını Kaybetti

Türk futbolu önemli bir ismini daha kaybetti. Bursaspor Kulübü'ne tarihindeki ilk şampiyonluğu yaşatan başkan olan İbrahim Yazıcı, bugün saat 13:40 itibariyle hayatını kaybetti.
Bursaspor Kulüpler Birliği İbrahim Yazıcı Ertuğrul Sağlam Türkiye Kupası 


Spor Toto Süper Lig'in 30. haftasında oynanan Bursaspor - Orduspor maçında rahatsızlanan Yazıcı, karşılaşma sonrasında hastaneye götürülmüş ve 1 gün sonra da yoğun bakıma alınmıştı. Bir süredir hastanede tedavi gören İbrahim Yazıcı'nın kalbi bu sabah 06:30'da yeniden durdu. Doktorların çabaları sonunda Yazıcı yeniden hayata döndürülmüştü. Son olarak Yazıcı'nın durumu çğle saatlerinde bir kez daha kötüye gitti. 65 yaşındaki Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı bugün saat 13:40'da hayatını kaybetti.

DOKTORUNDAN AÇIKLAMA

Bursa Acıbadem Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Nadir Şener şu açıklamayı yaptı: “Sayın İbrahim Yazıcı, hastanemize getirildiğinde acil ekibimize, kalp masajı ile teslim edilmişti. Hastanemizde yaklaşık 1 saat süren canlandırma uğraşısı sonrasında kalp atımında geri dönüş olmuş ve yoğun bakım servisine alınarak geçici kalp pili takılmıştı. Yoğun bakımdaki kritik tedavi süreci devam ederken bu sabah 06:30'da kalbi yeniden durdu ve tıbbi müdahale ile tekrar geri döndürüldü. Ancak son kalp durmasından sonra genel durumu kötüleşerek devam etti. Maalesef ki, Sayın Yazıcı'yı bugün saat 13:40 itibariyle kaybetmiş bulunmaktayız. Ailesine, sevenlerine ve Bursaspor camiasına başsağlığı diliyoruz.”

'HEPİMİZİN BAŞI SAĞOLSUN'

Yazıcı'nın vefatı ardından açıklama yapan Kulüpler Birliği Başkanı Halil Ünal şunları söyledi: 'Tarif edilemeyecek şekilde üzgünüm. Çok önemli bir spor adamını ve çok iyi bir aile dostumu kaybettim. Anadolu takımına şampiyonluk yaşatarak, Anadolu takımlarının önünü açtı ve neler yapabileceğini gösterdi. Hepimizin başı sağolsun.'

Kalp krizi sonucu yaşamını yitiren Bursaspor başkanı İbrahim Yazıcı dört büyükler efsanesini yıkıp şampiyonluğu Bursaspor'a kazandıran isim olarak tarihe geçti.

Yazıcı ailesinin üçüncü ferdi olarak Bursaspor'da yönetici ve başkanlık yapan İbrahim Yazıcı, 28 Ocak 1948 tarihinde Bursa'da dünyaya geldi. Lise mezunu olan İbrahim Yazıcı, Yazıcı Turizm Şirketler Grubu yönetim kurulu başkanıydı. 20. Dönem Bursa ve 21.Dönem Muğla Milletvekilliği yaptı. Yazıcı, evli ve 2 çocuk sahibiydi.

BURSASPOR TARİHİNDE İBRAHİM YAZICI

İbrahim Yazıcı ilk olarak 1985-1986 sezonunda Cavit Çağlar başkanlığındaki yönetim kurulunda görev aldı. Daha sonra 1988-1989 sezonunda Başkanlık koltuğuna oturdu. Yaklaşık 3 sezon boyunca Bursaspor başkanlığı yapan Yazıcı, 1992 yılında siyasete atıldı ve başkanlığı bıraktı. Yazıcı bu ilk dönemlerinde Bursaspor'u orta sıralarda tutmayı başardı. Hakan Şükür ve Yılmaz Vural'ın çıkışları da bu döneme rastladı. Bu arada Başkan Yazıcı, tesisleşme hamlesini hızlandırdı. Vakıfköy'de yeni ilaveler ve düzenlemeler yapıldı. Antrenman sahası ışıklandırıldı.

Aradan geçen uzun yılların ardından 2007 yılında yeniden Bursaspor Başkanlığı'na aday oldu ve Bursaspor Başkanlığı koltuğuna oturdu.

2007-2008 sezonunun ilk yarısının ortalarına doğru koltuğa oturan Yazıcı, ilk iş olarak teknik direktörlüğe Bülent Korkmaz'ın yerine Samet Aybaba'yı getirdi. Sezon sonunda Bursaspor orta sıralarda yer aldı.

2007-2008 sezonuna yine Aybaba ile başlayan İbrahim Yazıcı Yönetimi, ligin ilk yarısında üst üste gelen iki yenilgi sonrasında Samet Aybaba'nın istifası üzerine Güvenç Kurtar teknik direktörlüğe getirildi. Kurtar 7 maç görevde kalabildi. Taraftarın tepkisi üzerine İbrahim Yazıcı ve arkadaşları Kurtar'ı göndererek Ertuğrul Sağlam ile anlaştı.
Bursaspor sezonu 6. sırada bitirerek UEFA şansını son anda kaçırdı.

4 BÜYÜKLERİN TEKELİNİ KIRDI

2009-2010 yılına İbrahim Yazıcı Yönetimi “hedef Avrupa kupaları” parolası ile başladı. İlerleyen haftalarda gelen iyi sonuçlar, hedeflerin büyümesine yol açtı. Şampiyonluk yarışına girildikten sonra Yazıcı ve arkadaşları bu kritik dönemi iyi yönetti. Sonunda, 26 yıl sonra lig şampiyonluğu kupası Anadolu kentine geldi. Türkiye beşinci büyüğü ile tanıştı.

2010-2011 sezonunda Bursaspor, tarihinde ilk kez UEFA Şampiyonlar Ligi Gruplarında mücadele etti. Sezon sonunda ise bu kez Süper Lig 3.sırada tamamlandı. Bu sonuç Bursaspor'un elde ettiği şampiyonluğun ardından tarihindeki en iyi ikinci derecesi oldu ve kulüp UEFA Avrupa Ligi'ne katılmaya hak kazandı.

2011-2012 sezonunda ise Bursaspor bu kez 20 yıl aradan sonra Türkiye Kupası finali oynama başarısını gösterdi ve finalist olması nedeniyle adını bir sonraki sezon yine Avrupa Kupası'na yazdırmayı başardı.

2012-2013 sezonunda ise Bursaspor, ligin bitimine 2 hafta kala zirvedeki takımlar arasında yer alarak üst üste 4.kez Avrupa kupalarına katılmaya hak kazanmak üzere.

İbrahim Yazıcı, toplam 8 yıllık başkanlık dönemi, Federasyon Kupası kazanan yönetimin bir üyesi, üst üste takımı Avrupa kupalarına gönderen, Süper Lig şampiyonluğu yaşayan başkan gibi kırılması güç rekorlar ve elde edilmesi zor unvanların sahibi oldu.

7 Mayıs 2013 Salı günü yayınlandı